ÇEVRE - 20 Eylül 2025 Cumartesi 13:29

Muş’ta gölet ve barajlara 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

A
A
A
Muş’ta gölet ve barajlara 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından "İç Suların Balıklandırılması" projesi kapsamında kent genelindeki gölet ve barajlara 1 milyon sazan balığı yavrusu bırakıldı.


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 2025 yılı "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonundan temin edilen aynalı ve pullu sazan yavruları İl Müdürlüğü ekiplerince teslim alındı. Daha sonra 1 milyon adet yavru sazan, Alparslan-1 ve Alparslan-2 barajları ile Yaygın, Kayalısu, Hamurpet, Karakuyu, Korkut ve Malazgirt göletlerine salındı.


Tarım ve Orman İl Müdürü Necat Gönç, balıklandırma çalışmalarının sürdürülebilir balıkçılık açısından önem taşıdığını belirterek, "Bakanlığımızın yürüttüğü proje kapsamında Elazığ’dan temin edilen 1 milyon adet aynalı ve pullu sazan yavrusunu ilimizdeki baraj ve göletlere bıraktık. Amacımız, su kaynaklarımızda balık popülasyonunu artırmak, biyolojik çeşitliliği korumak ve vatandaşlarımızın sağlıklı proteine erişimini kolaylaştırmaktır. Bırakılan balıklar birkaç yıl içinde avlanabilir boya ulaşacak ve hem bölge ekonomisine hem de balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımıza katkı sağlayacaktır" dedi.



Muş’ta gölet ve barajlara 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Önce telefonu, sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddetti Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücü uzun süreli kovalamacanın ardından kaza yapması sonucu yakalandı. Sürücü, ekiplere önce telefonunu daha sonra da kelepçeyi bahane ederek alkol testini reddederken, 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde ekipler, T.Ö. yönetimindeki 06 EPM 741 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ihtarına uymayan T.Ö. kaçmaya başladı. T.Ö. uzun süren kovalamaca sonucu Kocasinan ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi 6309. Sokak’ta kaza yapması sonucu yakayı ele verdi. Ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen T.Ö. ekipler tarafından gözaltına alınarak, polis aracına bindirildi. Ekipler tarafından alkol testi yapılmak istenen T.Ö. önce telefonunu daha sonrada kelepçesinin çözülmesi isteyerek, alkol testinin reddetti. T.Ö.’ye ‘dur ihtarına uymamak’, ‘ehliyetsiz araç kullanmak’, ‘alkol testini reddetmek’ ve Trafiğin İlgili Maddelerince toplamda 685 bin TL idari para cezası yazıldı. Otomobil ise 60 gün süreyle trafikten men edilirken, ehliyeti bulunmayan T.Ö. alkol testini reddettiği için ehliyet başvurusunu 5 yıl sonra yapabilecek. T.Ö. hakkında ‘trafiğin güvenliğini tehlikeye sokmak’ suçundan hakkında adli işlem başlatılarak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.