- 29 Aralık 2022 Perşembe 12:54

Bulanık’ta "2. Kaz Günü Etkinliği" düzenlendi

A
A
A
Bulanık’ta "2. Kaz Günü Etkinliği" düzenlendi

Malazgirt Süt Üreticileri Birliği tarafından "2.

Malazgirt Süt Üreticileri Birliği tarafından "2. Kaz Günü Etkinliği" düzenlendi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, valilik, Bulanık Belediyesi ile Muş Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumunun da katkılarıyla Bulanık ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kaz eti ve yöresel yemekler ikram edildi. Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, hem bölgenin hem ülkenin refahı, huzuru için hep birlikte çalıştıklarını söyledi. Kaz günü etkinliğinin güzel geçtiğini ifade eden Ocak, "Malumunuz bölgenin geçmişten kalan yanlış ve eksik izlerini silmek için hep birlikte el birliğiyle çalışıyoruz. Derdimiz millete hizmet etmek. Bütün gayretimiz, Bulanıklıların kimsenin baskısı altında kalmadan yaşamlarına devam etmeleridir. Bu atmosfer, bu organizasyon bunun için" dedi.


Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise yaşadıkları şehrin; Çukurova ve Konya’dan sonra Türkiye’nin 3. ovasına sahip ender illerden biri olduğunu belirterek, "Burası her şeyden önce Sultan Alparslan yurdu, ne kadar gurur duysak azdır. Muş’ta 377 bin hektar çayır mera varlığı söz konusu. 100 binin üzerinde kaz varlığıyla Muş bölgesi Türkiye’de 3. sırada. Yozgat’ta 2 kaz çiftliği ve bir kesimhane yapan kişilerden biriyim. Dolayısıyla aynı tesisin daha büyüğünü Muş bölgesine getirmek için çalışmalarımız var. Eğer destek alırsak bu projeyi hayata geçirmeye söz veriyorum" ifadelerini kullandı.


Etkinliğe Vali Yardımcısı Hasan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, ilçe kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.