GENEL - 04 Ekim 2019 Cuma 13:02

Sessiz dostlar için anlamlı proje

A
A
A
Sessiz dostlar için anlamlı proje

Ortaca’da, sokak hayvanları için “Dostumun Hakkını Savunuyorum” etkinliği düzenlendi.

Ortaca’da, sokak hayvanları için “Dostumun Hakkını Savunuyorum” etkinliği düzenlendi. Hayvan hakları savunucusu İrem Sarıkaya’nın, Ortaca Belediyesinin destekleriyle hayvan severler ile organize ettiği “Dostumun Hakkını Savunuyorum” etkinliği Demokrasi ve Şehitler meydanında yapıldı.


Meydanı pankart ve afişlerle süsleyen hayvan severler, hayvan haklarına dikkati çekti. Etkinliğe katılan Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Fedai Kılıç ve hayvan severler, proje kapsamında toplanan mamalarla sokak hayvanlarını besledi. İrem Sarıkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, projesine destek veren Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir ve hayvan severlere teşekkür etti.


Sarıkaya; "Başkanımız öyle güzel bir insan ki beni odasına buyur ettiğinde makam koltuğuna değil yanıma oturdu. ‘Neler yapabiliriz, nasıl yardım edebiliriz’ dedi. Benim için örnek başkan olduğunu söyleyebilirim. Huzurunuzda tekrar teşekkür ederim.” diye konuştu.


Herkesi sokak hayvanlarına karşı empati yapmaya davet ettiğini belirten Sarıkaya; “Projeyi gerçekleştirebilmemi sağlayan Barış Ersen Aydın, Soner Aydın, Murat Atacan, Sistem Anadolu Lisesi ve sürekli yanımda olan biricik Annem Derya Dirim’e teşekkür ederim. Sessiz dostlarımızın sesi, hatta çığlığı olabilmek için buradayız. Aslında herkesin sorunu temelde aynı, herkes bu dünyayı fazla kişisel algılıyor. Sokakları kendine ait sananlar şuan ikiye bölünmüş durumda, hayvan severler ve sevmeyenler. Tam da bunlar yüzünden dostlarımızın sıcak havalarda asfaltta patileri yandı, araba çarptığında ambulanslar gelmedi oracıkta can verdiler. Ve hiç kimse empati yapmadı, ama biz artık herkesi empatiye davet ediyoruz, tamam sevmeyin ama zararda vermeyin diyoruz. Biz artık bu kötü gidişata yön vermeye geliyoruz, susmuyoruz, göz yumanlardan olmuyoruz.” dedi.


- Sessiz dostlar için mezarlık talebi


Belediyeden hayvan mezarlığı talep ettiklerini söyleyen Sarıkaya; “Her canlının ölüsüne saygı duymak, değer vermek bizim en başlıca görevimiz ama görüyoruz ki bugün ölen hayvanlar ya çöpe atılıyor ya da yolda arabayla üstünden geçilmeye devam ediliyor. Sizlerin huzurunda belediyemizden isteğim hayvan mezarlığı, çünkü her can son yolculuğuna uğurlanacak kadar değerli.” şeklinde konuştu.


Yardım çalışmalarının devam edeceğini aktaran Sarıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bağışlarınız barınaklara gidecek ve belli bir miktarı sokak hayvanlarına dağıtılacak, her birinize minnetim çok büyük. Bundan sonrası içinde sizlere söz veriyorum. Bu günle kalmayacak devamlı olarak dostlarımızın hakkını savunacak ve yardım edeceğiz. Ne gerekiyorsa yetmeye çalışacağız. Hayatı sevmek hayvanları sevmekle başlar bunu hiç unutmayalım. Biz değişelim ki dünya değişsin.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman İsias Otel Davası sürüyor Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel’le ilgili davanın ikinci duruşması sürüyor. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, bazı bakanlar ve hayatını kaybeden kişilerin yakınları davayı takip ediyor. Adliye önündeki basın açıklamalarının ardından duruşma başladı. Mahkeme Başkanı, 72 ölü, 8 yaralının bulunduğu dosyaya, 2 kişinin yaralandığı birleşen dosya kapsamında sanıkların savunmasını istedi. Birleşen dosya kapsamında savunma yapan sanık Ahmet Bozkurt, “Benim mühendislerim, hesap uzmanlarım, işlerini çok doğru yapmışlar, hiçbir eksiğim yoktur. Birleşen dosya kapsamındaki 24 Mart tarihinde Gazi Üniversitesi’nden alınan raporda bazı hususlara itirazım var. Benim asli kusurlu olduğunu belirtilmiştir. Ben hiçbir eksiğim yok, tüm işlemlerimizi doğru yaptık. Benim hiçbir kusurum yok. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin raporuna yaptığım itirazın aynısını Gazi Üniversitesi raporuna da yapıyorum” dedi. İsisas Otel müellifi Erdem Yıldız, savunmasında, “Ana savunmada yaptığım savunmamın aynısı, birleşen dosyada da yapıyorum. Gazi Üniversitesinin ek ve kök raporuna ilişkin, sahte evrak üzerinden suçlamışlar. Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Benim ortada hiç olmayan statik projem ruhsata nasıl yazılıyor? Benim projem nerede? Ortada proje yok. Evrakta sahtecilik yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Tutuksuz sanık fenni mesul Halil Bağcı, “Aleyhimde olan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, ilk duruşmada dinlenmeyen müştekileri dinledi. Tanık Murat Kuştepe, “Ben binanın yanında otopark işletiyorum. Ben otelin lobisi ve girişi dışında bir yeri görmedim. Benim otopark ile anlaşmaları vardı. Araçları getiriyorlar. Otelin içindeki tadilatı bilmiyorum, sadece dış cepheyi yaptıklarını biliyorum” dedi. Müşteki avukatları özel olarak hazırlatılan ve mahkemeye sunulan uzman raporlarını hazırlayan uzmanların dinlenmesini talep etti. Sanık avukatları, Mahkeme Heyetinin Gazi Üniversitesinden alınan raporu hazırlayan ve özel rapor hazırlayan kişilerin mahkemede dinlenmesine karşı çıktı. Mahkeme heyeti, uzmanların dinlenmesi ile ilgili talebi kabul ederken sanık avukatları karara tepki gösterdi. Sanık avukatları, uzmanların dinlenmesi noktasında öncelikle Gazi Üniversitesinin raporunu hazırlayan uzmanların dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Duruşmaya 5 dakika ara verildi.