YEREL HABERLER - 13 Nisan 2017 Perşembe 17:01

Rektör Polat, Kurtik Dağı’nda incelemelerde bulundu

A
A
A
Rektör Polat, Kurtik Dağı’nda incelemelerde bulundu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kar kalınlığının 10 metreyi bulduğu Kurtik Dağı’nda kayak merkezi yapılması halinde yılın 6-7 ayı kayak yapılabileceğini söyledi.


MŞÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Ömer Kaynar ile birlikte Kurtik Dağı’na çıkan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Çavuştepe mevkiinde incelemelerde bulundu. Ömer Kaynar’dan kayak ile ilgili bilgi alan Rektör Polat, Muş’un kış turizmindeki önemine dikkat çekti. Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatları’na aday olduğunu ifade eden Rektör Polat, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması oldu ve Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına aday olduğunu ifade etti. Bu çerçevede Erzincan ve Kars’ın da söz konusu olimpiyatlarda tarihi şehirler olarak işlev görebileceğini ifade etti. Muş halkı olarak biz de Muş’un bu olimpiyatlara dahil edilmesini arzu ediyoruz" dedi.


Üniversite olarak çeşitli çalışmaları olduğunu ve bu konuyla ilgili hocalarla bir araya geleceklerini dile getiren Polat, "Görüşme sonucunu rapor halinde hem Cumhurbaşkanlığına hem Başbakanlığa hem de Gençlik ve Spor Bakanlığına sunacağız. Çünkü malumunuz burada BESYO açıldı. 80 dönüm üzerinde büyük bir spor tesisi inşaatımız bahar ayı itibariyle projesi tamamlandı ve ihale aşamasına geçtik. Dolayısıyla burada çok büyük imkanlar olacak. Aynı şekilde üniversitemizin 5 kilometrelik tekerlekli kayak için, kışın da normal kayak için korunaklı bir alan yapıyoruz. Bu da kayak severlerin imkanına açılacak. Güzeltepe’deki kayak merkezimizde daha aktif bir şekilde kullanılabilecek. İkinci bir destinasyon olarak da Kurtik Kayak Merkezinin mutlaka faaliyete geçilmesini arzu ediyoruz. 2026 Kış Olimpiyatları için planlamaya eğer burası da dahil edilirse, burada kısa süre içerisinde oteller, telesiyejler yapılır, imkanlar kısa süre içerisinde buraya getirilir. Muş’tan buraya 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde çıktık ve burada şu an 12 metre civarında bir kar var. Sanıyorum bu Türkiye’nin başka bir yerinde yoktur ve kar kalitesi de Türkiye’deki sayılı kalitelerden biri. Muş’ta kayak sporunda başarılı sporcular var. Sebahattin Oğlağo gibi Türkiye’de kayak tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı sporcu Muşlu bir sporcudur. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın, Muş’un sesini duyacağına yürekten inanıyorum. Muş halkının da ciddi bir faaliyet yapması ve Muş’un sesini duyurabilmesi lazım" diye konuştu.


