- 03 Eylül 2021 Cuma 13:31

Devlet desteğiyle hayvan sahibi olan eski hükümlü çocuklarını geleceğe hazırlıyor

A
A
A
Devlet desteğiyle hayvan sahibi olan eski hükümlü çocuklarını geleceğe hazırlıyor

Muş’ta işlediği suçtan dolayı 3 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan 5 çocuk babası Seyithan Yıldırım, Adalet Bakanlığının uygulamaya koyduğu ’Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi’ kapsamında kendisine hibe edilen 6 büyükbaş hayvan ile besiciliğe başlayarak, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Muş’ta işlediği suçtan dolayı 3 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan 5 çocuk babası Seyithan Yıldırım, Adalet Bakanlığının uygulamaya koyduğu ’Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi’ kapsamında kendisine hibe edilen 6 büyükbaş hayvan ile besiciliğe başlayarak, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyor.


Bulanık ilçesinin Yemişen köyünde yaşayan Seyithan Yıldırım, devlet desteğiyle büyükbaş hayvan sahibi oldu. Hayvanlardan elde ettiği sütten peynir, yoğurt, tereyağı üreten Yıldırım, geçimini bu işle sağlamaya başladı. Hayvanları doğum yapan Yıldırım’ın 6 olan büyükbaş hayvan sayısı 10’a yükseldi.


Cezaevinde 3 yıl geçiren Yıldırım, tahliyesinin ardından bir süre iş aradığını ancak bulamadığını ve tam umudunu kaybettiği sırada devletin kendisine yardım elini uzattığını anlattı.


2020 yılında İŞKUR’un ‘Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi’ne başvuruda bulunduğunu ifade eden Yıldırım, “İneklerimi aldım. Allah devletimize zeval vermesin. Çok mutluyum. Devletten aldığım hibe desteğiyle büyükbaş hayvancılık yaparak yeniden hayata bağlandım. Şu anda tüm hayvanlarım doğum yaptı. Buzağılarla birlikte hayvan sayımımız 10 yükseldi. Bunları besleyerek peynirini, sütünü, yağını satarak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. 5 öğrencim var. Hayvancılıktan kazandığımız parayı eğitim masraflarına ayırıyoruz. Başka bir gelirimiz yok devletimize teşekkür ederiz” dedi.


Seyithan Yıldırım’ın eşi Songül Yıldırım ise eşinin ceza evinden çıktından sonra projeye başvurduklarını anımsatarak, “Devlet bize 5 inek, bir de damızlık büyükbaş hayvan verdi. Bu sene İneklerimiz doğum yaptı ve hayvan sayımız 10’a yükseldi. Allah devletten razı olsun. Artık geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Daha önce maddi durumumuz iyi olmadığı için hayvan alamadık. Devletimiz bize bu imkanı verdikten sonra köyde hayvan sahibi olduk. Eşim ceza evinde iken çok sıkıntı yaşadık. Hayvanlarımızı çok seviyoruz. Sabah saat 5 kalkıp hayvanların bakımı ve sağımı yaptıktan sonra meraya gönderiyoruz.” diye konuştu.


İŞKUR Muş İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılından bu yana 19 eski hükümlüye büyükbaş hayvancılık projeleri desteği olarak 76 büyükbaş hayvan teslim edildiği ve toplamda 396 bin 470 lira ödeme yapıldığı kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.