ASAYİŞ - 10 Mayıs 2023 Çarşamba 13:42

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin eylemi devam ediyor

A
A
A
Çocukları dağa kaçırılan ailelerin eylemi devam ediyor

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.

Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor.


Kandırılarak dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, evlat nöbetine kararlılıkla sürdürüyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulundu. Acılı anne Ayten Koçhan, evlat hasretine dayanamadıklarını ifade ederek, “8 yıldır benim çocuğum gitmiş. Ben çocuğumu istiyorum. Ben onlardan mal, mülk veya para istemiyorum. Bizler ciğerlerimiz için buradayız, başka da bir şey değildir. Tek bir çocuk dağda kalan kadar biz burada eylemimize devam edeceğiz. Bizler PKK’dan ve HDP’den çocuklarımızı istiyoruz. Bizler mal, mülk ya da para derdinde değiliz, evlatlarımızın derdindeyiz. Bizler evlatlarımızı onlardan istiyoruz. Yeter daha analar babalar ağladı. Artık biz evlat hasretine dayanamıyoruz. Ersin oğlum beni duyuyorsan dön gel. Gel teslim ol, yolunuz yol değildir. Onlar sizleri kandırıyorlar. Gelin devletinize teslim olun. Ben tam 8 yıldır çocuğumdan haber almadım. Onların olsa bu şekilde dayanabilirler mi? Yeter, biz daha evlat hasretine dayanamıyoruz. Yılanın başı HDP ile PKK’dır. Bizler çocuklarımızı onlardan istiyoruz” dedi.


Çocukları getirilmeyene kadar nöbetlerinden ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyleyen baba Halit Altun ise “8-9 yıldır bizler evlat hasreti çekiyoruz. Bunca yıldır bizler evlatlarımız için HDP’nin kapılarında nöbet tutuyoruz. Çocuklarımızın sorumluluğu onlardandır. Onlar çocuklarımızı götürüp Amerika’ya teslim etmişler. Çocuklarımızı Amerika’ya askerlik yaptırıyorlar. HDP şunu bilsin ki; çocuklarımız getirilmeyene kadar bizler bu nöbetimizden ve davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Sanmasınlar seçim bitti, bizler gidip evimizde oturacağız. Henüz öyle bir durum yoktur. Sonuna kadar bizler davamızın peşindeyiz. Son nefesimize kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. HDP çocuklarımızı götürmüş. Şu anda diyor ki ‘ben götürmemişim.’ Şimdi onlara sesleniyorum. Gelsinler bizim yüzümüze karşı söylesinler ki biz diyelim onlar götürmemiş. Yılanın başı HDP ile PKK’dır. HDP’nin PKK’dan hiçbir farkı yoktur. Bunu herkes bilsin. Ben buradan herkese sesleniyorum. Bizim ciğerimiz yanmış, başka insanların ciğeri yanmasın. Onlara yandaşlık yapmasınlar. Bizler de günahız, bizim de çocuklarımız götürülmüş. Yıllardır bizler bu çamuru çiğniyoruz, henüz hedefimize ulaşmadık. Bizlerden onlara oy falan da çıkmaz. Ben ölsem dahi onlara oy falan vermem. Çünkü onlar benim ciğer parçamı götürmüşler, birde gelip onlara oy mu vereceğim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Korkut’ta lise öğrencileri tarih yolculuğuna çıktı Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Anadoluyuz Biz Projesi" kapsamında Muş’un Korkut ilçesindeki 40 kız lise öğrencisinin, tarih yolculuğa başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Korkut Gençlik Merkezi koordinesinde "Malazgirt’ten Kurtuluşa Milli Mücadele Rotaları" temasıyla 40 kız lise öğrencisi ve 3 öğretmen, Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’daki tarihi alanları ziyaret edecek. Öğrenciler, Bandırma Vapuru’nun yanı sıra Erzurum ve Sivas kongrelerinin yapıldığı tarihi binaları yerinde görme fırsatı bulacak. Gezi programının son bölümünde ise Trabzon’daki tarihi ve doğal alanlar ziyaret edilecek. Korkut Gençlik Merkezi önünde düzenlenen uğurlama programında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, Korkut’taki lise öğrencilerini tarihi yolculuğa çıkardıklarını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Anadoluyuz Biz Projesi’nin gençlerin tarihi, kültürel ve sosyal gelişimleri açısından çok önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Kılıç, şunları kaydetti: "Bakanlığımızın Anadoluyuz Biz Projesi sayesinde gençlerimiz yalnızca farklı şehirleri görmüyor, aynı zamanda milletimizin ortak hafızasını, tarihi mücadelesini ve kültürel değerlerini yerinde tanıma imkanı buluyor. Özellikle Milli Mücadele’nin önemli durakları olan Samsun, Sivas ve Erzurum’un gençlerimiz üzerinde çok güçlü bir tarih bilinci oluşturacağına inanıyoruz. Malazgirt ruhundan Milli Mücadele’ye uzanan tarihi mirasımızın gençlerimiz tarafından yerinde hissedilmesini çok önemsiyoruz. Bu tarihi rota gençlerimiz için önemli bir bilinç ve değer yolculuğu olacaktır." Korkut Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihat Duygu ise gençlerin yalnızca şehirleri değil, aynı zamanda milletin hafızasını ve bağımsızlık mücadelesinin izlerini de tanıyacağını belirterek, "Malazgirt’ten Kurtuluşa uzanan bu yolculukta gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlerle buluşmasını çok kıymetli buluyoruz" dedi. Uğurlama programının ardından öğrencileri taşıyan otobüs yola çıktı.