GENEL - 25 Temmuz 2019 Perşembe 10:57

Başkan Asya, Vali Gündüzöz’ü belediye projeleri hakkında bilgilendirdi

A
A
A
Başkan Asya, Vali Gündüzöz’ü belediye projeleri hakkında bilgilendirdi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Doç.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz ile birlikte belediyenin proje uygulaması yaptığı yerlerde incelemelerde bulundu.


Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz ile birlikte çalışma alanlarını gezerek kendisini bilgilendirdi. İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş da incelemeler sırasında Vali Gündüzöz ve Başkan Asya’ya eşlik etti. İlk olarak Yukarı Çarşı mevkiinde giden heyet, buradaki tarihi yapıları ve Muş Belediyesinin proje uyguladığı alanları inceledi. Müştak Baba Türbesini ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla hasbihal eden Vali Gündüzöz ve Başkan Asya, daha sonra tarihi Karasu Hamamını incelediler. Burada ‘1000 Yıllık Geçmişten 1000 Yıllık Geleceğe Tarihi Muş Çarşısı’ projesi hakkında bilgi veren Başkan Asya, söz konusu proje kapsamında Karasu Hamamı, Müştak Baba Türbesi, Yıldızlı Han, Alaattin Bey Camii, Hacı Şeref Camii ve Ulu Camiyi gün yüzüne çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.


Daha sonra Muş Belediyesi tarafından geçen yıl ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projesinin uygulandığı caddeleri gezen heyet, restore kapsamına alınan ve çalışmaların devam ettiği Yıldızlı Han’a geçti. Burada teknik personellerden bilgi alan Vali Gündüzöz ve Başkan Asya, hanın faal olarak kullanıldığı zamanları gören yaşlı vatandaşlarla konuştular.


Buradaki incelemelerin ardından Muş-Bingöl karayolu üzerinde yapılan şehirlerarası otobüs terminaline geçen heyet, yeni tesisi gezdi. Projenin 23 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Başkan Feyat Asya, tesisin şehrin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edildiğini ve önümüzdeki günlerde açılışının yapılarak hizmete sunulacağını kaydetti.


Daha sonra eski fidanlık mevkiinde yapılan Göletli Park’a geçen Vali Gündüzöz ve Başkan Asya, vatandaşların uğrak yeri haline gelen park alanında incelemelerde bulundular. 56 bin metrekare alan üzerine parkı kurduklarını ifade eden Başkan Asya, hayata geçirilen bu tür projelerin şehre nefes verdiğini ve vatandaşların güzel vaki geçirebilecekleri alternatif mekânların oluşmasını sağladığını söyledi. Son olarak Karşıyaka Mahallesi’ne geçen heyet, burada Bahçeşehir Kolejinin yapıldığı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep İslahiye Devlet Hastanesinde endişeli bekleyiş Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 4’ü öğrenci 9 kişinin ölümü, 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazanın ardından hayatını kaybedenler ile yaralananların yakınları hastaneye akın ederek endişe içinde beklemeye başladı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiide meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’si ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Endişeli bekleyiş Feci kazada hayatını kaybedenler kimlik tespiti için İslahiye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yaralananlar ise aynı hastanede tedavi altına alındı. Yaralılardan 4’ü ise Gaziantep Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Kaza sonrası hastaneye akın eden ölenler ile yaralananların yakınları ise hastane bahçesinde endişeli bir şekilde beklemeye başladı. Hastane bahçesindeki bazı vatandaşlar ise gözyaşı dökerek feryat etti. Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz” Kocasinan Belediyesi’nde Mayıs Ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında 17 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan Kocasinan Belediyesi Spor Kulübüne yardım yapılması konusu ile ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek vererek, geleceğin sporcularını yetiştirdiklerini söyledi. Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 17 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ve Murakabe heyeti seçimlerinin yapılması görüşüldü. Oy çokluğuyla seçilen Yönetim Kurulu (Asil) üyeler şu şekilde: Bahri Sevgin, Hacı Saygı, Feramuz Çilkoparan, Bayram Güneş ve Aziz Sinopluoğlu oldu. Murakebe Heyeti (Asil) ise şu şekilde: Lütfü Özdemir, Mehmet Özbek, Adem Baykara, İcabi Yeşilyurt ve Nurullah Uslu. Toplantıda Ertuğrulgazi, Doruklu, Şeker, Yakut, Yenişehir, Höbek, Molu ve Beydeğirmeni Mahallesinde çeşitli imar plan maddeleri görüşüldü. Toplantıda ayrıca Kocasinan Belediyesi Spor Kulübüne yardım yapılması talebi görüşüldü ve oybirliğiyle karara bağlandı. Kocasinan Spor Kulübü ile farklı branşlarda gençlere ve çocuklara çeşitli imkanlar sunduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesi noktasında spora gereken desteği veriyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. Kocasinan Spor Kulübü, sporun her alanında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde ediyor. Kocasinan Belediyesi olarak her zaman onların yanındayız. Hem gençlerimizin yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak hem de her branşta milli takımda yer alacak sporcular yetiştirmek bu açıdan çok önemlidir” ifadelerini kullandı. Toplantı, Başkan Çolakbayrakdar’ın Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla sona erdi.
Denizli Pedallar sağlık yaşam için çevrildi Yeşilay’ın 2011 yılından bu yana organize ettiği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, Denizli Pamukkale’de “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Türkiye’nin tüm şehirlerinde eş zamanlı düzenlenen Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu, Denizli de 265 bisiklet severi bir araya getirdi. Spor yaparak bağımlılıklarla mücadelenin önemini vurgulamak ve sporu daha geniş kitlelere yaymak için yıl boyunca bisiklet turları düzenleyen Yeşilay’ın bu yıl 11’incisini düzenlediği Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu gerçekleştirildi. Türkiye’nin en büyük bisiklet organizasyonlarından biri olan Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun 11’incisi, geniş bir katılımla yapıldı. Yeşilay şubeleri, Yeşilay Spor Kulüpleri, gönüllüler ve bisiklet severlerin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı yapılan etkinlik, Denizli de Pamukkale’de başladı. “Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim” sloganıyla düzenlenen tur, diğer illerde de şehrin önemli merkezlerinden geçerek Türkiye genelindeki bisiklet severleri bir araya getirdi. Denizli Yeşilay Şube Başkanı Hakan Şirin, her yaştan profesyonel ve amatör bisiklet severin katılımına açık olan etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Hareketli yaşamı desteklemek ve bağımlılıkla mücadele amacıyla bu yıl on birincisini gerçekleştirdiğimiz Yeşilay Bisiklet Turu’nda hep birlikte pedal çevirerek bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturacağız. Etkinliğimize katılan tüm bisiklet severlere teşekkür ederiz”