GENEL - 20 Nisan 2020 Pazartesi 15:49

Muş Belediyesi personellerinden ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına destek

A
A
A
Muş Belediyesi personellerinden ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 2 maaşını ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bağışlayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın ardından bir anlamlı destek de belediye çalışanlarından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 2 maaşını ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bağışlayan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın ardından bir anlamlı destek de belediye çalışanlarından geldi. Muş Belediyesinde görevli memur, işçi ve sözleşmeli çalışanlar toplamda 119 bin 950 TL kampanyaya bağışladı.


Şehrin hizmet neferleri olan Muş Belediyesi çalışanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına kayıtsız kalmadı. Toplam 26 bin 826 olan 2 maaşını kampanyaya bağışlayan Belediye Başkanı Feyat Asya’nın ardından belediye personelleri de harekete geçti. Hak-İş Sendikasına bağlı Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı ile Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen Muş Şubesi yetkilileri, belediyede çalışan üyeleri ile görüşerek kampanyaya katılma kararı aldılar. Nisan ayı maaşlarını alan memur, işçi ve sözleşmeli çalışanlar, ortalama 500 TL olmak üzere kampanyaya destek verdiler. Kampanya çerçevesinde belirtilen banka hesabına Başkan Asya’nın 2 maaşı ile birlikte toplamda 146 bin 776 TL yatırılmış oldu.


Hizmet-İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır ve Bem-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Güven Yalvarıcı, Belediye Başkanı Feyat Asya’yı makamında ziyaret ederek personellerin kampanyaya verdikleri destek hakkında bilgi verdiler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kayıtsız kalmadıkları için sendika başkanlarına ve belediye çalışanlarına teşekkür eden Başkan Asya, örnek davranışlarından dolayı kendilerini kutladı. Başkan Asya, “6 yılı aşkın bir süredir çalışma arkadaşlarımızla bir aile aidiyeti ruhu içinde değerli hemşehrilerimize hizmet götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Herkes kendince elini taşın altına koyarak bir şeyler yapmanın derdinde. Sağlık çalışanlarımız, insanlarımızın hayatlarını kurtarırken kamu kurumlarımız da vatandaşlarımızın bu sıkıntıdan etkilenmemesi için tedbirler alıyor. Bunlardan birisi de bu şehrin önemli hizmet kapılarından olan Muş Belediyesidir. Vatandaşlarımızın sağlığını koruyabilmek için tüm ekiplerimizle seferber olmuş durumdayız. Bu zorlu dönemde, zor durumda olan insanların ihtiyaçlarının karşılanması için Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu kampanyaya çalışma arkadaşlarımın da katkıda bulunması beni ziyadesi ile mutlu etmiştir. Bir kez daha böyle bir ekiple çalışmaktan onur duydum. Bu anlamlı davranışlarından dolayı sendika başkanlarımızın şahsında tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım” dedi.


Sendika başkanları da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu kampanyaya destek veren tüm üyelerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.