ÇEVRE - 02 Temmuz 2020 Perşembe 09:08

Sel felaketinde 50 hayvan telef oldu

A
A
A
Sel felaketinde 50 hayvan telef oldu

Muş’un Malazgirt ilçesinde etkili olan dolu yağışı 15 köyde ekili arazilere zarar verirken, bir köyde ise yaklaşık 50 büyükbaş hayvan telef oldu.

Muş’un Malazgirt ilçesinde etkili olan dolu yağışı 15 köyde ekili arazilere zarar verirken, bir köyde ise yaklaşık 50 büyükbaş hayvan telef oldu.


Malazgirt ilçesinde etkili olan sağanak yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi. Olay yerinde inlemelerde bulunan Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, çiftçinin tek gelir kaynağının hasar gören ekili araziler olduğu söyleyerek, "Yaklaşık 15 köyümüz bu doğal afetten zarar gördü. İlçe Kaymakamız Emre Yalçın’ın talimatıyla hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Kaymakamlığımız tarafından görevlendirilecek hasar tespit komisyonuyla dolu yağışından etkilenen çiftçilerimizin mağduriyetleri yasal çerçeveler doğrultusunda giderilmeye çalışılacak. İnşallah mağduriyetler giderilecek. Dolu yağışından dolayı sadece sap kalmış tarlalarda. Gerek kaymakamlık yetkilileri gerekse oda başkanlığımız hep birlikte bu afet olayına el atıp, çiftçimize yardımcı olmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Burada zarar gören çiftçilerimizden kimi borçlanıp emeğini bu tarlalara yatırdı, kimi tarlaları kiraladı. Tek temennimiz yaşanan afet olayından dolayı çiftçilerimize yardım gelmesidir" dedi.


Bostankaya köyünde yaşayan vatandaşlar ise arazilerin zarar gördüğünü belirterek, “Çok büyük bir afet yaşadık. Bostankaya köyümüzde yaklaşık 50 büyükbaş hayvan sel felaketinden dolayı telef oldu. Ziraat Odası Başkanımız, özel idare, Kızılay ve AFAD ekipleri olay yerine geldiler. Bizlerle yakından ilgilendiler. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah böyle bir felaket daha yaşamayız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Ticaret Borsası Gıda UR-GE Projesi, firmalara ihracat kapıları aralıyor Bursa Ticaret Borsası’nın Gıda UR-GE Projesi kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen B2B etkinliğine katılan Livo Zeytinyağı, önemli bir başarıya imza attı. Dubai’de bayilik anlaşması imzalayan firma, Orhangazi’deki tesislerinde üretilen ürünlerini artık Arap coğrafyasına ihraç edecek. Bursa Ticaret Borsası’nın (Bursa TB), gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerine uluslararası rekabet gücü kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Gıda UR-GE Projesi, firmaların yeni ihracat pazarlarına odaklanmasına ve iş bağlantıları kurmasına katkı sağlıyor. Ticaret Bakanlığı destekleriyle hayata geçirilen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi (UR-GE) ile Şubat ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen B2B etkinliğine katılan Livo Zeytinyağı, Dubai merkezli TURQUAZ Gourmet L.L.C firması ile bayilik ve zeytinyağı ihracatı konusunda iş birliği anlaşması imzaladı. “Arap sofralarını Livo zeytinyağları ile donatacağız” Livo Zeytinyağı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özel, ürünlerin ilk etapta Dubai, Katar ve Umman’da toptan ve perakende olarak satışa sunulacağını ve raflarda yer alacağını belirtti. Anlaşma kapsamında ilk sevkiyatın bir ay içinde başlayacağını söyleyen Özel, “İmzaladığımız anlaşma çerçevesinde önümüzdeki ay Suudi Arabistan ve Abu Dabi pazarına girmeyi hedefliyoruz. İnşallah Arap sofralarını Livo zeytinyağları ile donatacağız” dedi. Bursa TB UR-GE Projesi ile hayallerine ulaştı Bursa Ticaret Borsası’nın UR-GE Projesi ile başarıya ulaştığını anlatan Özel, “Livo Zeytinyağı’nı 2018 yılında Orhangazi’nin Sölöz köyünde kurduk. İlk günden bu yana çalışmalarımızı iç piyasadan ziyade ihracata yönelik yürütüyorduk. Ancak ürünlerimizi nerede, nasıl pazarlayacağımızı bilmiyorduk. Bu noktada Bursa Ticaret Borsası’nın UR-GE Projesi’ne katıldık. Bizim için çok faydalı oldu ve katıldığımız ilk yurt dışı programında ilk hedefimizi tutturduk. UR-GE Projesi bize hayal edemediğimiz şeyleri yaptırdı. Çok memnunum, başta Ticaret Bakanlığı ve Bursa Ticaret Borsası olmak üzere bu projeyi hayata geçiren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. Hedef Uzak Doğu pazarı Bursa Ticaret Borsası, gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerine, uluslararası alanda güç katmak için Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirdiği Gıda UR-GE Projesi ile vizyon kazandırmayı sürdürüyor. Projede yer alan üye firmaların uluslararası ticarette daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla önümüzdeki dönemde, Uzak Doğu pazarına yönelik yurt dışı B2B networking etkinlikleri düzenlenmesi planlanırken; aynı zamanda katılımcı üye firmalara hem kurumsal hem de yapısal anlamda güç katacak danışmanlık hizmetlerinin verilmesi hedefleniyor.