GENEL - 28 Mayıs 2020 Perşembe 09:52

Muş Belediyesinden kentin geleceğini kurtaracak projeler

A
A
A
Muş Belediyesinden kentin geleceğini kurtaracak projeler

Muş Belediyesi tarafından son yıllarda hayata geçirilen projeler sayesinde şehrin çehresi değişiyor.

Muş Belediyesi tarafından son yıllarda hayata geçirilen projeler sayesinde şehrin çehresi değişiyor. Çar Çayı çevresinde ıslah ve iyileştirme çalışmaları başlatan Muş Belediyesi, kentin gelişimi için tüm imkanlarıyla hizmet üretiyor.


Çar Çayı çevresi Muş Belediyesi ekipleri tarafından ıslah edilmeye başlandı. Belediye Başkanı Feyat Asya, çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında Dere Mahallesi Muhtarı Hayrettin Şen de Başkan Asya’ya eşlik etti. Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından çay yatağında ıslah çalışmalarının devam ettiği bölgede Muş Belediyesi ekipleri de ilk olarak çayın kenarındaki atık suları altyapı projesine dahil ederek düzenli bir hale getiriyor.


Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bir yandan korona virüsle mücadele kapsamında sorumluluk alanımız içerisinde gerekli tedbirleri alırken diğer yandan mevcut projelerimizi uygulamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde küçük sanayi sitesi mevkiinden Çar Çayı kenarından başlattığımız yeni yol açma ve iyileştirme çalışmamızı şehir merkezine doğru devam ettiriyoruz. Söz konusu bölgeyi daha yaşanılabilir hale getirmek üzere çaba sarf ediyoruz. Ekiplerimiz ilk olarak Çar Çayı çevresindeki atık suları yeni altyapı hatlarına bağlamak üzere çalışmalarını yapıyor. Daha sonra bu bölgenin ıslah edilip şehre kazandırılması için kapsamlı bir çalışma başlatacağız. Muş’un iki dere arasında sıkışmasına izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Şükürler olsun ki bugün söylediğimiz sözleri hayata geçiriyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.