SPOR - 11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:30

Bodrumspor’da hedef 2. Lig

A
A
A
Bodrumspor’da hedef 2. Lig

Milli antrenör Adnan Kıstak liderliğinde bölgesel ligde mücadele edecek Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kadın Voleybol takımına, 3 milli futbolcu katıldı.

Milli antrenör Adnan Kıstak liderliğinde bölgesel ligde mücadele edecek Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kadın Voleybol takımına, 3 milli futbolcu katıldı.



Geçtiğimiz aylarda kurulan Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, kariyerinde Türk Milli Takımı’nın yanı sıra Fenerbahçe ve Beşiktaş antrenörlükleri de bulunan Adnan Kıstak yönetiminde bölgesel lig maçlarına çıkıyor. Aynı zamanda Kıstak’ın geçmiş yıllarda öğrencileri olan milli oyuncular Yeliz Başa, Deniz Hakyemez ve Burcu Genç ile Slovakya’da forma giyen Ecem Şahin, bölgesel lig maçları döneminde yeşil beyazlı formayı giyecek. Takım kaptanı ise tecrübeli voleybolcu İdil Ulusoy.



Bodrum Bitez Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak bölgesel lig maçlarında yeşil beyazlılar 12 Mayıs Perşembe saat 18.00’da Aydın Sönmezspor, 13 Mayıs Cuma saat 20.00’da Kuşadası Belediyesi 14 Mayıs Cumartesi saat 18.00’da Milas Belediye ile karşı karşıya gelecek.



Antrenör Adnan Kıstak, milli takım oyuncularının bölgesel lig maçları için geldiğini ifade ederek şöyle dedi:


“Bu oyuncular, Türkiye’nin en değerli sporcuları. Çoğu yurtdışında oynuyor. Bölgesel lig için çok iyi bir takım kurduk ama bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Belediye ve Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliği ile Bodrum’da ücretsiz spor kursları yapıyoruz. Bu kurslara daha fazla çocuğun gelebilmesi için bir farkındalık oluşturmak istiyoruz ve seneye 2. Ligde gençlerimizle oynamak istiyoruz. 3 gün boyunca burada bölgesel lig maçlarımız olacak, 2. Lige yükselmek istiyoruz. Tüm Bodrumluları 3 gün boyunca salona davet ediyoruz"



Tecrübeli voleybolcu kaptan İdil Ulusoy ise Bodrum’a geliş amaçlarını şu sözlerle anlattı:


“Bodrumspor bu sene 2. Lige çıkmayı hedefliyor. Öncelikli olarak bunun için buradayız ama bunun arkasında çok başka bir amaç var. Bodrum’da Adnan Kıstak vasıtasıyla ücretsiz verilen spor okulları hizmeti var. Biz de onlara ilham olabilmek, bir fark oluşturmak için, o kızların hayatına bir nebze dokunabilmek için geldik. Bizim esas burada oluş amacımız bu.”



Milli voleybolcu Burcu Genç, çok heyecanlı olduklarını ifade ederek “Çok heyecanlıyız. İnşallah finallerden alnımızın akıyla çıkacağız. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.



Bodrum Belediyesi Bodrumspor Voleybol Şube Sorumlusu Mehmet Dağoğlu, Adnan Kıstak’ın kendileri için bir şans olduğunu ifade ederek şöyle dedi:


“Adnan Kıstak hocamızın önceki öğrencileri ile bir takım oluşturduk. Amacımız 2. Lige çıkmak. Sultanlar Ligi’ne kadar çıkacak uzun soluklu bir takım oluşturmak istiyoruz. Bodrum’un potansiyeli buna müsait. Gençlerimiz voleybola çok hevesli. Bizim buradaki amacımız çocuklarımızı voleybola başlatmak. Neden Bodrum’dan milli takıma çıkan Neslihanlar, Edalar olmasın. Bu proje ile yola çıktık. Bodrum Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız buna destek veriyor.”


Öte yandan Bodrum Belediyesi Bodrumspor Kadın Voleybol Takımı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.