GÜNDEM - 26 Temmuz 2025 Cumartesi 13:43

Muğlalıları kadınlar taşıyor

A
A
A
Muğlalıları kadınlar taşıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde direksiyon başında artık kadınlar da var. Toplam 29 kadın otobüs şoförü, yıllardır ‘Erkek mesleği’ olarak görülen toplu taşıma alanında emekleriyle öne çıkıyor, şehir içi ulaşımda güvenli, saygılı ve özverili hizmet sunuyor. Direksiyon başındaki kadınlar, yalnızca araç değil, aynı zamanda toplumun zihin kalıplarını da başarıyla yönetiyor.


Sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar çalışan kadın şoförler, güler yüzlü tavırları ve dikkatli sürüşleriyle hem yolculardan hem de mesai arkadaşlarından tam not alıyor. Yolcuların büyük bölümü kadın şoförlerle yolculuk yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiriyor.


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bu adımı, sadece ulaşım alanında değil, toplumun her alanında kadınların güçlü varlığına duyulan ihtiyacı da gözler önüne seriyor. Kadınlar yalnızca evde değil, yolda da, iş yerinde de, toplumsal hayatın her alanında ‘Ben de varım’ demeye devam ediyor.


6 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Banu Yapa Gevişen, "Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak altıncı yılımı tamamlıyorum. Kadın şoför olarak çalışmak çok gurur verici. Baba mesleği benim. Babamdan da alıştığım için artı içimde vardı zaten. Muğla’da çok aktif kadınlar görünce bu işi yaparım dedim" dedi.


Eşinin en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Gülfiye Yeniakça, "Üç yıldır bu işi yapıyorum. Çok mutluyum. Zaten en büyük destekçim de eşimdi bu konuda. Büyük destek oldu. Sen yaparsın şeklinde sürekli her gün destekledi beni. Trafikte olmak çok zor. Özellikle Muğla turizm bölgesi olduğu için, özellikle yaz aylarında da çok fazla farklı şehirlerden gelen gidenler olduğu için, farklı şehirlerden gelen şoförler önce bir şöyle bakıyor. Böyle bir şaşırıp vav diyor. Ondan sonra tabii olumsuz bakanlar daha da oluyor. Genel zaman yolcularımızdan çok iyi notlar alıyoruz. Yani kadın şoförlerin erkeklerden daha güzel kullandığımı söylüyorlar" diye konuştu.


Burada büyük bir aile olmak istediklerini anlatan Hanife Duysak, "Hemen hemen dört yıla yaklaştı. Gurur duyuyorum öncelikle. Zaten arabaları çok sevdiğim için böyle bir zaafım vardı arabalara. Küçüklükten beri. Şoförlüğe geçtikten sonra da çok fazla tebrikler alıyoruz. Yayalar, motokuryeler, motosikletler çok fazla. Bilinçsizce araba kullananlar çok fazla. Zaten bayan olduğumuzu gördüklerinde daha çok üstümüze geliyorlar. Haksızlarken bile büyük tepkiler alabiliyoruz. Kırmızı ışıkta beklerken bile taksinin içinde bir turistin alkışlarla tebrik ettiğini şahit oldu. Kadın şoförlerimiz çoğalsın isterim. Yapamaz denilenlere çok şükür başarıyoruz kadın olarak"



Muğlalıları kadınlar taşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.