SPOR - 11 Nisan 2025 Cuma 18:37

Muş’ta satranç turnuvası sona erdi

A
A
A
Muş’ta satranç turnuvası sona erdi

Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği ödül töreniyle sona erdi.


Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Satranç Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Grup Yarışmaları, düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.


Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği, Muş, Ağrı, Iğdır, Kars, Erzurum, Bingöl, Tunceli, Bayburt, Ardahan, Rize ve Artvin illerinden 200 sporcunun katılımıyla düzenlendi. Turnuva, spor salonunda düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Ödül töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muş Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Muş’un, satrancın strateji, zeka ve centilmenliğe dayalı ruhunu bir kez daha yaşadığını söyledi. Taşdemir, "Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak birçok bölgesel Türkiye yarışmalarına ev sahipliği yapmaktayız. Bugün burada 11 ilimizden 200 sporcumuz, 40 antrenörümüz ve hakemlerimizin görev almış olduğu okul sporları kapsamında satranç bölge yarışması düzenledik. Burada centilmenliğe, zekaya ve stratejiye yönelik gençlerimizin burada 4 günlük bir yarışmanın sonucunda dereceler açıklandı ve gençlerimize ödüllerini takdim ettik. Burada kazanan dostluk ve kardeşlik oldu" dedi.


Gençleri en güzel şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Taşdemir sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul sporları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bundan sonraki süreçte de birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. Başarı elde eden tüm takımlarımızı ve öğrencilerimizi kutluyorum. Burada birinci olan gençler Türkiye finaline gidecek. Turnuvalara katılan tüm sporcularımız, Sultan Alparslan diyarı olan bu anlamlı topraklarda gençlerimizin Muş’u tanıması, Muş kültürünü tanıması ilimizin ekonomisine katkı sağlamaktadır. Kurum olarak "Spormuş" vizyonumuzla birçok turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Turnuvalar neticesinde birçok ilden birçok sporcumuz gelecek ve şehrimizi tanıyacaklar."


Yarışmaya Rize’den katılan Elif Azra Bakan adlı öğrenci, ilk defa Muş’u gördüğünü ve güzel arkadaşlıkları edindiğini söyledi. Bakan, "Muş insanı çok hoşgörülü insanlar. Burada güzel zaman geçirdim ve güzel arkadaşlıklar edindim. Burada olmaktan mutluyum" diye konuştu.


Rize Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Ulaş Utkan Durmuş da, "İlk defa Muş’a geldim. Yemekleri, coğrafyası, konakladığımız yurdu çok beğendim. Ayrıca yemekleri çok lezzetleydi. Malazgirt’i ve Muş’un tarihi yerlerini gezme fırsatı yakaladık. Adeta 1071’i yeniden yaşadım" şeklinde konuştu


Düzenlenen turnuvada, Küçükler Genel kategorisinde 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, TED Erzurum Koleji Ortaokulu ikinci, Yavuz Selim Ortaokulu üçüncü oldu.


Küçükler Kızlar kategorisinde Fatih Ortaokulu birinci, Özel Güneş Ortaokulu ikinci ve Çatbaşı Ortaokulu üçüncü oldu.


Yıldızlar Genel kategorisinde Ilıcalar Ortaokulu birinci, Merkez 100.Yıl Ortaokulu ikinci ve Fevzi Paşa Ortaokulu üçüncü oldu.


Yıldızlar Kızlar kategorisinde Esenkent Şehit Bedri Sinan Çolak Ortaokulu birinci, Ilıcalar Ortaokulu ikinci ve Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.


Gençler Genel kategorisinde 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Muş Fen Lisesi ikinci ve Fatih Anadolu Lisesi üçüncü oldu.


Gençler Kızlar kategorisinde ise Rize TOBB Fen Lisesi birinci, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi de üçüncü oldu.


Polisler, satranç turnuvasına katılanlara hediye verdi


Muş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 180. yıldönümü kapsamında satranç turnuvasına katılanlara çeşitli hediyeler verdi.


Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Büro Amirliği ekipleri, Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Yeni Spor Salonu’nda düzenlenen okul sporları satranç grup birinciliği yarışmasında stant açtı. Polis ekipleri, stantta farklı illerden gelenlere hediyeler dağıttı.



