SPOR - 25 Ekim 2025 Cumartesi 14:56

Bodrum Cup’ta final heyecanı

A
A
A
Bodrum Cup’ta final heyecanı

Ege’nin en büyük deniz festivali Maximiles Black The Bodrum Cup’ta final heyecanı yaşanıyor. 37. yılında ’Nesillerce’ temasıyla düzenlenen organizasyon, gerçekleştirilen etap ile sona erecek.


Bodrum açıklarında 15 deniz millik parkurda yelken açan tekneler, gün boyunca son puanları toplamak için rüzgarla mücadele ediyor. Her yıl binlerce deniz tutkununu bir araya getiren The Bodrum Cup, bu yıl da sadece bir yarış değil, dostluğun, emeğin ve kuşaklar arası deniz sevgisinin sembolü oldu.


The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışın son gününe ilişkin yaptığı açıklamada, "37 yıldır süren bu büyük yolculuk, bu etapla daha da anlamlı hale geldi. The Bodrum Cup, denizciliği bir yaşam biçimi olarak gören herkesi aynı rüzgarın altında buluşturdu. Bu mirası geleceğe taşımaktan gurur duyuyoruz" dedi.


Akşam saatlerinde Ağanlar Tersanesi’nde düzenlenecek törenle dereceye giren ekipler ödüllerini alacak. Gaye Su Akyol’un sahne alacağı konserle 37. yıl coşkusu müzikle taçlanacak.


Bir hafta boyunca deniz, dostluk ve müzikle dolan Bodrum sularında yelkenler bu akşam son kez fora edilecek.



Bodrum Cup’ta final heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.