GENEL - 13 Nisan 2018 Cuma 13:12

Annesine çamaşır makinesi alamayan Rabia’nın hayali gerçek oldu

A
A
A
Annesine çamaşır makinesi alamayan Rabia’nın hayali gerçek oldu

Muş’ta TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan ortaokul öğrencisinin annesine söz verdiği çamaşır makinesi hayalini Belediye Başkanı Feyat Asya, laptop hayalini de Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof.

Muş’ta TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada birinci olan ortaokul öğrencisinin annesine söz verdiği çamaşır makinesi hayalini Belediye Başkanı Feyat Asya, laptop hayalini de Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat gerçekleştirdi.


Merkeze bağlı Yeşilova İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören ve yazdığı hikaye kitabı ile TÜBİTAK tarafından bölge birincisi seçilen 12 yaşındaki Rabia Ceylan, kazandığı 500 TL ile annesine çamaşır makinesi almak istemiş, parasının yetersiz olması nedeniyle hayalini gerçekleştirememişti. Öğrencinin ve annenin hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçen Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ile MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, aileyi ziyaret etti. Aile ile bir süre sohbet eden Başkan Asya ve Rektör Polat, beraberlerinde getirdikleri çamaşır makinesini aileye teslim etti.


Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, Rabia’nın annesine karşı anlamlı davranışından etkilendiğini ifade ederek, "TÜBİTAK’ın düzenlediği değerler eğitimine yönelik hikaye yazma noktasında bölge birincisi olan Rabia Ceylan kardeşimizin TÜBİTAK’tan aldığı ’500 TL’lik ödülle ne yapacaksın?’ Denildiğinde, ’Annemi çamaşır derdinden kurtaracağım’ demesinin basına yansıması üzerine biz de Rabia’nın hayalini gerçekleştirmek istedik. Rabia bu noktada bir örnek teşkil ediyor. Yeşilova beldemizde yazdığı hikayenin bölge birincisi seçilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Dolayısıyla biz de bugün Rabia’nın annesine olan vefasına paydaş olmak üzere çamaşır makinemizle birlikte aileye misafir olduk. Sabah Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüz Fethi Ahmet Polat Hocamızla konuyu görüşünce, hocamız; ’hayali ben gerçekleştirmek istiyorum’ dedi. Hocamıza biz çamaşır makinesini aldığımızı söyledik. Rabia’mızın annesinin hayali de Rabia’ya bir bilgisayarın alınmasıydı. Hocamızda ’tamam o zaman bilgisayarı ben alayım’ dedi. Rektörümüzle birlikte bu sabah ailemize misafir olduk ve çaylarını içtik. Rabia’nın hem Yeşilova’ya, hem Muş’a, hem de Muşlu bütün çocuklara; hayırda, güzellikte, başarıda, vefada, düzgünlükte örnek olması noktasında buradayız. İstenirse Yeşilova’nın en ücra yerinde de TÜBİTAK’ın düzenlediği bilimsel bir yarışmada birinci olunabileceğini emsalleriyle çok ziyadesiyle yarışabileceğini gördük. Aile ile birlikte Rabia’nın başarısının mutluluğunu yaşadık" dedi.



