YEREL HABERLER - 21 Nisan 2017 Cuma 15:10

VEDAŞ’ta 23 Nisan etkinliği

A
A
A
VEDAŞ’ta 23 Nisan etkinliği

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını çocuklara bıraktı.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını çocuklara bıraktı.


2071 Melikşah İlkokulu öğrencilerini makamında kabul eden Şentürk, koltuğunu ilkokul 2. sınıf öğrencisi Zeynep Sönmez’e devretti. Şentürk, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara ve gelecek nesillere armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Burada konuşan ve geleceğe çocukların yön vereceğini belirten Şentürk, Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasına en büyük etkenin çocuklar olduğunu kaydetti. Şentürk, "Bildiğiniz gibi, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Biz de bu büyük anlamı olan bayramı çocuklarımızla birleştirmek ve geleceğimizin nesillerini kurumumuzda görmek ve onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tabi ki geleceğimize bu çocuklarımız yön verecektir. Türkiye’mizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük etken çocuklarımızdır" dedi.


Makamı devralan Zeynep Sönmez ise, VEDAŞ’ta yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.