GENEL - 05 Ekim 2017 Perşembe 14:58

Muşta karpuzlar tarlada kaldı hayvanlara yem oldu

A
A
A
Muşta karpuzlar tarlada kaldı hayvanlara yem oldu

Diyarbakır ve Mardin den Muş Merkez Dilimli köyüne gelerek kiraladığı 120 dekar alanda kavun ve karpuz yetiştiren Sinan Kaya, geç gübreleme ve geç ekim yaptığı için içten çürümeye başlayan ürünü tarlada bırakıp memleketine gitti.

Diyarbakır ve Mardin den Muş Merkez Dilimli köyüne gelerek kiraladığı 120 dekar alanda kavun ve karpuz yetiştiren Sinan Kaya, geç gübreleme ve geç ekim yaptığı için içten çürümeye başlayan ürünü tarlada bırakıp memleketine gitti. Dilimli Köyü’ndeki binlerce kavun ve karpuz da büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla, kuşlara yem oldu.


Türkiye’nin büyük ve en verimli topraklarından birine sahip Muş Ovası’na Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen çok sayıda aile, kiraladıkları yaklaşık 18 bin dekar alanda kavun ve karpuz ekimi yaparak il ekonomisine katkı sağlıyor. Bunlardan biri olan Diyarbakırlı Sinan Kaya da, Muş- Erzurum karayolu üzerindeki Dilimli köyünde kiraladığı 120 dekar tarlaya kavun ve karpuz ekti. Kaya, geç gübreleme yaptığı için kavun ve karpuzlar büyüdükten sonra içten çürümeye başlayınca tarlayı olduğu gibi bırakarak memleketine döndü. Bunu bilen çevredeki köylerin sürü sahipleri veya çobanlar kavun, karpuzla dolu olan tarlaya hayvanlarını getirip otlatmaya başladı.


Dilimli köyündeki çobanlarından Seyit Yıldırak, "Zamanında kavun ve karpuzlara gübre vermedikleri için geç yetiştiğinden dolayı karpuzlar tarlada hayvan yemi olarak kaldı. Benimle birlikte birçok çoban büyükbaş hayvanları otlatırken zaman zaman kavun ve karpuz tarlasına getirip keyif yaptırıyor. Tarladan sadece büyükbaş hayvanlar değil, kümes hayvanları ve kuşlarda yararlanıyor" dedi.


Büyük Baş hayvanları otlatmaya getiren Raşit Aktaş ise “zamanında oluşmayan ve gübrelenmeyen bu kavun ve karpuzlar tarlada kaldı. Sahibi bulunan Sinan kaya tarlayı bırakıp memleketine gitti. Bizde burada hayvanlarımıza yem olarak veriyoruz. Hayvanlar gayet güzel bir şekilde yiyorlar” dedi.


Kavun ve karpuz tarlasında hayvanların otladığını görenler ise bu duruma şaşırıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.