ASAYİŞ - 08 Ekim 2025 Çarşamba 17:27

Gazeteci Selim Turan, Levent Arkan hakkında suç duyurusunda bulundu

A
A
A
Gazeteci Selim Turan, Levent Arkan hakkında suç duyurusunda bulundu

Bodrum Sıcak Haber’in imtiyaz sahibi gazeteci Selim Turan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın özel danışmanı Levent Arkan hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


Gazeteci Selim Turan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın özel danışmanı Levent Arkan’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydederek, "Bodrum’da düzenlediğimiz Uluslararası Motosiklet Festivali ile ilgili olarak önce 10 milyon TL, ardından 12 milyon TL talep ettiğimize dair iddialarda bulundu. Bu söylemleri gerçek dışı, temelsiz ve iftira niteliğindedir. İddialarını ispatlamalıdır" dedi.


Tutanakta yer alan bilgilere göre Turan, Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği ifadede festivali yaklaşık 2 milyon TL bütçe ile gerçekleştirdiklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nden yalnızca lojistik talep aldıklarını belirtti. Sanatçı, sunucu veya benzeri giderler için herhangi bir destek almadıklarını ifade eden Turan, alınacak bazı desteklerin de Levent Arkan’ın talimatıyla iptal edildiğini savundu.


Suç duyurusunun ardından basın mensuplarına konuşan Selim Turan, "Uzun zamandır susuyordum, ama artık yeter. Levent Arkan sosyal medyada hem bana hem şirketime yönelik yıpratıcı sözlerde bulundu. Şirketimizin adını kullanarak önce 10 milyon lira, ardından 12 milyon lira istediğimizi iddia etti. Oysa festivali 2 milyon liraya gerçekleştirdik. Kendisi hem benim hem de şirketimin adını kullanarak ‘yalan haberci’ olarak nitelendirdi. Yargı önünde hesap vermesi için suç duyurusunda bulunduk" dedi.


"Bu arada kendileri böyle bir festivali 12 milyon liraya düzenleyeceklerini söylüyorlarsa zarar etmesinler, gelsinler biz onlara çok daha uygun bir bütçeyle festival düzenleyelim" diyen Turan, motosiklet festivalinin Bodrum’un kültürel, turistik ve sportif değerlerini ön plana çıkarmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yalnızca lojistik destek aldıklarını vurgulayan Turan, verileceği belirtilen bazı desteklerin de Arkan’ın müdahalesiyle iptal edildiğinin ifade edildiğini öne sürdü. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a da seslenen Turan, "Sayın Başkanım, böyle bir danışman size yakışmıyor" dedi.


Öte yandan Levent Arkan hakkında daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli başta olmak çeşitli kişilere hakaretten davalar açılmıştı.



Gazeteci Selim Turan, Levent Arkan hakkında suç duyurusunda bulundu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da kendi kendine yeten belediyecilik modeli Kendi kendine yeten belediye misyonunu benimseyerek çalışmalarını sürdüren Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üretim tesislerini ziyaret etti. Başkan Doğan, "Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütürken, elde ettiğimiz tasarrufu daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üretim tesislerimiz, kendi kendine yeten belediyecilik vizyonumuzun sahadaki en güçlü yansımasıdır" dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi asfalt üretiminden hasır çelik üretimine, kilit parke üretiminden beton santrallerine birçok alanda üretim yaparak altyapı ve üstyapı yatırımlarına hız kazandırırken, şehrin ekonomisine de katkı sunuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin taş ocakları, konkasör tesisleri, doğaltaş elemanları fabrikası, beton santralleri, PMT santrali, asfalt plentleri, kilit parke ve bordür fabrikası, hasır ve çelik fabrikası gibi üretim tesisleri bulunuyor. Bu tesislerde 2025 yılında 1 milyar 99 milyon 663 bin 340 TL’lik üretim yapılırken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan üretim tesislerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı. Başkan Doğan; Doğaltaş Üretim Fabrikası, Adalar Şantiyesi, Toybelen Asfalt Plenti, İlkadım Beton Santrali, Canik Yılanlıdere Şantiyesi, Tekkeköy Kilit Parke Bordür ve Çelik Hasır Fabrikası’nı ziyaretinde çalışanlarla sohbet etti, yürütülen çalışmaları yakından takip etti. Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan Başkan Halit Doğan, "Büyükşehir Belediyemize bağlı birçok üretim tesisimiz ile şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Kendi kendine yeten belediye vizyonumuzla çalışmalarımıza yön veriyoruz. Kendi üretim gücümüz sayesinde maliyetleri düşürüyor, yatırımlarımızı hızlandırıyoruz. Üretim gücümüz sayesinde altyapıdan üstyapıya tüm çalışmalarımızı hızlı ve etkin sürdürürken elde ettiğimiz tasarrufu ise daha fazla hizmete dönüştürüyoruz. Kaynağını koruyan, hizmetini büyüten bir anlayışla çalışıyoruz. Üreten belediye güçlü şehir anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.