GENEL - 27 Haziran 2023 Salı 16:11

Başkan Oktay, hastaları yalnız bırakmadı

A
A
A
Başkan Oktay, hastaları yalnız bırakmadı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay her dini bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da arife günü mezarlık ve hastanelere gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürdü.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay her dini bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da arife günü mezarlık ve hastanelere gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürdü. İlk olarak Şehir Mezarlığı’nda merhum belediye başkanlarını mezarları başında anan Oktay, ardından hastanelerde tedavi gören vatandaşları ziyaret etti.



Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Kurban bayramı dolayısıyla mezarlık ve hastane ziyaretinde bulundu. Oktay, Arife gününde ilk olarak Marmaris’in vefat etmiş eski belediye başkanlarının mezarlarını ziyaret etti. Ziyaretlere Başkan Yardımcıları İhsan Öztürk, Burak Demirtaş ve CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı da eşlik etti. Merhum başkanları mezarları başında anan Oktay, geçmişte Marmaris’e hizmet vermiş belediye başkanlarının unutulmayacağını kaydetti.



Bayram ziyaretlerini hastanelerle sürdüren Belediye Başkanı Oktay sırasıyla Ahu, Yücelen ve Devlet Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşlarla ve sağlık personeliyle bir araya geldi. Bayramı hastanelerde geçirmek zorunda bulunan tüm hastalara acil şifalar dileyen Oktay, hastaların ve refakatçilerinin Kurban Bayramı’nı kutladı. Sağlık çalışanlarına da iyi mesailer dileyen Oktay, emekleri için kendilerine teşekkür etti. Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı günler olduğunu söyleyen Başkan Oktay, “En büyük temennimiz hep birlikte nice sağlıklı, mutlu, huzurlu bayramlar geçirmek. Tüm halkımıza bir kez daha mutlu bayramlar diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de nehirlerde taşkın riski: Tunca ve Meriç Köprüsü ulaşıma kapatıldı EDİRNE (İHA) – Edirne’de artan su seviyesi nedeniyle Tunca ve Meriç Köprüsü tedbir amaçlı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Nehirlerdeki su seviyesi risk oluşturacak şekilde artmaya devam ederken, şehiriçinde ulaşımı sağlayan tarihi köprüler ikinci bir duyuruya kadar ulaşıma kapalı kalacak. Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinde su seviyeleri ciddi şekilde yükseldi. Açıklanan son verilere göre Arda Nehri’nde debi 558 metreküp/saniye seviyesine ulaştı. Tunca Nehri’nde debi 212 metreküp/saniyeden 193 metreküp/saniyeye gerilerken, iki nehrin birleşimiyle oluşan Meriç Nehri’nde debi pik noktada 1386 metreküp/saniyeye çıktı. İpsala’da ise ölçümler 1468 metreküp/saniye olarak kaydedildi. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımın sağlandığı Tunca Köprüsü’nün tedbir amaçlı olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Meriç ile Tunca arasında kalan Ada bölgesinde ise kısmi taşkın yaşandığı belirtildi. Ekiplerin teyakkuz halinde olduğu ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi. Edirne Valisi Yunusu Sezer, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’nde (AFAD) gerçekleştirdiği toplantı sonrası beraberindekilerle birlikte Tunca ve Meriç Nehri’nde incelemelerde bulundu. "Geriye doğru bir tepmek söz konusu" Bulgaristan’daki barajlardan bırakılan suların da etkisiyle Edirne’de debilerde artış yaşandığını belirten Edirne Valisi Sezer, "Özellikle Arda nehrimizde debi 552 metreküpe ulaşmış durumda. Tunca Nehri’nde ise aşağı yönlü bir düşüş var. 212 metreküplerden 197 metreküplere geriledi. Ancak bu iki nehrin Meriç’te birleşmesiyle birlikte Meriç Nehri’nde debi 950 metreküpler seviyesinden 1365 metreküpe kadar yükseldi. İpsala bölgesinde ise 1456 metreküp seviyelerine ulaşmış durumda. Bu ne anlama geliyor? Kirişhane bölgesinde ilk kez 1365 metreküp seviyesini gördük. Meriç Nehri’ndeki suyun yükselmesi nedeniyle, Tunca Nehri’yle birleştiği noktada geriye doğru bir tepmek söz konusu. Dolayısıyla Meriç ve Tunca nehirleri arasında kalan ada kısmında taşkın riski oluşmuş durumda" dedi.