Üniversite olarak bu sporlara birkaç desteklerinin olacağını vurgulayan Polat, "Sporcu sağlık merkezinin kurulması için faaliyetlerimizi başlattık. Bu merkez, Doğu Anadolu Bölgesinde başka bir yerde yok. Bu tesis yapıldığı zaman Doğu Anadolu Bölgesindeki bütün sporcuların kondisyonu, nefesleri gibi teknik olarak her şey bu tesiste ölçülebilecek. Dolayısıyla bu tesisler içinde kış ayında faaliyette olabilecek. Kayak sporuyla uğraşan sporcular için bu ciddi bir sıkıntıydı. İnşallah bunu aşacağız. Tekerlekli kayak projemizi de sunduk, Sayın Bakanımız da bizlere söz verdi. Türkiye’deki en uzun pist Abant’tadır ve oradaki pist 2 kilometredir. Muş’taki ise 5 kilometre olacak. Bunun yanı sıra Güzeltepe Kayak Merkezi üniversitenin hemen yanı başındadır. Üniversitemiz 10 bin civarında bir öğrenciye sahip olduğundan burayı besleme açısından bir sıkıntı olmayacaktır. Muş son derece güvenli bir yer, buraya gelen insanların da hiçbir tedirginliği olmayacak. Üniversitenin de desteği arkasında olduğu için bu sporu rahatlıkla yapabilecekler. Nisan ve mayıs ayı içerisinde de Kurtik Dağı’nda kayak yapılabilecek. 6-7 ay burada kayak yapma imkanı olabilecek. Muş’un en önemli özelliklerinden birisi de Türkiye’nin NATO standartlarında bir havalimanına sahip olmasıdır. Türkiye’nin her yerinden buraya seferler var. Bu seferlerle çok rahat bir şekilde Muş’a ulaşılabilir. Havalimanıyla Muş arası mesafe 15 kilometredir. Dolayısıyla bu da ciddi anlamda rahat bir şekilde kayak merkezlerine ulaşım imkanı sağlamaktadır. Öte yandan yılın 4 ayı profesyonel anlamda müsabakalar yapılabilecek bir şekilde kayak alanlarımız mevcut. Yılın 6-7 ayı da amatör anlamda burada kayak yapma imkanı var" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Vatandaş, belediye ve özel idareyi valiye şikayet etti: "Köpek sorunuyla ilgilenmiyorlar" Mertoğlu köyünde vatandaşların problemlerini dinleyen Sinop Valisi Mustafa Özarslan’a bir vatandaş, "Köyümüzde başıboş köpek sorunu var. Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar" şeklinde dert yandı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Mertoğlu köyü sakinleriyle bir araya geldi. Mertoğlu köyünün genel durumu hakkında Muhtar Mustafa Ünal’dan bilgiler alan Vali Özarslan, köyde yaşayan vatandaşlardan birebir araya aracı koymadan onların sorunlarını dinledi. Mertoğlu Köyü Muhtarı Mustafa Ünal, “Köyümüzün tabii ki bazı sorunları var. Bunun için hepinizi buraya topladık” dedi. Daha sonra konuşan Vali Özarslan, "Tüm ilçedeki muhtarlarımızı dinledik ve notlarımızı aldık. Sorunları kayda alıp takibini yapıyoruz. Not aldığımız sorunların ne kadarını çözdük ne kadarını çözemedik tekrar mahalle muhtarlarımızla ve köy muhtarlarımızla bir araya gelip değerlendireceğiz. Muhtarlar sizlerin temsilcisi. Burada çözülemeyen sorunları ona ileteceksiniz, o da bize iletecek. Biz de bu sorunları değerlendirip takip edeceğiz” diye konuştu. "Köpek sorunuyla belediye ve özel idare ilgilenmiyor" Ardından Mertoğlu köyünde başıboş köpek sorunu yaşadıklarını belirten köy halkından Erdoğan Ünal, ”Belediyeye gidiyoruz, ’orası köy, özel idare ilgileniyor’ diyorlar. Özel idareye gidiyoruz, ’orası belediyede onlar ilgileniyor’ diyorlar. Köpekler beni geçen gün sıkıştırdılar. En az 15 tane başıboş köpek var orada. Vatandaşlar bakamadığı köpekleri bırakıyor. Ayrıca mezbahada atık sorunu da yaşanıyor. Yıllardır atıklardan dolayı sorun yaşıyoruz. Kendime ait 3 tane hayvanım atıklardan dolayı telef oldu. Ayrıca bu atıklar çevre kirliliği de oluşturuyor. Çeltik tarlalarına da zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Vali Özarslan da başıboş köpekleri bırakan vatandaşları araçlarıyla birlikte plaka takip sisteminden takip edeceklerini söyledi. Sinop Tarım İl Müdürü Fatih Önlem ise, atık sorunu ile ilgili olarak, “Biz orayla ilgili genel olarak işlemleri başlattık. İç kısımda da eksikler vardı. Biz onlara sürelerini verdik. Verdiğimiz süre içinde sorunlar çözülmezse ruhsatlarını iptal edeceğiz" açıklamasında bulundu. Mertoğlu Köyü Çok Amaçlı Salonda vatandaşlarla bir araya gelen Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem, Sinop İl Müftüsü Paşa Bektaş, DSİ Harita Mühendisi Onur Yağcı ve Mertoğlu köyü muhtarı Mustafa Ünal eşlik etti.
Kütahya Hisarcık Çırak öğrenci çalıştıran iş yerleri denetlendi Hisarcık Şehit Yüksel Arık Çok Programlı Anadolu Lisesince MESEM programı çerçevesindeki 29 iş yeri uzmanlar tarafından denetlendi. İşyeri denetimlerinde, risk analizleri çıkarıldı, iş yerlerinde görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde tavsiyeler verilerek, çalışanların ve özellikle de çırakların daha güvenli bir ortamda eğitim, öğretimlerini tamamlamaları yönünde çalışmalar yapıldı. Okul Müdür Yardımcısı Cemil Şimşek konuyla ilgili yaptığı açıklamada,” Milli Eğitim Bakanlığının 2 Şubat 2024 tarihli “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı genelgesi doğrultusunda, çırak çalıştıran tüm iş yerlerimize İş Güvenliği Uzmanı ile anlaşma şartı getirilmişti. Bu çerçevede Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası önderliğinde, iş güvenliği firması ile iş yeri temsilcilerimizle yapılan toplantıda anlaşmaya varılmıştı. Akabinde iş yeri hekimi tüm öğrencilerimizin muayenelerini yapmış, firmanın İş Güvenliği Uzmanları Süleyman Duman ve Enes Çağlar tarafından öğrencilerimize eğitimleri verilmişti. İş Güvenliği Uzmanlarımız ve Koordinatör Öğretmenlerimiz eşliğinde tüm iş yerleri ziyaret ederek her iş yerinin ayrı ayrı risk analizlerini çıkardık, iş yeri temsilcileriyle sözleşmelerini imzalattık, görülen aksaklıkların en az bir ay içinde düzeltilmesi hususunda uyarılarda bulunuldu” ifadelerine yer verdi.