YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 17:34

BAKAN DİNÇER MARMARİS`İN DAHİ KIZINI TEBRİK ETTİ

A
A
A
BAKAN DİNÇER MARMARİS`İN DAHİ KIZINI TEBRİK ETTİ

Türkiye`nin en genç roman yazarı STK platformu çalışmaları için İstanbul`da bulunan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer toplantı sonrasında Genç Yazar Rana Demiriz`i kabul ederek tebrik etti.
Uluslar arası platformda ``˜Dahi Türk` olarak anılan Türkiye`nin en genç roman yazarı Marmarisli Rana Demiriz STK platformu çalışmaları için İstanbul`da bulunan Bakan Dinçer`i ziyaret etti. Toplantı sonrasında Genç Yazar Rana Demiriz`i kabul ederek tebrik eden Bakan Dinçer, genç yazara yaşıtlarına örnek olduğu için teşekkür etti.
4 yaşında yazdığı ``Gölgedeki Işıklar`` adlı romanı ile Türkiye`nin en genç roman yazarı unvanına sahip olan Rana Demiriz, 2011 yılının başında serinin ikinci romanı ``Yüzleşme``yi çıkarmasının ardından, üçüncü romanı ``Donmuş Ateş``i tamamlayarak 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Türkiye`de bir ilke imza attı.
RANA DEMİRİZ KİMDİR?
1995 İstanbul doğumlu olan Rana Demiriz İlköğrenimi Marmaris Şehit Ahmet Benler İlköğretim Okulunda birincilikle tamamladı. 2007, 2008 ve 2009 da beş adet karma resim sergisine katılmıştır. 2009 yılında Turizm ve Kültür Haftası için düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülü alan Rana Demiriz`in çok sayıda eseri bulunmaktadır. İdeali olan Plastik sanatlarda akademisyen olmak için çalışmalarına yoğun olarak devam etmektedir.
Yoğun ilgi gören romanın 2.baskısı da yapılmıştır. Devamı niteliğinde olan romanı Gölgedeki ışıklar ``˜Yüzleşme` 2011 Mart ayında Serinin 3. Romanı Gölgedeki Işıklar ``˜Donmuş Ateş` de 15 Aralık`ta yayınlanmıştır. Gölgedeki Işıklar romanı Rana Demiriz`e birçok ödül kazandırmıştır. Bunlar sırasıyla İçmeler belediyesi, Marmaris Belediyeler Birliği Martab, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla valiliği ve T.C. Başbakanlıktır.
Şu an İstanbul Bostancı Doğa koleji 11. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte ve 18 yaşına gelmeden 4 adet roman yazarak bir ilke daha imza atmak için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Devletimiz, suç örgütleri tamamen çökertilene kadar mücadelemizi aralıksız sürdürecektir" Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Devletimiz, suç örgütlerinin yeniden yapılanma girişimlerine asla müsaade etmeyecek, adli ve kolluk birimlerimizin koordinasyonuyla bu yapılar tamamen çökertilene kadar mücadelemizi aralıksız sürdürecektir" dedi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde yürütülen kapsamlı soruşturma neticesinde Adana merkezli olmak üzere İstanbul, İzmir, Mersin, Tekirdağ, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Eskişehir’de eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Elebaşılığını kırmızı bültenle aranan ve Yunan makamlarından iadesini beklediğimiz şahsın yaptığı ‘Bayğaralar’ organize suç örgütüne yönelik operasyonlarda 2 cinayet dahil olmak üzere toplam 52 ayrı suça karıştığı tespit edilen 287 şüpheli yakalanmıştır. Kasten öldürme, yaralama, nitelikli yağma, adam kaçırma ve silah bulundurma gibi ağır suçlarla toplum huzurunu hedef alan bu yapının şehirler arası ve uluslararası bağlantıları deşifre edilmiş, örgüt yapısına ağır bir darbe vurulmuştur. Özellikle bazı suçların suça sürüklenen çocuklar üzerinden işlenmiş olması, bu örgütün ne kadar tehlikeli ve istismar odaklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Devletimiz, suç örgütlerinin yeniden yapılanma girişimlerine asla müsaade etmeyecek, adli ve kolluk birimlerimizin koordinasyonuyla bu yapılar tamamen çökertilene kadar mücadelemizi aralıksız sürdürecektir. Bu başarılı operasyonu koordine eden Adana Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve sahada büyük bir özveriyle görev yapan Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum" dedi.
