KÜLTÜR SANAT - 30 Ağustos 2025 Cumartesi 09:45

Ölüdeniz JAK Timinden coşkulu Zafer Bayramı kutlaması

A
A
A
Ölüdeniz JAK Timinden coşkulu Zafer Bayramı kutlaması

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Beach Of Lagoon’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda, kahramanlık türkülerine denizdeki ve plajdaki tatilciler de eşlik etti. Kumburnu Beach Of Lagoon Müdürü Burak Ardahan, "Türk bayrağımızı denizde, havada ve karada dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.


30 Ağustos Zafer Bayramı Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi Kumburnu Tabiat Parkı’nda da coşkulu şekilde kutlandı. Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV)’in destek verdiği kutlamada Ölüdeniz Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Kumburnu karşısındaki kayalıklara şanlı Türk bayrağımızı meşaleler eşliğinde asarken, dalgıçlar tarafından deniz dibinde de Türk Bayrağı açıldı. Beach Of Lagoon da su sporları araçlarıyla meşaleler yakılıp JAK timi tarafından kayalıklara dev Türk Bayrağı asılırken, büyük coşku yaşandı. Sahildeki yüzlerce tatilci ile denize girenler de bu anı aynı coşku içinde alkışladı.



"Büyük gurur yaşadık"


Kumburnu Beach Of Lagoon İşletme Müdürü Burak Ardahan, şehit ve gazilerden devraldıkları şanlı bayrağımızı denizde, havada ve karada dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, etkinliklerin geniş bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade etti. "Bayrağımızı denizde, havada ve karada dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz" diyen Ardahan, "19 Mayıs 1919’da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı, 26 Ağustos’taki meydan muharebesi ve ordularımıza verilen ’İlk hedefimiz Akdeniz’ emri ile 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferi her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutladık. Ölüdeniz Kumburnu Beach Of Lagoon olarak, şehit ve gazilerimizden devraldığımız şanlı bayrağımızı denizde, havada ve karada dalgalandırmanın gururunu yaşıyoruz. Ölüdeniz JAK timi, Kumburnu karşısındaki kayalıklara şanlı Türk bayrağını astı. Etkinlikler, havada, denizde ve karada farklı temalarla devam etti. Dağda mahsur kalan keçiyi kurtaran, yolunu kaybetmiş turisti bulan, dağda mahsur kalan paraşütçüye yardım eden Ölüdeniz JAK timimiz, başarılı bir şekilde gösterilerini gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı tatilciler, alkışlar ve marşlarla timimize eşlik ederek, büyük coşku yaşadık. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Bu etkinliğimizde destek veren TUÇEV Kıyı yönetim ve Çevre koruma A.Ş., JAK Ekibi, Seaven Tur, Ays Su Sporları ve Likya Dalış Okulu’na çok teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.



Ölüdeniz JAK Timinden coşkulu Zafer Bayramı kutlaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Gelin evine nostaljik sürprizle gittiler Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Saltuğ Taşlıdağ, hurdalıktan alarak babasıyla birlikte 4 ayda restore ettiği 1952 model pembe cipi düğün öncesi nişanlısı Ece Demirkıran’a hediye etti. O anlar renkli görüntülere sahne oldu. Konacık Sanayi Sitesi’nde babası Murat Taşlıdağ ile birlikte eski araçların restorasyonunu yapan Saltuğ Taşlıdağ (28), nişanlısı Ece Demirkıran (26) için sıra dışı bir sürpriz hazırladı. Hurdalıkta terk edilmiş 1952 model bir cipi satın alan Taşlıdağ, babasıyla birlikte atölyelerinde hummalı bir çalışma başlattı. Gece gündüz demeden aracı tepeden tırnağa yenileyen baba-oğul, 4 ay gibi kısa bir sürede cipi modern teknolojiyle uyarlayarak pembeye boyadı. Konacık’taki atölye önünde tamamlanan pembe cip için çeyiz gönderme töreninde özel bir kortej oluşturuldu. Pembe tüllerle süslenen araç, davul-zurna eşliğinde çekiciye yüklendi. Çeyizlerin de develere yüklendiği geleneksel törende, çekici üzerindeki pembe cip ve beraberindeki konvoy Gümüşlük Mahallesi’ne doğru hareket etti. Caddelerde pembe cipi ve kalabalık konvoyu gören vatandaşlar ilgiyle izledi. Hazırladığı sürprizle ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Saltuğ Taşlıdağ, "Babamla birlikte 4 ay süren bir çaba sonucunda 1952 model cipi 2026’ya uyarladık. Daha teknolojik hale getirdik. 1941 yılında üretildi. Biraz daha Bodrum’a uygun daha sportif iki çeker vaziyette eşime yaptık. Bugün ağırlık töreni var çeyizler gidiyor. Bunu da kızın çeyizi olarak teslim edeceğiz. Plakamızı özel aldık. Eşimin adı Ece, plakamız Ece 225. 25 Erzurumlu olduğumuz için 22-5 ise düğün tarihimiz 22 Mayıs ve tek seferde çıkarmış olduk. Eşime sürpriz olacak. Rengi özel olarak seçtik. Pembe Türkiye’de tek dünyada 2 adet var eşsiz kılan şey 2 adetten bir tanesi sadece pembe trafikte gezecek, diğeri müzede duruyor" dedi. Baba Murat Taşlıdağ ise, cip restorasyonunun baba mesleği olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Biz baba mesleği olarak ciplerle uğraşıyoruz. 8 yıldır Bodrum’dayız. Gelinimizi Bodrum’dan aldık. Bir cipte gelinimize yaptık. Bundan önce zaten her eve bir cip kampanyası başlatmıştım. İlk evde gelinimin aracı olsun istedik. Bugün mutlu günümüz, ağırlıkta en ağırı olsun dedik, gelinime hayırlı olsun. Biz hurda cipleri toplayıp hayata döndürüyoruz geçen yıllarda 2-3 tane Bodrum-Muğla ve Fethiye emniyetine buna benzer cipler yapmıştık." Karşısında pembe tüllerle sarılı cipi görünce büyük mutluluk yaşayan gelin Ece Demirkıran ise kendisi için çok özel bir anı olduğunu belirterek, "Çok mutluyum. Bu güzel hediyeyi bana layık gördükleri için nişanlıma, müstakbel eşime çok teşekkür ederim. Çok şaşırdım, Türkiye’de bu model askeri cipte pembe renk tek. Benim için yeniden restore ettiler. Hepsi özel olarak seçilmiş ve emek emek yapılmış" ifadelerini kullandı.