SPOR - 16 Eylül 2019 Pazartesi 10:30

Malazgirt’te milli takım seçmeleri

A
A
A
Malazgirt’te milli takım seçmeleri

Muş’ta milli takım altyapısını oluşturmak için 2006 doğumlu sporcuların katılımıyla seçmeler yapıldı.

Muş’ta milli takım altyapısını oluşturmak için 2006 doğumlu sporcuların katılımıyla seçmeler yapıldı.


Türkiye Futbol Federasyonu Van Şubesi ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Muş Şubesi işbirliğiyle yapılan seçmelere Muş il merkezi, Hasköy ve Malazgirt ilçesindeki takımların altyapılarında oynayan 150’ye yakın sporcu katıldı. TFF Bölge Antrenörü Faruk Aklı, ASKF Başkanı Kemal Türkan, TÜFAD Başkanı Alparslan Has, Malazgirt Spor Kulübü Başkanı İbrahim Türeli nezaretinde yapılan seçmeler sonrasında belirlenecek olan futbolcular, TFF Van bölge karmasına alınacaklar.


Konu hakkında bilgi veren ASKF Başkanı Kemal Türkan, Muş il merkezi ve tüm ilçelerin altyapılarında oynayan 2006 doğumlu sporcular arasında milli takım altyapısını oluşturmak için seçmeler yaptıklarını belirtti. Kemal Türkan, “Burada yaklaşık 150 gencecik çocuğumuzu milli takım seçmelerine çağırdık. Muş ilimiz zaten bir futbolcu kaynağı. İnşallah bu sene de buradan oyuncu seçeceğiz. Buradan belirlediğimiz ve diğer bölgelerden belirlenen futbolcularla Van bölge seçmelerine katılacaklar. Geçtiğimiz yıl altı futbolcumuz seçilmişti. İnşallah bu yıl bu sayı daha fazla olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Çünkü çok kaliteli sporcularımız var” dedi.


Malazgirt ilçesinde yaktığı yeşil ışıkla adından söz ettiren Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin geçtiğimiz yıl 1071 Malazgirt Spora verdiği destek sayesinde U16’da şampiyon olan takım sporcuları, milli takım seçmelerine katılmak için Muş’a geldiler. 1071 Malazgirt Spor Kulübü Başkanı İbrahim Türeli, Malazgirtli çocukların rüyalarını Yeşilay sayesinde bir bir gerçekleştirdiklerini söyledi. Türeli, “Geçtiğimiz yıl Yeşilay Cemiyeti ilçemizde bir yeşil ışık yakmıştı. Yeşilay sayesinde ilçe halkı ilk defa U16’da şampiyonluk yaşamıştı. Şimdi bir halleri daha gerçekleşti, o da milli takım seçmeleri. Yeşilay sayesinde, uyuşturucudan ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak duran çocuklarımızı milli takım seçmelerine getirebildik. Yeşilay’la projemizin bitmesine rağmen bizler gönüllülük esaslarını ön plana çıkararak bu takımı ileriye taşımaya devam ediyoruz. Teşekkürler Yeşilay, iyi varsın” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Fındığın ekonomik değeri artacak Düzce’de fındık üreticilerine destek vermek amacı ile geliştirilen proje çerçevesinde fındık üretimi yapan çiftçiler mikro işletmelere dönüştürülecek. Düzce’de üretimi yapılan fındıkların çiftçiler tarafından mikro işletmeye dönüştürülmesi için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi işbirliğinde bir proje hazırlandı. Proje çerçevesinde üreticilere kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesi yapılabilecek mikro işletmeler konusunda bilgilendirmelerde bulunulacak. Ayrıca Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nde proje çerçevesinde Fındık Dönüşüm Merkezi açıldı. “Yüksek katma değer elde edebiliriz” Fındık üreticileri için önemli bir proje olduğunu vurgulayan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Bugün ilk adımını atacağımız fındık dönüşüm merkezi Düzce’mizde fındık işi ile uğraşan, fındık ticareti ile uğraşan hemen herkes açısından inanıyorum ki yeni bir pencere, yeni bir vizyon açacaktır. Fındığı dalından topladığımız hali ile değerlendirirsek 50 lira, kavurursak 150 lira, endüstriyel olarak işlersek 550 lira. Hesap böyle. Bu anlamda çiftçimizi işletme haline döndürebildiğimiz ölçüde daha müreffeh kılabiliriz, memleketimiz açısından daha yüksek katma değer elde edebiliriz. Bu mikro ölçekte ilk adım olacaktır. Buradan alacağımız zemin, buradan yakalayacağımız fırsatlar belki tüm çiftçilerimiz tarafından fabrikatör olma, işletmeye dönme imkanı vermese de işlerinde kendilerini farklılaştırabilen, o vizyonu yakalayabilen, dünyaya açılma müteşebbis ruhlu insanlar açısından oldukça güzel bir modeli oluşturacaktır” dedi. “Model fabrika kuruyoruz” Projeyi Düzceli çiftçiler için hazırladıklarını dile getiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık da, “Kurmuş olduğumuz model fabrikamızda fındık kırma, ayıklama, kavurma, ambalajlama ve fındık ezmesine dönüştürme işlevlerini yapabilecek 12 makine bulunuyor. Bu model fabrika ile üreticiler, büyük emeklerle ürettikleri fındıklarını katma değerli ürünlere dönüştürebilecek. Burada model fabrika kuruyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Fındık Dönüşüm Merkezi hizmete açıldı. Merkezde bulunan makineler ve fındığa dair araştırmaların yapılacağı laboratuvarda incelemelerde bulunuldu.