Ankara Bakan Işıkhan, Memur-Sen’i ziyaret etti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile görüştü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen’i ziyaret etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Konfederasyonumuzda ağırladık. Ziyaretleri vesilesiyle Vedat Işıkhan ile kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin sahadaki gerçek gündemini, acil çözüm bekleyen sorunlarını ve çalışma hayatına dair sendikal beklentilerimizi aktardık. Öncelikli olarak 4688 sayılı Kanun’da değişiklik ihtiyacını görüştük. Gündem yoğunluğundan ötelenmek durumunda kalınan 2026 Mart KPDK’sı için tarih ve yol haritasının belirlenmesini ve KPDK’nın nisan içinde toplanmasını istedik. Toplu sözleşmede hüküm altına alınan ve aksaklıklar yaşanan başta koruyucu giyim kazanımımız olmak üzere uygulamasında tereddüt yaşanan ve Bakanlığa ilettiğimiz hükümlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Görüşmede ayrıca kamu görevlilerimizin acil çözüm bekleyen taleplerine yönelik olarak ilave 1. derece ve dereceye 3600 ek gösterge verilmesi, seyyanen zam uygulaması, ilave ek ödemenin kamu görevlisi emeklilerimize de yansıtılması, vergi dilimlerindeki adaletsizliğin kalıcı olarak giderilmesi, disiplin affı, Mühendislik Meslek Kanunu, akademik zam ve YHS personelinin GİH’e geçirilmesi, kariyer uzmanlarının durumu hususları başta olmak üzere çalışma hayatına ilişkin mevcut durumu da içeren 10 konu ve 20 başlıkta kamu personel sistemi reformu önerimizi gündeme getirdik" dedi.
İstanbul Atila Gerin: "Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz" Eyüpspor Teknik Direktörü Atila Gerin, Samsunspor mağlubiyetinin ardından, "Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Trendyol Süper Lig’in 29. hafta müsabakasında Eyüpspor, sahasında karşılaştığı Samsunspor’a uzatma dakikalarında yediği golle 2-1 mağlup olarak kümede kalma yarışında yara aldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eyüpspor Teknik Direktörü Atila Gerin, "Çok güçlü bir takımla oynayacağımızı biliyorduk. Geçen hafta aldıkları 4 gollü ağır yenilgiyle geldiler ve reaksiyon gösterdiler. Ona göre bir planla çıktık. İlk 35 dakika topu vermedik. Skoru ne kadar taşıyabilirsek rakibin de risk alacağını biliyorduk. Öyle olursa da skoru arttıracağımızı düşünüyorduk. Fakat son 15 dakikada bunu sağlayamadık. Geçen hafta da aynısı oldu. Eksik kalınca oyuncular aynı reaksiyonu sahaya yansıtmaya ne yazık ki devam ettiremiyor. Tabii bunların hiç biri bahane değil. Samsunspor da en az bizim kadar maçı istedi. Çok ciddi oynadılar. Heyecanlı bir maç oldu. Artık ligin boyu kısaldı. Rakiplerin de kaybettiği bu haftada her puanın önemi var tabiki. Puan ve puanlara ihtiyacımız olduğu bu dönemde puan kaybından dolayı çok üzgünüm. Zor süreçler geçirdiğimiz bu dönemde genç kadromuzla çok iyi işler yaparak buraya kadar gelmiştik. Son ana kadar Eyüpspor’a yakışır şekilde mücadelemize devam edeceğiz. Ondan sonra da nasibimiz ne ise onu yaşayacağız" diye konuştu. Müsabakanın hakemi Yasin Kol’un performansı hakkında sorulan soruya ise Gerin, "Geçen haftaya göre çok daha iyi yönetti diyebiliriz. Geçen hafta tam anlamıyla bir faciaydı. İlk sarı kartı çok kolay gördük bu maçta. Hocanın ilk amacı oyuncuyu oyunda tutmak olmalı. Bu hafta tek serzenişimiz ilk kartı erken verdi. Bu durum da kırmızı kart görmeye itti. Netice biz kendimiz kaybettik" şeklinde cevap verdi.