YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2017 Perşembe 10:21

Malazgirt Belediyesi 4 branşta yaz spor okulu açtı

A
A
A
Malazgirt Belediyesi 4 branşta yaz spor okulu açtı

Muş’un Malazgirt Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla futbol, voleybol, basketbol ve atletizm branşlarında yaz spor okulu açtı.

Muş’un Malazgirt Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmesi ve faydalı aktiviteler yapması amacıyla futbol, voleybol, basketbol ve atletizm branşlarında yaz spor okulu açtı.


Malazgirt Şehir Stadyumunda gerçekleşen yaz spor okulu açılışını Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı gerçekleştirdi. Futbol, basketbol, voleybol ve atletizm branşlarında faaliyet gösterecek yaz okulunda yaklaşık 300 öğrenci yer alıyor. Yaz spor okuluna katılan öğrenciler Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’yı coşkuyla karşıladılar.


Kaymakam Kırlı, çocuklarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Ardından bir konuşma yapan Soner Kırlı; “Malazgirt Belediyesi olarak yaz spor okulunun açılışını bu yıl ilk defa gerçekleştiriyoruz. Malazgirt’te çocuklarımızın, yavrularımızın hem zamanlarını iyi geçirmesi hem de spor adına başarılara imza atmaları için yaz spor okulu açtık. Spor, çocukların hem bedenlerinin hem de zekâlarının gelişmesine etki ediyor. Malazgirt Belediyesi olarak bu yıl dört ayrı branşta spor okulunu açmış bulunuyoruz. Yaklaşık 300 çocuğumuz yaz spor okuluna kayıt yaptırdı. Malazgirt Belediyesi yaz spor okulundan faydalanmak isteyen, spora ilgi duyan, sporla alakalı olan herkesi davet ediyorum. Amacımız ve gayemiz her alanda olduğu gibi spor alanında da farklı bir ilçe meydana getirmek, spora duyulan ilgi ve alakayı artırmaktır. Önümüzdeki yıllarda yine farklı adımlar atarak Malazgirt ilçemizi sporda arzu ettiğimiz yere getireceğimizi ümit ediyorum. Dolayısıyla hem katılan çocuklarımıza, hem bu organizasyon içerisinde yer alanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.