ASAYİŞ - 05 Nisan 2012 Perşembe 12:30

MUŞ`TA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

A
A
A
MUŞ`TA KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir yolcu otobüsünde kaçak sigara ele geçirildi.
Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yolcu otobüsünde arama yapıldı. Otobüsün çeşitli bölmelerinde zulalanmış şekilde piyasa değeri 55 bin TL olan 10 bin 70 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili S.Y. isimli şahıs gözaltına alınırken, yolcu otobüsüne de el konuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Aile Destek Merkezi Projesi kursiyerlerinden dönem sonu sergisi Osmaniye’de Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ürünlerle sene sonu sergisi açtı. Osmaniye Aile Destek Merkezinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğiyle; giyim, mefruşat ve amigurumi (el sanatları) açılan 4 farklı kursta, 162 kursiyerin hazırladığı el emeği ürünler sene sonu sergisinde gelenlerin beğenisine sunuldu. Valilik Fuaye alanında düzenlenen sergi açılışı Vali Erdinç Yılmaz, protokol mensupları ile birlikte yaptı. Kursiyerlerin sosyal alanda kendilerini geliştirirken aile bütçesine de katkı sağlayabildiklerini söyleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Sefa Akkoyunlu, “Kursiyerlerimizin özgüvenlerinin artması, mesleki beceriler kazanması, aile içi iletişiminin güçlenmesi, ekonomik alanda kendi ayaklarının üstünde durabilmesi, çeşitli kültürel geziler ve sergiler sosyal faaliyetlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Osmaniye’de faaliyette geçildiğinden bu yana Aile Destek Merkezimizden 308 kadın kursiyerimiz yararlanmıştır. 20 Mayıs tarihinden itibaren giyim, mefruşat, amigurumi, takı tasarım dallarında 4 kursumuz, 162 Kursiyerimizle faaliyetlerine devam edecektir ”dedi. Sergide kursiyerlerin el emeği ürünlerinin bulunduğu stantları ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz, “Aile Destek Merkezimizde kursiyerlerimiz, el emeği göz nuru geleneksel el ürünlerini başarılı bir şekilde yapmışlar. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezimizdeki öğreticiler tarafından bu kurslar verilmektedir. Bu imkanlar verildiğinde ne kadar güzel şeyler ortaya çıktığını, kursiyerlerimizin ne güzel çalışmalar yaptıklarını görmüş olduk. Kursiyerlerimizin hepsini ayrı ayrı kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Isparta Isparta’da otomobil önce bisikletliye ardından yayaya çarptı Isparta’da otomobil cadde üzerinde seyir halinde olan bisiklete, ardından sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımda yürüyen yayaya çarptı. O anlar çevrede bulunan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Kaza, Isparta Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Celalettin G. idaresinde 07 LB 601 plakalı otomobil, ilk önce cadde üzerinde seyir halinde olan İbrahim G.’nin kullandığı bisiklete, ardından direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımda yürüyen yaya Bahar B.’ye çarptı. Çarpmanın şiddeti ile İbrahim G. ve 1738 Sokak’a doğru savrulan yaya yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarla birlikte bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Isparta Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza anları cadde üzerinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, otomobilin seyir halinde olan bisikletliye, ardından sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırımdaki yayaya çarptığı anlar yer aldı. Çarpmanın etkisi ile yayanın savrulduğu ve çevredeki vatandaşların yayanın yanına koşarak yardımda bulunduğu görüldü. Öte yandan, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, ekipler tarafından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
İstanbul Sultangazi Belediyesi Spor Kulübü Basket Takımı’ndan Başkan Dursun’a ziyaret İstanbul Avrupa Yakası’nda düzenlenen turnuvada rakibini yenerek yarı finale yükselen Sultangazi Belediyesi U18 Erkek Basketbol Takımı, Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’u makamında ziyaret etti. Genç yıldızları tebrik eden Başkan Dursun, “Gençlerimizin ileride ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum” dedi. Sultangazi Belediyesi U18 Erkek Basket Takımı, İstanbul’da Ahmet Cömert Spor Salonu’nda düzenlenen Avrupa Şampiyonası Çeyrek Finali’nde Emlak Konut’u yenerek yarı finale yükselmeyi başardı. Genç yıldızlar, hem ailelerine hem eğitmenleri ve Sultangazi’ye büyük mutluluk yaşattı. “Geleceğin milli sporcuları ilçemizden çıkacak” Genç yıldızlar, aldıkları galibiyet sonrasında Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’u makamında ziyaret etti. Gençleri tebrik eden Başkan Dursun, onlarla yakından ilgilenerek, bol bol sohbet etti. Sultangazi’den geleceğin milli sporcularının çıkacağını belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Sultan şehir hedefimize doğru emin adımlarla giderken bu yoldaki en büyük destekçimiz sporcularımız oldu. Şehrimizi ileriye taşımanın eğitim, kültür, sanat ve spordan geçtiği bilinciyle hareket ederek gençlerimizi öne çıkaran projelerimizi hayata geçirdik. Spora ve sporcularımıza tam destek verdik. Bu yolda çok çalıştık ve meyvelerini toplamaya da başladık. Sultangazi Spor Kulübümüz art arda aldığı başarılarla bizlere büyük gurur yaşattı. Şimdi de U18 Erkek Basket Takımımız göğsümüzü kabarttı. İnanıyorum ki daha güzel başarılar alarak daha iyi yerlere ulaşacaklar. Bizler daima onların yanındayız. Gençlerimize başarılar diliyorum, Allah utandırmasın” diye konuştu.
Şırnak Öz İdil Spor’un hedefi BAL Şırnak Amatör Ligi play-off maçlarında rakiplerini yenerek Şampiyon olan Öz İdil Spor, Bölgesel Amatör Ligi’ne (BAL) yükselme baraj maçını oynamaya hak kazandı. Şırnak Amatör Ligi A. Grubunu lider olarak tamamlayıp BAL’’a yükselme play-off müsabakalarına yükselen Öz İdil Spor, oynadığı son üç maçı da kazanarak play-off şampiyonu olup BAL’a yükselme baraj maçını oynamaya hak kazandı. Öz İdil Spor, baraj maçında Şırnak Petrol Spor’u yendiği takdirde 2024-2025 futbol sezonunda BAL’da mücadele edecek. Elde ettikleri hem lig hem de play-off müsabakalarında göstermiş oldukları üstün mücadeleden dolayı sporcularını tek tek kutladığını ifade eden Öz İdil Spor Teknik Direktörü Sait Değer, kulübün uzun soluklu ve bir o kadarda zorlu geçen bir maratonu büyük bir başarı ile tamamladıklarını söyledi. Değer, "İlk günden bu yana hedeflediğimiz BAL’a yükselme, hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmedik ve bunu başarmamız içinde tek bir engel kaldı. İnşallah baraj maçında Şırnak Petrol Sporu da yenerek Öz İdil Sporun ismini BAL fikstürüne altın harflerle yazdıracağız” dedi. Genç yaşında ikinci şampiyonluğunu kazandığını aktaran Değer, "Bu, kelimelerle anlatılamaz kadar sevindirici bir durum. Takım olarak kısıtlı imkânlara bunu başardık. İdil halkının yıllardır özlemini duyduğu BAL’a yükselmeyi Öz İdil Spor takımı olarak inşallah başaracağız. Daha önceki sezon kapısından döndüğümüz BAL, inşallah bu sezon yükselip İdil halkının da bu özlemine son vereceğiz” şeklinde konuştu.