YEREL HABERLER - 15 Haziran 2017 Perşembe 15:40

Birlik Vakfı, Bayır Bucak Türkmenlerine 1 tır yardım gönderdi

A
A
A
Birlik Vakfı, Bayır Bucak Türkmenlerine 1 tır yardım gönderdi

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Nevşehir Şubesi başkanlığı tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerinin bulunduğu tır yola çıktı.

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Nevşehir Şubesi başkanlığı tarafından Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemelerinin bulunduğu tır yola çıktı.


İçerisinde su, yatak, patates, soğan, fasulye, gıda malzemeleri, giysi, battaniye ve oyuncak gibi çok çeşitli ürünlerin bulunduğu yardım tırı genç birlik Nevşehir Şubesi üyesi gençler tarafından yüklendi.


Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanlığının önünden yolcu edilen tırın 16 Haziran Cuma günü Bayır Bucak Türkmenlerine yardım malzemelerini ulaştırması bekleniyor.


Önümüzdeki günlerde bu tür yardımların sürdürüleceğini kaydeden Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı Gürbüz Dinç, Yaklaşık 15 bin TL’lik malzemenin yer aldığı tır’ın Bayır Bucak Türkmenlerine ulaşmasında, yüklenmesinde, yardımların temin edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Dinç, söz konusu yardımların toplanmasında büyük katkı sağlayan Nevşehirli hayırseverlere de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.