EKONOMİ - 26 Kasım 2025 Çarşamba 13:34

Muğla Büyükşehir, Şirinköy-Akçapınar yolunu yeniledi

A
A
A
Muğla Büyükşehir, Şirinköy-Akçapınar yolunu yeniledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula ilçesinin Şirinköy-Akçapınar güzergâhında toplam 11 milyon TL yatırımla başlattığı 2 bin metre uzunluğundaki sıcak asfalt çalışmalarını ve lokal yağmur suyu imalatlarını tamamladı.


Akçapınar Muhtarı Şener Baykara, "Akçapınar, Şirinköy, Çıtlık ve Fethiye yoluna bağlayan bir ara yol burası. Burada önceden tali bir yol vardı. Bu tali yol gerçekten de çok bozuktu. Sürücülere zorluk yaşatıyordu. Kısa bir süredir de yolumuz olağanüstü, güvenli, düzgün bir şekilde yapıldı. Ahmet Aras Başkanım’a çok teşekkür ederim" dedi.


Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı İnşaat Yüksek Mühendisi Batuhan Kodal, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Ula ilçemizde şehir iş yollarına verdiğimiz önem doğrusunda Ula Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyemiz tarafından toplam 11 milyon TL yatırımla başlattığımız Şirinköy-Akçapınar güzergahında sıcak asfalt çalışmalarını tamamladık. Çalışmalar kapsamında mevcut yolun kötü durumdaki kaplamasını sökerek Şirinköy-Akçapınar yolunda PlantMix temel serümü, sıcak asfalt kaplama ve lokal yağmur suyu imalatlarını gerçekleştirdik. Bu doğrusu da toplamda 2 bin metre uzunluğundaki yolun imalatını tamamlamış bulmaktayız" dedi.


Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, hizmetleri planlarken hem mevcut ihtiyaçları, hem de bölgenin gelecekteki gelişimini dikkate aldıklarını, il genelinde yollara toplam 2 milyar 272 milyon 422 bin TL yatırım yaptıklarını ve Muğla’nın her mahallesine eşit, nitelikli ve sürdürülebilir hizmet sunmaya özen gösterdiklerini açıkladı.



Muğla Büyükşehir, Şirinköy-Akçapınar yolunu yeniledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.