YEREL HABERLER - 01 Nisan 2014 Salı 12:23

Asya’dan Dede’ye Teşekkür Ziyareti

A
A
A
Asya’dan Dede’ye Teşekkür Ziyareti

Muş Belediye Başkanlığı’na seçilen Feyat Asya, tebrikleri kabul ettikten sonra Belediye Başkanı Necmettin Dede’yi ziyaret etti.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Faruk Işık ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık’la belediye başkanlığı konutuna geçen Feyat Asya, Başkan Dede’ye çiçek takdim etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Asya, yaklaşık 120 gündür durmadan çalıştığını ve bu süre zarfında hiç kimsenin kalbini kırmadığını ve hiç kimseye de kırılmadıklarını söyledi. Başkan Dede’ye teşekkür eden Asya; “Sayın Başkanımız, 10 yıl boyunca belediye başkanlığı görevini yürüttü. Bu süre zarfında çok başarılı çalışmalar yaptı. Sayın Başkanımızı rehber edineceğiz ve yaptığı çalışmalara yenisini ekleyerek halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.
Yeni dönemde birlik ve beraberlik içinde olacaklarını ifade eden Asya, kapısının herkese açık olacağını söyledi. Feyat Asya, “Benim sevdam hiçbir zaman mevki makam koltuk olmadı. Çalıştık ve başardık. Şimdi bu başarımızı ve birikimlerimizi memleketimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Benim amacım siyaset yapmak ve halkın üstünden nemalanmak değil ben hizmete talibim. Muş’u hak ettiği yere taşımak için var gücümle çalışacağım. Adaylık sürecimizde yaklaşık bir aylık bir kampanya sürecimiz oldu. Halkımızla buluştuk, kucaklaştık. Halkımızın bana gösterdiği ilgiye, sevgiye hayran kaldım. Meğer Muş halkı derdini anlatmaya, görüşlerini paylaşmaya ne kadar çok ihtiyaç duyuyormuş. Çaldığımız her kapı büyük bir ilgiyle açıldı, uzandığımız her el elimizi teveccühle sıktı. Ziyaret ettiğimiz dükkânlardaki esnaf kardeşlerimiz gücümüze güç kattı. Yaşlısı, genci, çocuğuyla Muş halkı bizi bağrına bastı. Ben bizi evlerinde, işyerlerinde ağırlayan; kapısını, ailesini, yüreğini bizlere açan Muşlu hemşehrilerime, kardeşlerime, Muş’un aydınlık günlerine inanan tüm Muşlulara ve seçim çalışmalarım boyunca gece gündüz demeden büyük bir özveriyle hep yanımda olan vefakâr ekip arkadaşlarıma, canı gönülden teşekkür ediyorum. Halkımıza söz veriyorum bu sevgiyi, bu ilgiyi, bu desteği boşa çıkarmayacağız. Yandaşların değil, vatandaşların yüzü gülecek. Muş halkına bana verdikleri destek ve güven için yürekten teşekkür ediyorum, ama ben en büyük teşekkürümü onlara huzur, mutluluk, refah, iş ve aş dolu bir Muş inşa ederek vereceğim” dedi.
AK Parti Milletvekili Faruk Işık ise, Başkan Dede’ye teşekkür etti. Dede’nin AK Partili belediye başkanı olarak 10 yıl hizmet ettiğini vurgulayan Işık; “Sayın Dede, 10 yıl önce Ankara’dan gelerek belediye başkanlığına aday oldu ve 2 dönem üst üste vatandaşların teveccühüyle başkanlığa seçildi. Sayın Dede, Ankara’da çok rahat bir şekilde kalabilirdi ama halkına hizmet için buraya geldi ve layıkıyla hizmet etti. Sayın Dede’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanlığı’nı kazanan Feyat Asya’yı kutlayan Başkan Necmettin Dede de; “Feyat kardeşim genç ve başarılı bir kardeşimizdir. Kendisinin başarılı olacağından endişem yok. Asya’ya başarıla diliyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)