SPOR - 10 Şubat 2026 Salı 21:29

Köyceğizli yüzme sporcusu Oral, madalyaları topladı

A
A
A
Köyceğizli yüzme sporcusu Oral, madalyaları topladı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenci olan Elif Oral, yüzme müsabakalarında birçok branşta derece elde ederek madalyalara ambargo koydu.



5-6 Şubat 2026 tarihlerinde Sakarya’da, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 2026 Milli Takım aday kadro seçme yüzme müsabakalarında, 13+ Yaş Down kategorisinde sporcu Elif Oral, 100m Kurbağalama-Türkiye 2.’si, 50m Serbest-Türkiye 2.’si, 50m Kurbağalama-Türkiye 2.’si, 100m Serbest-Türkiye 3.’sü, 200m Serbest-Türkiye Şampiyonu, 200m Kurbağalama-Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; "Muğla Gençlik ve Spor Kulübü sporcumuz Elif, yalnızca madalyalar kazanmadı; azmiyle, inancıyla ve pes etmeyen ruhuyla "engel tanımayan sporun" en güçlü örneği oldu. Çünkü gerçek şampiyonluk, sadece kürsüye çıkmak değil, vazgeçmemek, mücadele etmek, hayallerinin peşinden koşmaktır. Sporcumuzu ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.



Köyceğizli yüzme sporcusu Oral, madalyaları topladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’a mart ayında kar yağdı Sivas’ta akşam saatlerinde aniden düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte Gürün-Ulaş kara yolunda kar yağışı etkili oldu. Mart ayında yağan kar sürücülere zor anlar yaşatırken, ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözü yeniden akıllara geldi. Sivas’ta akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ile kent merkezinde yağmur şeklinde görülen yağış, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Gürün ile Ulaş arasındaki kara yolunda etkili olan kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Aniden bastıran kar nedeniyle görüş mesafesi yer yer düşerken, sürücüler araçlarıyla kontrollü şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Mart ayında etkili olan kar yağışı vatandaşlar arasında şaşkınlığa neden olurken, yaşanan durum ‘Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır’ atasözünü bir kez daha akıllara getirdi. "Çok şaşırtıcı oldu" Yolda seyahat eden Bayram Kale, kar yağışını kayıt altına aldığını söyleyerek, "Tokat Erbaa’dan Sivas Gürün Gökpınar Gölü’nü ziyarete gitmiştik. Yolda giderken hava şartları o kadar güzeldi ki ilkbaharın özelliklerini taşıyordu. Fakat dönüşte akşam saatlerine kaldık. Kangal ile Ulaş arasında yoğun bir kar yağışı başladı. Mart ayından nisan ayına geçtiğimiz bu günlerde bu hava şartını görmek çok şaşırtıcı oldu. Ben de o anı ölümsüzleştirmek için telefonum ile o anları kayıt altına aldım" dedi.