GÜNDEM - 12 Kasım 2025 Çarşamba 12:51

Başkan Mandalinci ve meclis üyelerinden Anıtkabir ziyareti

A
A
A
Başkan Mandalinci ve meclis üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve belediye meclis üyeleri, Anıtkabir’i ziyaret ederek resmi törenle Ata’nın huzuruna çıktı.


Tören kapsamında Bodrum Belediye Başkanlığı çelengi Başkan Mandalinci tarafından Anıtkabir’e sunuldu. Saygı duruşunun ardından heyet Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başkan Mandalinci şu ifadeleri kaleme aldı:


"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aziz huzurunuzda; Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı ve çağdaş Türkiye’nin yol göstericisi olarak bıraktığınız büyük mirasa duyduğumuz saygı ve minneti ifade ediyoruz. Aramızdan bedenen ayrılışınızın üzerinden yıllar geçmiş olsa da fikirleriniz çağları aşan bir ışık gibi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Milletimize en zor günlerinde umut, cesaret ve inanç aşılayarak bağımsızlık meşalesini yaktınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladı ve genç bir belediye başkanı olarak, çalışma arkadaşlarımız ile birlikte huzurunuzda olmanın onurunu ve sorumluluğunu derinden hissediyoruz. Bodrum’un her bir yurttaşı ile birlikte ‘en büyük eserim’ dediğiniz Cumhuriyet’i her gün yeniden inşa ediyor; onu yalnızca korumakla değil, geliştirmekle de sorumlu olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Emanetiniz emin ellerdedir.


Sizleri, silah arkadaşlarınızı, bu vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi derin bir saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."



Başkan Tamer Mandalinci ve meclis üyeleri, Ankara programı kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de ziyaret etti. Heyet, Muğla Milletvekilleri Süreyya Öneş Derici, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun’u makamlarında ziyaret etti. Ardından CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir ile de bir araya gelindi.


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı öncesinde, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve belediye meclis üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından parti grup toplantısına katılan heyet, Ankara programını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yapılan nezaket ziyaretiyle tamamladı.


Başkan Mandalinci’ye Ankara ziyaretinde eşi Sezil Mandalinci ve oğlu Ali Uraz Mandalinci de eşlik etti.



Başkan Mandalinci ve meclis üyelerinden Anıtkabir ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.