ÇEVRE - 12 Ocak 2024 Cuma 17:08

Fethiye’de dalgıçlar 2024 turizm sezonunu sabırsızlıkla bekliyor

A
A
A
Fethiye’de dalgıçlar 2024 turizm sezonunu sabırsızlıkla bekliyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde geçtiğimiz turizm sezonunu gayet olumlu ve sorunsuz şekilde kapatan dalgıçlar yeni yaz sezonunu umutla bekliyor.



Fethiye’de dalış eğitmenleri Dalyan Koyu’nda 5 metre derinlikte dalış yaparak deniz dibinin güzelliğini bir kez daha görüntüledi. Dalış eğitmenleri Önder Diktaş, Berat Hünkar Odabaş ve Barış Safran Dalyan Koyu’nda deniz dibinde şemsiye açıp temsili olta ile balıklar arasında dolaştı. Kış mevsiminde deniz dibinin güzelliğini görüntüleyen dalgıçlar bu güzellikleri sosyal medyadan paylaşınca büyük beğeni aldı. Dalış eğitmeni Önder Diktaş yaptığı açıklamada ’Geçtiğimiz yaz sezonu dalış turizmi sorunsuz geçmişti. Bu sezonu da umutla bekliyoruz. Deniz dibi harika. Balıklar arasında dalış eğitmeni arkadaşlarla Dalyan koyunda bu kış gününde dalıp, gelecek sezonun adeta provasını gerçekleştirdik. Turizm sezonunu ümitle bekliyoruz’ şeklinde konuştu.



Fethiye’de dalgıçlar 2024 turizm sezonunu sabırsızlıkla bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.