Rektör Polat’tan laptop sözü


Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat da, Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi ve aynı zamanda üniversite personeli Hasan Ceylan’ın kızı olan Rabia Ceylan’ın TÜBİTAK tarafından açılan hikaye yarışmasında bölge birincisi olduğunu hatırlattı. Polat, "Hem kızımızı, hem de ailesini tebrik ediyoruz. Belediye Başkanımız Feyat Asya Beyle beraber bu konuyu konuşurken, kızımızın, annesine çamaşır makinesi alması yönündeki hayalini gerçekleştireceğini söylediklerinde biz de bir katkıda bulunalım dedik. Annesinin ise kızına bir bilgisayar alma hayalini üniversite olarak biz gerçekleştirelim dedik. Bu vesileyle aileyi de beraber ziyaret ettik. İnşallah kızımızı burada hem köyü için, hem Yeşilova beldesi için, hem Muş için, hem de bölge için bir rol model olacaktır. Bundan sonra onu örnek alacak kardeşlerimiz, çeşitli başarılara il çapında, ülke çapında inşallah imza atacaklar. Bizlerde Muş Alparslan Üniversitesi olarak bu kardeşlerimizi desteklemek istiyoruz. Kardeşimizin 12 hikayeden oluşan hikaye kitabının değerler eğitimi üzerine olması da son derece manidar. Biz ışık doğudan yükselir düşüncesine yürekten inanan insanlarız. İnşallah ışık tekrar doğudan yükselecek, doğudan yükselen bu ışık ülkemizi, daha sonra dünyayı saracak. Bu anlamda üniversite olarak bize düşen bir şey varsa onu da yapmaya hazırız. Şayet kızımız bundan sonraki eğitim öğretim hayatında il dışında okuyacak olursa, biz üniversite olarak da kızımızın eğitimini takip edeceğiz. Burs, yurt konusunda kendisine yardımcı olmaya çalışacağız. Tekrar ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Türkiye yarışmasında da iyi bir derece yapmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.


"Rabia’nın hayali bana bir çamaşır makinesi almaktı"


