GENEL - 25 Temmuz 2019 Perşembe 15:44

Malazgirt Zafer Anıtı’nda çevre temizliği

A
A
A
Malazgirt Zafer Anıtı’nda çevre temizliği

MUŞ (İHA) – Ağrı’nın Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri tarafından Muş’un Malazgirt ilçesindeki 1071 Zafer Anıtı bölgesinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.

MUŞ (İHA) – Ağrı’nın Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yükümlüleri tarafından Muş’un Malazgirt ilçesindeki 1071 Zafer Anıtı bölgesinde temizlik çalışması gerçekleştirildi.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında yapılan çalışmada yaklaşık 10 yükümlü tarafından Malazgirt 1071 Zafer Anıtı ve Malazgirt Şehitliği’nde bayrak değişimi, temizlik, bakım ve onarım çalışması yapıldı. Programa Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Ağrı Tutak Kaymakamı Erkan İsa Erat, Ağrı Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, Patnos Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz, Malazgirt Cumhuriyet Savcısı Duran Turgut Borcaktepe, Patnos Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü Ali Yüce, Patnos Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Onur Akutay ile denetimli serbestlik altındaki yükümlüler katıldı. Program kapsamında Malazgirt İlçe Müftülü imamları tarafından şehitlerin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunmasının ve dua edilmesinin ardından Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir bir konuşma yaptı. Daşdemir, "Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Malazgirt Şehitlik Anıtı’nda Bakanlığımızın bilgisi dâhilinde temizlik çalışmaları yapıldı. Malazgirt ilçemizin önemini hepimiz biliyoruz. Burada tarihi simgeleyen anıtlarımızın temizlik çalışmalarını yapan denetim serbesti kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferimizin 3. yıldönümü sebebi ile böyle anlamlı bir etkinlik organize edildi. Tüm yurtta şehitlerimizin yâd edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlığının gelecek nesillerimize aktarılması için toplumun her bireyine büyük görev düşmektedir. Adalet Bakanlığımızın denetim serbestliği uygulamaları kapsamında kamu yararına çalıştırılan denetim serbestlik yükümlülerinin şehitliklerin temizliği ve onarımında çalıştırılmasının faydalı olacağından ve bu kapsamda müdürlüğümüzce cumhuriyet başsavcılığı koordinasyonunda böyle bir etkinlik yapılmıştır. Şehitliklerimizde yapılması planlanan temizlik bakım onarım çalışmalarının yerine getirilmesi için gerekli hassasiyet gösterilerek burada bir çalışma yürütülmüş. Ceza infaz mevzuatı kapsamında halen Malazgirt merkezde farklı kamu kurumlarında kamuya yararlı bir işte ve ücretsiz çalıştırılmak üzere olan yükümlülerin belirtilen etkinliğin gerçekleştirilmesi için 17-19 Temmuz tarihleri arasında Malazgirt Şehitlik Anıtı’nda temizlik, bakım ve onarım çalışması yapılmış ve eş zamanlı olarak Patnos ilçe merkezi ve Ağrı Tutak ilçe merkezine bağlı şehitliklerimizde şehit naaşlarının bulunduğu mezarlıklarda temizlik, bakım ve onarım çalışması yapılmış olup, Patnos Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Beraberlik Günü anma etkinlikleri ve Çanakkale şehitleri konulu seminerler düzenlenmiştir. Ben bu faaliyetleri gerçekleştiren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, kıymetli kaymakamlarımıza, başkanımıza, meslektaşlarımıza, müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Boğazına çanta kancası kaçan çocuğu öğretmenin ’Heimlich’ manevrası kurtardı Siirt’te boğazına çanta kancası kaçan Fevzi Çakmak İlkokulu 2. sınıf öğrencisi, öğretmenin Heimlich manevrası sayesinde kurtuldu. Öğrencinin kurtarılma anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. Fevzi Çakmak İlkokulunda görev yapan rehber öğretmeni Mehmet Akif Eviz, koridorda 2. sınıf öğrencisi Ç.N.’nin nefes alamadığını fark etti. Öğrencinin soluk yolunun tıkandığını anlayan Eviz, Heimlich manevrası ile demir kancayı çıkararak çocuğun nefes almasını sağladı. İlk yardımı herkesin bilmesi gerektiğini belirten rehber öğretmeni Mehmet Akif Eviz, "2/B sınıfından bir öğrenciyle görüşmek için sınıfa gittiğimde bu öğrencimizin öğretmenin yanında ve nefes alamadığını fark ettim. Hemen Heimlich manevrası yapıp çocuğun yuttuğu cismi boğazından çıkardım ve normale döndü. Cismi çıkardıktan sonra çocuk daha rahat nefes almaya, konuşmaya ve normal hayatına dönmeye başlayarak sınıfına gitti. Olaydan sonra ailesi geldi, teşekkür etti. Bütün arkadaşlarım teşekkür ederek, beni tebrik ettiler. Bir insan hayatına dokunmak güzeldir. Benim işim zaten insanın hayatına dokunmak, bu şekilde de olması beni mutlu etti. Ne zaman ne olacağını bilemeyiz. Bu küçük teknikler hayat kurtarır. Bu yüzden ilk yardımı herkesin bilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Öğrencinin hayatta olmasının en güzel mutluluk olduğunu belirten okul müdürü Cemil Baykan ise öğretmene teşekkür ederek, bakanlık tarafından verilen ilk yardım eğitimlerinin önemini vurguladı. Baykan, "Okulumuzda dün bir vaka