GÜNDEM - 23 Şubat 2026 Pazartesi 11:37

Köyceğiz İlçe Müftüsü Karagöz, Şehit Uysal’ın ailesiyle iftarda buluştu

A
A
A
Köyceğiz İlçe Müftüsü Karagöz, Şehit Uysal’ın ailesiyle iftarda buluştu

Muğla’nın Köyceğiz Kaymakamı Mert Kumcu’nun himayelerinde Ramazan ayında başlatılan "Gönüller Bir Sofralar Bir" projesi kapsamında İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, Din görevlisi Selman Gündoğdu ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile birlikte Şehit Burak Erdi Uysal’ın ailesiyle iftar sofrasını paylaştı.



İftar öncesi Din görevlisi Selman Gündoğdu Kur’anı Kerim tilavet edip Müftü Karagöz başta Şehit Burak Erdi Uysal olmak üzere bütün şehitler ve rahmeti rahmana kavuşan gaziler için duada bulundu.



Şehit ailesiyle iftar yapıldıktan sonra Müftü Karagöz; "Sizler aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz, bizlere hatırasısınız, yadigarısınız. Devletimiz ve milletimiz, sizlerin kıymetini, değerini her zaman bilecek, hiçbir zaman unutmayacaktır. Bundan hareketle bugün sizlerle iftar etmekten büyük onur ve şeref duyduk. Çünkü sizler sevdiklerinizi bu vatan için, bu Millet için şehit verdiniz. Rabb’im sizlere hayırlı uzun ömürler ihsan etsin. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.



Şehidin babası Bayram Uysal da "Müftü Karagöz ve Kur’an Kursu öğreticilerinin iftar sevincine ortak olmalarından dolayı mutlu olduğunu ifade edip Köyceğiz’de "Gönüller Bir Sofralar Bir" projesini hayata geçiren Kaymakam Mert Kumcu’ya teşekkür etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Eyyübiye’de kaykay turnuvası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Şanlıurfa okullar arası il kaykay müsabakaları finali ve ödül törenine ev sahipliği yaptı. Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen törende, dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde, Türkiye Kaykay Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen Şanlıurfa okullar arası kaykay müsabakaları final karşılaşmaları ve ödül töreni Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi. 20 okuldan yaklaşık 150 sporcunun katıldığı müsabakalar sonucunda derece elde edenlere madalyaları ve başarı belgeleri verildi. Farklı yaş kategorilerinde dereceler elde eden sporcuların, Şanlıurfa’ya temsil etmek üzere Türkiye finallerine katılacağı belirtildi. Genç sporcuları tebrik eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Şanlıurfa’da bir ilk olan kaykay müsabakalarını Eyyübiye Millet Bahçesi’nde gerçekleştirmiş olduklarını ifade eden Kuş, bu sporun yaygınlaşması amacıyla Millet Bahçesi içerisindeki kaykay pistini daha profesyonel hale getireceklerini söyledi. Çocukların ve gençlerin sporun farklı alanlarına iştirak etmesini sağlamak amacıyla destek olmaya devam edeceklerini dile getiren Kuş, kaykay yarışmalarına katılan sporcuları tebrik ederek, Türkiye şampiyonasında başarılar diledi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı da Şanlıurfa’nın genç nüfus potansiyeli yüksek bir il olduğunu Eyyübiye’nin de en genç nüfusa sahip ilçesi olduğunu belirterek, okul sporları kapsamında Kaykay Federasyonu’nun destekleriyle düzenlenen şampiyonayı icra ettiklerini söyledi. Bugün turnuvayı tamamladıklarını kaydeden Yazıcı, gençlerin ekstrem sporlara katılmasını kıymetli bulduklarını dile getirerek, bu branşı Şanlıurfa’da yaygınlaştırmak istediklerini dile getirdi.