SAĞLIK - 16 Mayıs 2025 Cuma 12:24

MSKÜ’lü aşçılardan tüm kategorilerde altın madalya

A
A
A
MSKÜ’lü aşçılardan tüm kategorilerde altın madalya

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Yiğit’in gözetiminde katıldıkları ‘Boat Star Chef’ aşçılık yarışmasına damga vurdu. Daha önce de birçok ulusal ve uluslararası yarışmada adını duyuran öğrenciler, bu kez Göcek’te düzenlenen yarışmada çok önemli bir başarıya daha imza attı.


Toplamda 6 mutfak yarışmasına katılan öğrenciler, tüm kategorilerde altın madalya elde etti.


Hande Tören somon yemeği, Tuğba Aygün saksı kebabı yemeği, Sami Tahir Açıkgöz levrek yemeği, Efe Cem Muslu pirzola yemeği, Yiğit Karaağaç beğendili kebap yemeği, Şevval Seydioğlu ise tavuk yemeği kategorilerinde 100 üzerinden 90 üstü puan alarak altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca, Tuğba Aygün aldığı 92 puanla 3.lük kupası, Hande Tören 91,8 puanla 4.lük plaketi almaya hak kazandı.


Ekip yönetiminden sorumlu Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Yiğit, daha önce birçok yarışmada kazandıkları başarılarla MSKÜ’yü en iyi şekilde temsil ettiklerini ve bu etkinliklerde öğrencilerin kendine olan güveninin arttığını vurguladı.


Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar adına teşekkür plaketi


Ayrıca yarışmada en çok öğrenci sayısı ile temsil edilen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketi, Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar adına üniversite akademisyenlerinden Öğretim Görevlisi Emine Ay Yiğit teslim aldı. Öğretim Görevlisi Emine Ay Yiğit, Üniversite adına bu ödülü almaktan hem gururlu hem de çok mutlu olduklarını ifade etti.


Göcek aşçılık yarışmasında, Datça Aşçılık Programı öğrencileri toplamda; 6 altın madalya, 1 onursal teşekkür plaketi, 1 adet Türkiye 3.’lük kupası, 1 adet 4.’lük plaketi ve 2 adet öğretim görevlisi teşekkür plaketi alarak 11 ödülle Datça’yı ve Üniversitemizi gururla temsil etti.



MSKÜ’lü aşçılardan tüm kategorilerde altın madalya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kurşunlanan evde anne-oğul yaralandı Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan 2 aile arasında çıkan kavgada 2 ikamet kurşunlandı. Kurşunlanan ikametin birinde anne ve oğlu saçmaların isabet etmesi sonucu yaralandı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Battalgazi Mahallesi Derinçay Sokak’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre daha önceden aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan 2 aile arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.U. ve D.U. tüfekle anne N.E. ve oğlu İ.E.’nin yaşadığı ikamete ateş açtı. Olayda, N.E. ve İ.E. saçmaların isabet etmesi sonucu yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de anne ve oğlunu olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüpheliler E.U. ve D.U. yakalanırken, aynı saatler içerisinde olayla bağlantılı olduğu düşünülen bir kurşunlama olayı daha gerçekleşti. Yine Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Nazır Geçidi Sokak üzerinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir ikamete ateş açıldı. Kurşunlar ikamete isabet ederken, olayda yaralanan olmadı. Polis ekipleri ikinci kez gerçekleşen kurşunlama olayının şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. , Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.