ÇEVRE - 21 Kasım 2022 Pazartesi 14:41

Fethiye’ de deniz dibi temizliği yapıldı

A
A
A
Fethiye’ de deniz dibi temizliği yapıldı

Fethiye’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önce deniz dibi temizlendi, ardından 30 bin yavru çipura balığı denize bırakıldı.

Fethiye’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından önce deniz dibi temizlendi, ardından 30 bin yavru çipura balığı denize bırakıldı.



Dünya Balıkçılık Haftası’nda Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleşen organizasyonda 7 dalgıç tarafından önce deniz dibi temizliği yapıldı, ardından da öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından denize 30 bin yavru çipura balığı bırakıldı.



Etkinlikte ilk olarak Büyük Samanlık Koyunun deniz dibi 7 dalgıç tarafından yaklaşık 45 dakikalık çalışma sonrası temizlendi. Dalgıçlar tarafından deniz dibindeki atıklar filelere doldurulup kıyıya çıkartılırken, Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de kıyı temizliği gerçekleştirdi. Temizliğin ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından 30 bin adet yavru Çipura balığı kovalarla denize bırakıldı.



Gerçekleşen etkinliğin Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu olduğunu aktaran Fethiye ilçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban Sarıkaya,“21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü’nde, temiz bir çevre için dalgıçlarımızla deniz dibi temizliği, öğrencilerimizle de kıyı temizliği yaptık. Bunun yanında da yöremizde balık popülasyonunun artması için denize 30 bin adet Çipura balığı yavrusu bıraktık. Bizim bıraktıklarımızla birlikte bu sayı Muğla genelinde ise bu rakam 100 bin adet” ifadelerinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.