YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 17:19

Bulanık’ta ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı

A
A
A
Bulanık’ta ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı

Muş’un Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, muhtarlarla seçim güvenliği hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Muş’un Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, muhtarlarla seçim güvenliği hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.


16 Nisan’da yapılacak olan referandum için Kaymakam Hacı Arslan Uzan başkanlığında ‘Seçim Güvenliği’ toplantısı yapıldı. Burada konuşan Uzan, gerçekleştirilecek halk oylamasında kaymakamlık ve bağlı kurumlar olarak vatandaşların huzur ve güven içerisinde oyunu kullanması ve bu sürecin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanması için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Uzan, “Bizim sizlerden ve vatandaşlarımızdan beklentimiz; hak ve haklının yanında yer almanızdır. Devlet olarak görevimiz, iradenizin özgür bir şekilde sandığa yansıtılması için gerekli tedbiri almaktır ve almaya da devam edeceğiz. Bu ilçede sizler yaşıyorsunuz, ilçenin gelişmesi ve huzurun artması için hepiniz elinde gelen bütün çabayı sarf etsin. Huzur ortamının oluşması için herkes duyarlı bir şekilde çalışsın, vatandaşlarımız güvenli bir şekilde oylarını kullansınlar” dedi.


Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ayhan, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de kurallara uymayan sürücülere geçit yok Mersin’de, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlık ekipler, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan noktalarda denetimlerini ciddi ve titiz bir şekilde sürdürüyor. Özellikle son zamanlarda yaya ve bisikletlilere ayrılmış yollarda motosiklet kullanımına dair artan ihbar ve şikayetler üzerine harekete geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ile vatandaşların sık kullandığı adreslerden biri olan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda denetim gerçekleştirdi. Denetimde; başta sürücü güvenliğinin ilk adımı ehliyet, ruhsat ve kasklı araç kullanımına bakılırken, yaya ve bisiklet yolu üzerine çıkma, ters yönde araç sürme, yayaların ve bisiklet sürücülerinin hayatını tehlikeye atabilecek davranışlar sergileme gibi hususlar dikkate alındı. Büyükşehir ekipleri, ‘Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmenliği’ kapsamında, kurallara uymayan sürücüleri tek tek uyararak cezai adımları uyguladı. “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için denetimlerimizi sürdürüyoruz” Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğünde trafik zabıta komiseri Uğur Akmeşe, yaya ve bisikletli sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla denetim yaptıklarını ifade etti. Akmeşe, “Son zamanlarda, yaya ve bisiklet yolunun motosikletler tarafından ihlal edildiğini gözlemlemekteyiz. Bu yollar, bisiklet kullananlar ve yayalar için dizayn edilmekte olup, motosiklet sürücüleri tarafından kullanıldığında yayalara ciddi zarar ve kazalara sebebiyet vermektedir. Bu yollar işgal edildiğinde, Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak, cezai müeyyideler uygulanmaktadır” dedi. Büyükşehir Belediyesine bağlı motorize ekiplerin sahil bandında devamlı denetim yaptığını aktaran Akmeşe, “Motosikletli vatandaşlarımızdan ricamız, bu yolların sadece yayalara ve bisiklet kullananlara ayrılması. Aksi takdirde trafik güvenliği tehlikeye düşürülmekte ve motorize ekipler tarafından da bunun gerekli kontrolleri sürekli yapılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü ve motorize ekipleri olarak kontrollerimiz devam etmekte ve kuralları ihlal edenler hakkında gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için, özellikle sahil bandında denetimlerimiz devam etmektedir” diye konuştu.
Adana Cezaevi firarisi, uzun namlulu silahla saklandığı çiftlik evinde Seyhan Polisi tarafından yakalandı Adana’da 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi Sinan Ö., kuzeninin çalıştığı çiftlik evine düzenlenen operasyonda Seyhan Polisi tarafından yakalandı. Ayrıca çiftlikteki giysi dolabında uzun namlulu piyade tüfeği ele geçirilirken, Sinan Ö. kendisini, ‘Silahları, hasımlarımdan korunmak için bulunduruyordum’ diyerek savundu. Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, ilçeye bağlı Küçükçıldırım Mahallesi’nde küçükbaş hayvancılık yapan Mehmet G.’nin çiftliğinde çok sayıda silah ve çeşitli suçlardan aranan firarilerin olduğu bilgisine ulaştı. Çiftlik evine operasyon düzenleyen ekipler, çiftlik sahibi Mehmet G., çiftliğinde çalışan Serhat Ö., ‘Uyuşturucu madde ticareti yapma’ suçundan 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi kuzeni Sinan Ö., ‘Dolandırıcılık’ suçundan aranan kardeşi Muhammet Ö. ve çeşitli suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan Oğuzhan B., Alper Ö. ve Murat A.’yı gözaltına aldı. Çiftlik evi değil, cephanelik Ayrıca çiftlik evinde arama yapan polis ekipleri, giysi dolabına saklanan uzun namlulu piyade tüfeği, 2 şarjör ve 85 mermi, ruhsatsız 4 tabanca, 2 pompalı tüfek ve bu silahlara ait 169 fişek, çelik yelek, hassas terazi, 12 uyuşturucu hap ile 6,8 gram esrar ele geçirdi. ‘Silahları, hasımlarımdan korunmak için bulunduruyordum’ Ekipler şüphelileri polis merkezine götürürken Sinan Ö., ifadesinde, “Yaklaşık 1 ay önce cezaevinden firar ettim. Saklanmak için de kuzenim Serhat’ın yanına geldim. Aramada bulunan silah, çelik yelek ve uyuşturucu bana ait. Silahları, kendimi hasımlarımdan korumak için bulunduruyordum” dedi. Çiftlik sahibi Mehmet G. ise ifadesinde, “Serhat, akrabalarının yanında kalması için ricada bulundu, ben de izin verdim. Silahlarla ilgili bilgim yok. Çiftliğe geldikten 10 dakika sonra polisler geldi” diyerek kendisini savundu. Tutuklandı Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet G., Sinan Ö., Muhammet Ö. ile Serhat Ö. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Oğuzhan B., Murat A. ve Alper Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda ele geçirilen silahlar incelenmesi için Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi.
