EĞİTİM - 03 Nisan 2023 Pazartesi 17:09

Muş’ta otizmli çocuklar fidan dikti

A
A
A
Muş’ta otizmli çocuklar fidan dikti

Muş’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde özel eğitim okullarının katılımıyla fidan dikme etkinliği yapıldıbMuş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında otizmli çocuklara doğa sevgisi aşılamak için Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidan dikme programı düzenlendi.

Muş’ta 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü çerçevesinde özel eğitim okullarının katılımıyla fidan dikme etkinliği yapıldıb


Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında otizmli çocuklara doğa sevgisi aşılamak için Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidan dikme programı düzenlendi. Fidan diken özel çocuklar, mavi balonları gökyüzüne uçurdu. ‘Mavi balonlar gökyüzüne, yeşil fidanlar yeryüzüne’ sloganıyla düzenlenen fidan dikim programına 25 öğrenci katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, 25 otizmli öğrencinin katılımı ile Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidanların dikimini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Dünya Otizmi Farkındalık Günü bugün. Bu farkındalığı topluma fark ettirmek amacı ile ilimizde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren özel eğitim ve uygulama okullarımızın ortaklaşa düzenlediği fidan dikim çalışmalarını gerçekleştirerek topluma otizm farkındalık gününü fark ettirmeye çalışıyoruz. Bu yılki sloganımız ‘Mavi balonlar gökyüzüne, yeşil fidanlar yeryüzüne’ sloganı ile 25 otizmli öğrencimizin katılımı ile Tarihi Murat Köprüsü mesire alanında fidanlarımızın dikimini gerçekleştirdik. İnşallah fidanlarımız özel öğrencilerimizin yapacağı yıllık bakımları ile daha iyi hale gelecekler. Bu farkındalığı fark ettirmek için çaba sarf eden, emeği geçen okul çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ile birlikte el ele vererek bu özel çocuklarımızı topluma fark ettirmek için gerekli çabayı göstereceğiz. Bu özel öğrencilerimiz toplumun her kademesinde çalışabilecek nitelikte ve güçlüktedir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da Tekin Uğurel için "Saygı Gecesi" düzenlendi Kütahya Belediyesi tarafından, kentin kültürel ve sanatsal hayatına uzun yıllar katkı sunan yazar, bestekâr ve musikişinas Tekin Uğurel onuruna "Saygı Gecesi" düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşandı. Kütahya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Tekin Uğurel için düzenlenen geceye şehir protokolü, akademisyenler, sanatçılar, yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonu dolduran davetliler, usta sanatçının hayatı boyunca ortaya koyduğu eserleri ve kültürel katkılarını bir kez daha yakından hatırlama fırsatı buldu. Program kapsamında ilk olarak, Tekin Uğurel’in sanat ve edebiyat hayatını anlatan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimde sanatçının yıllar boyunca kaleme aldığı eserler, bestelediği çalışmalar ve katıldığı kültürel etkinliklerden kesitlere yer verildi. Gece boyunca söz alan dostları ve meslektaşları, Uğurel’in sanatçı kimliği, mütevazı kişiliği ve Kütahya kültürüne sunduğu katkılar hakkında konuşmalar yaptı. Programda seslendirilen eserler ve besteler ise davetlilerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe katılarak konuşma yapan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaşayan değerlere sahip çıkılmasının önemli olduğunu belirterek, böyle anlamlı bir saygı gecesinin düzenlenmesinin takdire değer olduğunu ifade etti. Programın sonunda Belediye Başkan Vekili EjderhanGezer ile Belediye Başkan Yardımcısı Himmet Sarıyar tarafından, Tekin Uğurel’e hediye ve plaket takdim edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede konuşan Tekin Uğurel ise kendisi adına böyle anlamlı bir organizasyon düzenleyen Kütahya Belediyesi yetkililerine ve geceye katılan herkese teşekkür etti.
Kütahya Tavşanlı MYO öğrencilerinden anlamlı etkinlik Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kuruçay İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik "Sevgi Köprüsü" etkinliği düzenledi. Üniversite öğrencileri, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve MYO yönetiminin destekleriyle gerçekleştirdikleri organizasyonda minik kardeşleriyle bir araya gelerek kültürel ve toplumsal değerleri paylaştı. Tavşanlı MYO Öğrenci Topluluğu Başkanı Ceren Demirayak’ın sunuculuğunu üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını üniversite öğrencileri adına yapan Dolunay Şahin, milli birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Küçük kardeşlerimizin gözlerindeki ışıltı ve neşeyle güçlenecek olan birlik ruhu, geleceğe uzanan bir bağ oluşturacak" dedi. Kuruçay İlkokulu Müdürü Hasan Hüseyin Çevik ise üniversite öğrencilerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağladığını vurguladı. Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, organizasyonun aziz milletimizin özünde yer alan yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en güzel yansımalarından biri olduğunu dile getirdi. Çelik, desteklerinden dolayı Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, Kuruçay Belediye Başkanı’na, okul yöneticilerine, muhtarlara ve emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı da üniversite gençliğinin toplumsal dayanışma bilinciyle hareket etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirterek, MYO yönetimine ve öğrencilere teşekkürlerini iletti. Kuruçay İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Kuruçay Belediye Başkanı Rengül Atıcı, MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik, okul müdürleri Ahmet Halid Güçlü ve Hasan Hüseyin Çevik’in yanı sıra MYO akademik ve idari personeli, muhtarlar, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tavşanlı Gençlik Merkezi görevlilerinin de destek verdiği etkinlikte kurulan oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlendi. Gün boyu süren programda sandalye kapmaca, donma oyunu, yüz boyama etkinlikleri, palyaço gösterileri gerçekleştirilirken, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Öğrenciler arasında sevgi ve paylaşım bağlarını güçlendiren etkinlik, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.