Muş’ta satranç turnuvası sona erdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Burak Özçoban: "Kongrede aday değilim" Özbelsan Sivasspor Başkanı Burak Özçoban, "Ben ve yönetici arkadaşlarımız ciddi şekilde yorulduk. Yeni adaylar bekliyoruz. Aday olmak gibi bir düşüncemiz yok. Ben şu an aday değilim" dedi. Trendyol 1. Lig ekibi Sivasspor’da Başkanı Burak Özçoban, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda mayısta düzenlenecek olan kongre sürecine dair bir basın toplantısı düzenledi. Burada açıklamalarda bulunan Özçoban, "Evimizde son maçımızı oynadık ve galibiyetle ayrıldığımız için mutluyuz. Bu sezon Temmuz’dan itibaren yönetime geldik. Kasımda bir başkan değişikliği oldu. Daha sonra Osman hocayı gönderdik. Mehmet hoca gelmişti. Mehmet hocadan sonra malum olaylar yaşandı. 9 dosya geldi, transfer yasakları geldi. Borcumuz da çoktu. Şehrin büyükleriyle istişare ettik. Abdullah Güler başkan sağ olsun bize çok destek oldu. Rey Manaj, kaleci Gökhan Akkan ve Okoronwo’yu transfer ettik. Daha sonra İsmet Taşdemir hocamızı getirdik. Güzel bir ivme oldu ve play-off’u kaçırdık maalesef" diye konuştu. "Çok yorulduk" Geçtiğimiz hafta futbolculara ödeme yaptıklarını ifade eden Özçoban, "Bizim derdimiz mali açıdan kulübü sürdürülebilir hale getirmekti. Kulübü son dakikada birçok sıkıntıdan kurtardık. 3 puanımız silinecekti ama onları son dakika halettik. Geçen haftada yönetimden 3-4 kişiyle birlikte ödemeler yaptık. Yoksa kulübe yine transfer yasağı gelecekti. Bu sene böyle geçti. Çok yorulduk, uğraştık. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz. Seneye inşallah bu takım hak ettiği yerlere gelir" ifadelerini kullandı. "Aday değilim" Bir gazetecinin, "Haziran’da düzenlenecek olan genel kurulda aday olacak mısınız?" sorusuna Özçoban, "Bizim olağan genel kurulumuz var haziranın ilk haftasında planlanıyor. Ben ve yönetici arkadaşlarımız ciddi şekilde yorulduk. Yeni adaylar bekliyoruz. Aday olmak gibi bir düşüncemiz yok. Şehrin önde gelenleri ile bir görüşme yapacağız. Şu anda toplamda 320 milyonluk bir borcumuz var. Ben şu an aday değilim" yanıtını verdi.
Muğla Fethiye Babadağ Ultra Maratonu tamamlandı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Ölüdeniz’in eşsiz doğasında gerçekleştirilen Babadağ Ultra Maratonu tamamlandı. Yerli ve yabancı sporcuların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Rusya, Belçika, Ukrayna, Norveç, Polonya, İspanya, Bermuda, Avusturya ve Finlandiya başta olmak üzere toplam 15 ülkeden yaklaşık 100 yabancı sporcunun yer aldığı maraton, 2 gün boyunca 1000’den fazla sporcuyla uluslararası bir spor şöleni atmosferi oluşturdu. Babadağ Ultra Maratonu, yalnızca profesyonel sporcuların değil, her yaştan katılımcının ilgisini çekti. Sabah saat 09.00 itibarıyla başlayan 5K Ölüdeniz Run ve 14K Kayaköy History Run kategorilerinin ardından 23 Nisan’a özel düzenlenen Çocuk Koşusu ile etkinlik alanı adeta festival havasına büründü. Dereceye girenler belli oldu 5K Ölüdeniz Run kategorisinden Erkekler de Emre Sevinç birinciliği alırken, Mehmet Aydıngör ikinci ve Yiğit Berk Kurular üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinci Elif Karabulut Dağdelen, ikinci Gökçe Bakar ve üçüncü Zehra Seda Yıldız oldu. 14K Kayaköy History yarışında finali gören ilk isim Gökhan Gündoğan olurken, yarışı Uğur Pehlivan ikinci, Ramis Nuraliev ise üçüncü sırada tamamlandı. Kadınlarda ise birinci Elmira Ravilova, ikinci Esra İlik üçüncü ise Ayşe Elifnaz Erbilgin oldu. Babadağ Ultra Maratonu Genel Koordinatörü Sadık Özdemir, maratona sadece sportif bir kimlik kazandırmakla kalmadıklarını, aynı zamanda sosyal sorumluluk yönünü de güçlendirdiklerini söyledi. Organizasyon kapsamında kadın girişimciler tarafından hazırlanan yöresel lezzetlerin katılımcılara sunulduğunu belirten Özdemir, bu satışlardan elde edilen gelirin DMD kas hastası Yusuf Eymen yararına kurulan stantlar aracılığıyla bağışa dönüştürüldüğünü aktardı. Özdemir, bu yönüyle etkinliğin yalnızca bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve farkındalık oluşturan önemli bir platform haline geldiğini vurguladı. Öte yandan Özdemir, spor turizmi kapsamlarında bu tarz organizasyonlar yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.