Bayburt Bayburt’ta yağmur çamur dinlemeyen bisikletli grup pedalları sağlıklı yaşam için çevirdi Bu yıl 11’incisi düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu kapsamında Bayburt’ta pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi. Katılımcılar yağmur, çamur demeden ’Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla Saray Bahçesi önünden başlayarak, Hacı Kıyasi Şentürk Cami’ye kadar bisiklet sürdüler. Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu çerçevesinde Bayburt’ta yaklaşık 50 kişilik bisikletli grup Saray Bahçesi, Atatürk anıtı önünde toplandılar. Yeşilay Bayburt Şube Başkanı Arif Akcan öncülüğünde pedal çevirmeye başlayan grup, soğuk havaya ve yağmura aldırış etmeden Saray Bahçesi, Saat Kulesi, Cumhuriyet Caddesi, Dörtyol Kavşağı, Akşemsettin Caddesi güzergahlarını geçip, bisiklet turunu sorunsuz bir şekilde tamamladılar. Polis kontrolünde gerçekleştirilen etkinlikte Bayburtlu vatandaşlar bisikletli gruba selam vererek, kolaylıklar dilediler. Varış noktası olan Hacı Kıyasi Şentürk Cami önüne gelen grup daha sonra tekrar aynı güzergahtan başlangıç noktasına geri döndüler. Olumsuz hava şartlarına rağmen etkinliğin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyleyen Bayburt Yeşilay Şube Başkanı Arif Akcan, her yaştan profesyonel ve amatör bisikletlinin katılımıyla etkinliğin icra edildiğini belirterek, "Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla bu yıl 11’incisini gerçekleştireceğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturduk. Olumsuz hava şartlarına rağmen, yağmur çamur demeden yoğun katılımla etkinliğimizi sorunsuz bir şekilde tamamladık. Emeği geçen, katılım sağlayan herkese Bayburt Yeşilay ailesi olarak teşekkür ederiz. ’Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganıyla düzenlenen bu etkinlikte pedalları sağlıklı yaşam için çevirdik, bu vesileyle herkese sağlıklı günler diliyorum" dedi.
Bursa Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı İznikli gönül adamı Eşrefoğlu Abdullah Rumi İznik’te ki kabri başında anıldı. Program Eşrefzade Cami bahçesinde sela okunması ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa İznik Belediye Başkan Vekili Zeliha Peşte, İlçe Müftüsü Nurettin Çelik, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara ve Eşrefoğlu Rumi’nin 14. kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan, Siyasi Parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, ve belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda misafir katıldı. İznik Belediye Başkan Vekili Zeliha Peşte konuşmasında, “Öncelikle Belediye Başkanımız adına hepinize saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Medeniyetimizin kültür kökleri ile bağ kurduğumuz bu mekân ve program hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. İnşallah ameli Salih olarak hepimizin defterlerine burada bulunmamız kaydolunur. Katılım ve teşrifleriniz için hepinize teşekkür ederim” dedi. Eşrefoğlu Rumi’nin ondördüncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan da konuşmasında Eşrefzade Abdullah Rumi’nin hayatından örnek ve kesitler anlattı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara da 555. yıl anısına beşer cümleden oluşan kesitleri katılımcılara aktardı. İlçe Müftüsü Nurettin Çelik tarafından program sonunda dua ve niyazda bulunuldu. Program sonunda da İznik Belediyesi tarafından hazırlanan köfteli çorba katılanlara ikram edildi.
Aydın Başkan Ülken’in çağrısı yanıt buldu Şehir tanıtım günleri adıyla düzenlenen etkinliklerin hem halk sağlığına hem de yerli esnafa zarar verdiğine dikkat çekerek duruma tepki gösteren Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, yapılan görüşmeler sonrasında sorunun Valilik ve Büyükşehir tarafında çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Aydın’da son günlerde şehir tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilen etkinliklerin sayısının artması üzerine açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, açıkta ve maliyetin altına satılan ürünlerin hijyen sorunu oluşturduğuna dikkat çekti. Yaşanan durumun yerel tacir ve esnafın yanı sıra halk sağlığına da zarar verdiğini vurgulayan Ülken, "x" şehir tanıtım günleri adı altında yapılan etkinliklerin net bir şekilde karşılarında olduklarını söyledi. Konu ile ilgili Aydın Valiliği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’yle de görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini belirten Ülken, yapılan görüşmelerin ardından sorunun çözüldüğünü duyurdu. Artık “x şehri tanıtım günleri” adıyla yapılacak olan etkinliklerin, Valilik ve Büyükşehir tarafında çözüme kavuşturulduğunu ifade eden Ülken; “Sorun çözüldü. X şehir tanıtım günleri gibi etkinliklerle ilgili yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Valimiz talimat verdiğini Valilik izni olan alanlarda bir daha izin verilmeyeceğini, Büyükşehir Belediye Başkanımız da Tekstil Park alanında yılda en fazla 1-2 defa ve içeriğinin net bir şekilde sınırlandırılarak olabileceğini belirttiler. Talebimizle ilgili duyarlı tutum ve kararlarından dolayı Valimiz Yakup Canbolat ve Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na, odam ve üyelerim adına teşekkür ederim” dedi.