GENEL - 21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:50

Muş’ta uçkunun kilosu 10 TL’ye düştü

A
A
A
Muş’ta uçkunun kilosu 10 TL’ye düştü

Muş’ta yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ve halk arasında ‘uçkun’ olarak bilinen bitkinin kilosu 20 TL’den 10 TL’ye düştü.

Muş’ta yüksek kesimlerde doğal olarak yetişen ve halk arasında ‘uçkun’ olarak bilinen bitkinin kilosu 20 TL’den 10 TL’ye düştü.


Kentin yüksek kesimlerinde doğal olarak yetişen ve bazıları tarafından ‘yayla muzu’ olarak da bilinen uçkun, ilk günlerde 20 TL’den satışa sunulurken, şimdilerde ise 10 TL’ye düştü. Kentteki uçkun satıcıları, fiyatların düşmesiyle birlikte fazla rağbet olduğunu belirterek, satışlardan memnun olduklarını söylediler.


Uçkun satışı yapan Muhammed Güngör, “İlk günler kilosu 20 TL’den satışa sunulan uçkunun kilosu şu anda 10 TL. İlk günkü gibi uçkuna rağbet sürüyor. Çok şükür işler iyi. Uçkun fiyatında yaşanan düşüklük, rağbeti de beraberinde getirdi” dedi.


Ramazan ayının da satışlarını etkilediğini belirten Güngör, “11 ayın sultanı Ramazan ayının içerisinde olmamız da satışlarımızı etkiliyor. Ramazan ayında işlerde düşüklük olur diye düşünüyorduk, ama çok şükür işler iyi, satışlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının ardından yapılan kutlamalarda kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Göztepe, evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitmesi ile binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkmasını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavga yaşandı. İddiaya göre bir grup Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’ndeki bir iş yerine sığındı. İş yeri çalışanları, içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Motosikletle kavga edenlerin arasına dalıp, kaskıyla vurdu İş yeri çalışanları ile kalabalık taraftar grubu arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı görüldü. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarlar arasında çıkan bir başka kavga cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde kavga esnasında kalabalık grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı görüldü. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-