Kızının hayalinin kendisine bir çamaşır makinesi almak olduğunu kaydeden anne Melek Ceylan ise, "Rabia’nın hayali bana bir çamaşır makinesi almaktı. TÜBİTAK’tan kazandığı para ödülü yetmeyince Belediye Başkanımız Feyat Asya yardım etti. Bugün Muş Alparslan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve Muş Belediye Başkanımız bizi ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Bu, Rabia’nın eğitimine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TBMM Başkanı Kurtulmuş: "ABD’de öğretim üyeleri işgalci İsrail’in zulmünü anlatmaya çalıştığında işlerine son veriliyor" İbn Haldun Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide gençlerle buluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli üniversitelerinin hemen hepsinde sadece öğrenciler değil öğretim üyeleri de işgalci İsrail’in zulmünü anlatmaya çalıştığında işlerine son veriliyor. Bir bilim yuvasından sesleniyorum, şu anda dünyanın dört bir yanında Siyonist baskıdan bunalmış olan vicdan sahibi, ilim sahibi tüm öğretim üyelerine Türkiye’nin üniversitelerinin kapıları sonuna kadar açıktır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İbn Haldun Üniversitesi’nde gençlerle bir araya geldi. Kurtulmuş yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin önemli bir tarihsel dönüm noktasından geçtiğimiz bu süreçte örnek şahsiyetlerin genç nesillere tanıtılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Ben Sabahattin Zaim hocanın öğrencisiyim. Bizim dönemimizin örnek isimlerinden birisidir kendisi. Türkiye’ye hizmet etmek için kollarını sıvayan ve kalkınması için hizmet eden bir kişidir. Çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencinin yetişmesine vesile olmuştur. İslam ekonomisi terimi yeni ortaya çıktığı zamanlarda, az sayıda bilim adamlarının İslam iktisadıyla alakalı fikirlerini Türkiye’ye taşımıştır” ifadelerini kullandı. "Siyonist baskıdan bunalmış öğretim üyelerine Türkiye’nin üniversitelerinin kapıları sonuna kadar açıktır” Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı üniversitelerde İsrail zulmünü anlatan akademisyenlerin işlerine son verildiğini belirten Kurtulmuş, "Tarihlerde Nazi Almanya’sında oradaki Nazilerin zulmünden kaçan bilim adamları varsa şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli üniversitelerinin hemen hepsinde sadece öğrenciler değil öğretim üyeleri de işgalci İsrail’in zulmünü anlatmaya çalıştığında işlerine son veriliyor. Onlarca bilim insanı üniversitelerden atıldı. Almanya’da aynı şekilde ders ve konferans veren hocalar anti-siyonist fikirleri nedeniyle işlerinden atıldı. Bir bilim yuvasından sesleniyorum, şu anda dünyanın dört bir yanında siyonist baskıdan bunalmış olan vicdan sahibi, ilim sahibi tüm öğretim üyelerine Türkiye’nin üniversitelerinin kapıları sonuna kadar açıktır” dedi. Konuşmalarına devam eden Kurtulmuş, “İlmin başı merak ortası sabır sonu ise kendini bilmektir. Şunu söylemek isterim, bizim geleneğimizde nesillerden nesillere aktarılan bir eğitim sistemidir, hoca öğrencisine öğretir, o bir başkasına öğretir. Biz bu intikali önemsememiz lazım. Bilim adamlarından sadece iki kere ikinin dört ettiğini değil, söyledikleri sözleri, oturmalarını, kalkmalarını her şeyi öğrenmemiz gerekiyor. İnsanın yanılgısı kendisini çok önemsemesidir. Kim olursan ol, kendinizi mühim insan kabul etmeyin. Mühim insan görmek istiyorsak Fatih Camii avlusu, Süleymaniye Camii avluları çok çok büyük insanlarla dolu. Dolayısıyla hiçbirimiz büyük insan değiliz” şeklinde konuştu.
Sakarya Sakarya’da 12 kişinin yaralandığı kazada midibüsün freni patlamış Sakarya’nın Pamukova ilçesinde 12 kişinin yaralandığı kazanın midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Kazayla ilgili Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden de açıklama yapıldı. Kaza, saat 16.00 sıralarında Pamukova ilçesi Eskiyayla Mahallesi’nde meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sağlık Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından Akçay Baraj Gölü’ne doğa yürüyüşü gezisi düzenlendi. Gezi dönüşünde, bir firmadan kiralanan 54 S 0579 midibüsün frenleri patladı. Kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan araziye devrilen midibüste bulunan 11 üniversite öğrencisi ile 1 üniversite personeli olmak üzere toplamda 12 kişi yaralandı. Durumun haber verilmesi üzerin bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan kazanın, midibüsün freninin patlaması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Üniversiteden kazaya ilişkin açıklama Meydana gelen kazanın ardında SUBÜ sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından Akçay Baraj Gölü’ne düzenlenen doğa yürüyüşü gezisi dönüşü firmadan kiralanan bir minibüsün teknik arıza nedeniyle devrilmesi sonucu 11 öğrencimiz ve 1 personelimiz yaralanmıştır. Kaza neticesinde hayati tehlikesi olan ve durumu ağır olan öğrenci ve personelimiz bulunmamaktadır. Pamukova Devlet Hastanesi’nde müşahede altındaki 2 öğrencimiz kısa süre içerisinde taburcu edilecektir. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’ndeki 3 öğrenci ve 1 personelimizin tedavisi devam etmektedir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki 6 öğrencimizden birisinin kolunda kırık bulunmaktadır. Tomografi ve tetkikler devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.