yaşandı. Öğrencimiz bir demir parçası yuttu. Rehber öğretmenimiz Akif beyin Heimlich manevrasıyla öğrencimizin tekrar hayata dönmesini sağladı. Allah’a hamd olsun. Tabi ki bu konuyla ilgili özellikle bakanlığımızın, il milli eğitim ve valiliğimizin koordine etmiş olduğu, almış olduğumuz ilk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bizzat gördük ve yaşadık. Daha önce almış olduğumuz bu ilk yardım eğitimlerini teoride aldığımızı pratikte de yaşamış olduk. Öğrencimizin tekrardan hayata dönmesi bizi çok mutlu etti. Bizler isteriz ki Türkiye’nin her bir yerinde bu eğitimlerin daha ciddi manada alınıp, en azında bu tarz vakaların önüne geçme adına çok olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bakanlığımıza, Sağlık Bakanlığımıza ve valiliğimize bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Umarım bu eğitimlerin devamı daha da gelir" dedi.
Erzincan Müftülük bünyesinde kurulan atölyede Türk İslam sanatları yaşatılıyor Erzincan İl Müftülüğü bünyesinde kurulan atölyede ney, ud, kanun ve rebap gibi musiki aletleri üretilerek çeşitli kurslar düzenleniyor. Türk İslam sanatlarının tanıtılması, İslam geleneğinde geçmişten bu yana icra edilen sanatların yaşatılması, korunması, yaygınlaştırılması ve gençlerin Türk İslam sanatlarına yönelik ilgilerinin artırılması maksadıyla Erzincan İl Müftülüğünce çalışma başlatıldı. İl Müftülüğü binasında kurulan küçük atölye de İmam Hatip Teoman Kayalar tarafından ney, ud, kanun ve rebap gibi İslam musikinde kullanılan aletler üretilerek her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde çeşitli kurslar düzenleniyor. İmam Hatip Teoman Kayalar, toplumun her kesimine hitap edecek kursların düzenlendiğini belirterek, “Erzincan Müftülüğünde imam hatip olarak görev yapmaktayım. Türk İslam sanatlarının tanıtılması, korunması ve yaygınlaştırılması, gelecek nesillere aktarılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede Müftülüğümüz binasında oluşturduğumuz bu küçük atölyede ney, ud, kanun ve rebap üretiyor, toplumun her kesimine hitap edecek şekilde kurslarımız devam ediyor” dedi. Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül ise, özellikle üniversite ve lise gençliğine bu sayede ulaşmayı, gençlik merkezlerini daha aktif kullanmayı hedeflediklerini kaydederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Erzincan İl Müftülüğünün Cami Gençlik Merkezlerinde gençlere yönelik faaliyetlerimiz var. Bu gençlik merkezlerini de çok aktif kullanmaya çalışıyoruz. Gençlerimize açtık. Buralarda sosyal ve sanatla ilgili etkinliklerimiz de var çünkü gençlerimiz bu sosyal ve sanatla ilgili etkinliklere daha fazla rağbet ediyorlar ve musiki de gençlerimizi cezbeden ve gençlerimizin ilgisini çeken alanlardan. Dolayısıyla tasavvuf musiki koromuzun şefi Teoman Kayalar hocamız burada hem musiki enstrümanları üretimi yapmakta. Hem üretim yapıyor hem de gençlerimize eğitim veriyor. Dolayısıyla biz gençlerimizin daha fazla buralara gelmesini rağbet etmesini arzu ediyoruz. Üniversite gençliğine, lise gençliğine bu şekilde ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
Denizli Şampiyon Denizli İdmanyurdu sezonu namağlup bitirmek istiyor Denizli Bölgesel Amatör Lig’e yükselme grubunda bitimine bir hafta kala çıkmayı garantileyen Denizli İdmanyurdu, son maçında pazar günü Akkonakspor ile karşılaşacak. 2023-2024 sezonunda Denizli Süper Amatör Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve oynadığı 18 karşılaşmada 17 galibiyet, 1 beraberlik alan, 85 gol atarak kalesinde ise 11 gol gören Denizli İdmanyurdu, BAL’a yükselme grubu maçlarında da 6. hafta itibarıyla 6 maçı da kazanarak 6’da 6 yaptı. Kırmızı-siyahlılar bu müsabakalarda 22 gol kaydederek, 5 gol yedi ve maçların bitimine 1 hafta kala Bölgesel Amatör Lig’e yükselmeyi garantiledi. Son maçında Akkonakspor ile karşılaşacak olan Denizli İdmanyurdu, haftanın ilk çalışmasını Şirinköy Stadı’nda yaparak hazırlıklarına başladı. "Ligi namağlup tamamlamak istiyoruz" Denizli İdmanyurdu Teknik Sorumlusu Gökhan Kaynak, bütün sezon nasıl hazırlandılarsa son karşılaşmaya da öyle hazırlandıklarını belirterek, "Ligi namağlup bitirmek var. İnşallah da öyle olur. Geçen hafta şampiyonluğu matematiksel olarak da garantiledik. Son maçımız Akkonak maçı. Tabii orada da değerli hocalarımız var. Sevdiğimiz hocalarımız var. İyi bir maç olacağını düşünüyorum" dedi. Geçen hafta Akkonakspor’u 45 dakika izlediğini kaydeden Kaynak, "Takımda zaten bildiğim oyuncular var. Orada altyapıda çalıştığımız dönemler oldu. Oradan da bildiğim öğrencilerim var. Güzel bir maç olacak. Bana göre güzel bir kapanış maçı olacak. Her iki takım da oynamak istediğini göz önüne alırsak zevkli, çekişmeli, gençlerin iyi mücadele ettiği bir maç olacak. Bizim artık şampiyonluk ne kadar da garanti olsa da sezonu namağlup bitirmek istiyoruz. Sahada dostluk kazansın istiyoruz. Hem oyuncular hem teknik heyet açısından. İnşallah kapanışını güzel bir finalle yapacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.