Sakarya Dünya pazarında Türk Kuruyemişi ve kuru meyve tercihi yükseliyor 3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye’den kuruyemiş ve organik ürünler ihraç ediliyor. Kuru meyve kategorisinde, tüketicilerin ilk tercihi genellikle kayısı olurken, kuruyemişte ise Antep fıstığı öne çıkıyor. Açılış konuşmasını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı Uludağ Ekonomi Zirvesi Sapanca’da devam ediyor. Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen zirve, Türkiye ve dünya genelinden birçok iş dünyası lideri ve akademisyeni ağırlıyor. Dün açılış konuşmaları ve ilk gün oturumlarının olduğu zirve, bugün ise çeşitli paneller ile devam ediyor. İş insanları sektörleri ile alakalı konuları zirvede değerlendirirken, kuru yemiş ve kuru meyve ihracatındaki artış dikkat çekti. 3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye’den kuruyemiş ve organik ürünler ihraç ediliyor. Kuru meyve kategorisinde tüketicilerin ilk tercihi genellikle kayısı, kuruyemişte ise Antep fıstığı olduğu ifade edildi. Türk ürünlerini diğerlerinden ayrılan en büyük özelliği ise organik tarım yöntemlerine dayalı olarak üretilmeleri oluyor. Organik tarım yöntemlerine dayalı olarak yetiştirilen Türk organik kuru meyve ve kuruyemişi global pazarda daha fazla tercih edilmeye başlandı. 3 kıtada yer alan 30 farklı ülkeye Türkiye’den kuruyemiş, kuru meyve ve bakliyat ihraç ettiklerini belirten Orgibite CFO’su Gökçen Şeker, Türkiye’den ihraç ettikleri ürünlerin genel profili hakkında bilgi vererek, tüketicilerin kuru meyve kategorisinde kayısı ve kuruyemişte Antep fıstığını tercih ettiğini dile getirdi. Ayrıca, Türk ürünlerinin diğerlerinden ayıran en önemli özelliğin organik tarım yöntemlerine dayalı olarak üretildiğinin altını çizdi. “En büyük fark organik tarım yöntemlerine dayalı olarak yetiştirilmeleri” Panel sonrası açıklamalarda bulunan Gökçen Şeker, Türkiye’den ihraç edilen kuru meyve ve kuruyemişlere en yoğun talebin Amerika Birleşik Devletleri’nden geldiğini belirtirken, Avrupa Birliği ülkeleri, Orta Doğu ve Asya pazarlarındaki ülkelerin de Türk ürünlerine ilgi gösterdiğini vurguladı. Türkiye’nin tarımsal potansiyeli ve ürün kalitesinin global pazarda rekabet avantajı sağladığını ifade eden Şeker, Türkiye’den 30 farklı ülkeye kuru meyve, kuruyemiş ve bakliyat gönderdiklerinin altını çizdi. Şeker, ayrıca ürün portföyleri içinde en çok tercih edilenin kuru meyve kategorisinde kayısı, kuruyemiş kategorisinde ise Antep fıstığı olduğunu belirtti. Türk organik ürünlerinin diğerlerinden farkının, organik tarım yöntemlerine dayalı olarak yetiştirilmesi olduğunun önemini anlatan Şeker, "Sağlık bilincine sahip tüketicilerin tercih sebebi haline geldi. 2023 yılında hem organik hem de konvansiyonel ürün ihracatında önemli bir artış yaşandı. Bu artışın devam edeceğine inanıyoruz. 2024’ün ikinci yarısı ve 2025 yıllarında organik kuru meyve, kuruyemiş ve bakliyat ihracatını artırarak global pazardaki varlığımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi. “Dijital dönüşüm ile dünyada rekabet gücümüzü artırdık” Dijital dönüşümün, hem iç pazarda hem de dış pazarda rekabet gücünü artırdığını vurgulayan Şeker, "Dijital platformlara yapılan yatırımlarımızla, online satış kanalları ve dijital pazarlama stratejileri sayesinde organik ürünlerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağladık. Bu durum, hem müşteri memnuniyetini hem de operasyonel verimliliği artırmamıza imkan tanıdı. Dijitalleşme, tüketicilere daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaşmamızı ve onların ihtiyaçlarını daha iyi anlamamızı sağlıyor. Ayrıca, Türk kuru meyve, kuruyemiş ve bakliyatlarının dünya genelinde tanınırlığını ve talebini artırmaya yönelik pazarlama stratejilerimizde de dijitalleşme önemli bir rol oynamaktadır" diye konuştu. “Organik ürünlerin sertifikalandırılması” Gökçen Şeker, pazarlama ve markalaşmanın önemine vurgu yaparak, "Türk organik ürünlerinin tanınırlığını artırdık. İhracat rakamlarını artırmak için, kalite standartlarının yükseltilmesi ve pazar çeşitliliğinin önemli olduğunu biliyoruz. Markalaşma çalışmalarını önemseyerek lojistik süreçlerde de verimliliği arttırdık. Ar-Ge yatırımları ve yeni pazarlara açılım da ihracatı artırmak için etkili stratejilerdir. Bununla birlikte, organik ürün ihracatını artırmak için, sektör olarak organik tarımın teşvik edilmesi ve organik ürünlerin sertifikalandırılması önemli. Pazarlama ve markalaşma çalışmalarıyla organik ürünlerin bilinirliğinin artırılması ve yeni pazarlara açılım sağlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.