GENEL - 05 Ekim 2017 Perşembe 11:58

Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor

A
A
A
Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor

2017 yılının Mayıs ayında kapanan Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor.

2017 yılının Mayıs ayında kapanan Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor.


TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kapadokya turizminin can damarı olan Kapadokya Havalimanındaki çalışmalar hakkında bilgi almak için Havalimanına ziyarette bulundu.


Başkan Kırtıl ve beraberindeki heyet Kapadokya Havalimanı Müdürü Mehmet Hanifi Şenal ve THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Hacımahmutoğlu ile görüştü.


Ziyarette konuşan TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl, Kapadokya Havalimanının Kapadokya turizmi için olmazsa olmaz olduğunu belirterek, “Kapalı kaldığı dönemde turizmciler ve Nevşehirliler havalimanının kıymetini anladı. Turisti getiren acentedir. Türkiye’deki büyük acenteler Kapadokya Havalimanının kıymetini anladı. Kayseri’de sıkıntı yaşıyoruz. Aynı anda hac uçağı ile karşılaşabiliyoruz, havaalanı tıklım tıklım oluyor, gurbetçi uçağı ile karşılaşabiliyoruz, havaalanı tıklım tıklım oluyor. Turizmci burada çok rahat. Kapadokya Havalimanı ferah ve güzel bir havalimanı, turizme yönelik bir havalimanı” diye konuştu.


Uçak seferlerinin artması gerektiğini kaydeden Kırtıl, “Ne kadar çok uçak koyarsanız o kadar çok yolcu olur. Özellikle nisan-kasım arası Kapadokya’da yolcu sıkıntısı çekilmez. Kimse THY’nin zararını istemez. Burada potansiyel var. Turizmin en önemli iki ayağı var. Bunlardan birisi ulaşım, diğeri konaklama. Turizmin diğer aktiviteleri gezmek, yemek yemek, eğlenmek bunlardan sonra başlar. Ama ulaşım olmazsa buradaki turistin yüzde 50’sini kaybederiz. Bu yüzden Kapadokya Havalimanında uçak seferlerinin fazla olması bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.



Havalimanı 24 saat hizmet verecek


Kapadokya Havalimanı Müdürü Mehmet Hanifi Şenal da pist merkez hattı ile apron merkez hattının betonlama işinin bittiğini ve ara ceplerin kaldığını belirterek, havalimanının 1 Kasım’da açılacağını söyledi.


Şenal, sözlerini şöyle sürdürdü:


“29 Ekim itibariyle havalimanımızı 24 saat açık duruma geçireceğiz. 1 Kasım’da da THY’nin ilk seferini çiçeklerle karşılayacağız. Apron şu anda 5 park pozisyonunda. Mevcut seferlerimiz için uygun. Pist başı genişletmesi gibi bir düşünce var. Onunla ilgili de bir aplikasyon ekibi gelecek, görüşeceğiz. Genişleme sahamız var, yeter ki sefer anlamında destek bulalım. Kış ayları için de gerekli ekipmanlarımız hazır. Kapadokya Havalimanımız için en önemli gelişme bundan sonra 24 saat açık olması. Hem üzerimizden geçen trafiğe hizmet verebiliriz hem de uçuş programlarında bizi yedek meydan olarak seçebilir havayolu kuruluşları. Havacılık açısından önemli bir gelişme” diye konuştu.


Şenal, yeni terminal binası ile ilgili de genel müdürlüğün bir etüt çalışması yaptırdığını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentin bereketli topraklarında buğday hasadı HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında buğday hasadı başladı. Türkiye’nin en bereketli topraklarına ev sahipliği yapan Hatay’da onlarca ürün yetişiyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilen ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor. Depremin vurduğu kentin yeniden ayağa kalkması için önemli bir role sahip olan tarım, bölge halkına umut olmuş durumda. Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde de geçtiğimiz son baharda ekimi yapılan buğdayda hasat başladı. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya başlayan Pirinçlik Mahallesi sakinlerinden Bodur ailesi de 100 dönümlük tarlada buğday üretimine devam ediyor. Çocukluğundan beridir çiftçilik ile uğraştığını dile getiren 51 yaşındaki İrfan Bodur, “Tarlada doğduk, tarlada büyüdük ama aklımızın yettiği yaştan bu tarafa tarımla uğraşıyoruz. Çocukluk dönemlerimizde karapatoz dediğimiz patozla hani önceleri daha ilk başlarında orakla biçerdik desteleri toplayıp buğdayları deste halinde bir yere yığardık patozla çektiğimiz zaman buğdayın samanı bir tarafa ve çıkan buğdayı tenekelerle alıp çuvallama yapardık. Daha sonra da satışlarını ilgilenirdik daha sonralarında, biçer bağlar çıktı yani buğdayı biçiyor bağlıyor çok sevinmiştik, ne güzel bir teknoloji demiştik o zamanlar daha sonraları işte biçerdöverler, tarlalara girdiğinde işte rahatlık bu günlermiş dedik. Birkaç saatin içerisinde buğdayımızı hasat ediyoruz buğdayı hemen kamyonlara yüklenip, satışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ortalama 100 dönüm civarında buğday ekmiş olduğumuz tarlalarımız var ortalama 150 dönüm civarında zeytin üretimimiz var, ortalama 100 dönüm civarında narenciye ile uğraşıyoruz. Son durumda buğday fiyatlarını 7 TL üzerinden satmıştık bu yıl henüz bir açıklama hala gerçekleştirilmiş durumda değil zaten buğdayın alıcıları da genelde tüccarlar alıyor” ifadelerini kullandı. Tarım işlerinde ailesine yardım ettiğini söyleyen 11 yaşındaki Rana Bodur ise, “Babamgil öncelikle buğdayı biçmeye gidiyor, motorlarla buraya getiriyorlar buradan çuvallıyoruz. Çoğunlukla hafta sonları gidiyorum okuldan geldikten sonra akşam üzeri bazen gidiyoruz. Buğdayı toplarken, böyle üstümden koca bir yük gidiyormuş gibi hissediyorum, kendi tarlamızdan topladığımız buğdayları öğüterek un haline getiriyoruz ardından da ekmeklerimizi yapıp afiyetle yiyoruz” şeklinde konuştu.
Erzincan Kemaliyeli çiftçilere eğitim verildi Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak dut yetiştiriciliği, ceviz yetiştiriciliği, bağcılık ve bitki sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı köy köy, ilçe ilçe gezerek hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Son olarak Kemaliye ilçesinde yapılan eğitim toplantısında genel olarak meyvecilik eğitimi verildi. 2021 yılında coğrafi işaret tescili alan Kemaliye (Eğin) dutu ile meşhur ilçede çiftçilere dut yetiştiriciliği konusunda da ayrıntılı bilgi sunuldu. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, tarım teşkilatının her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, verimli ve kaliteli üretimin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Bu kadim topraklarda çiftçilerin her daim üretime devam ettiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, eğitimlerin düzenlendiği ilçelerin ürün desenine göre ekiplerin oluşturulduğunu ve çiftçilerin maksimum faydalanabileceği biçimde eğitimlerin şekillendirildiğini söyledi. İl Müdürü Şahin, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan değerli çiftçilerimizin çalışma alanlarında birebir yüz yüze görüşerek çiftçilerimizin tarımla ilgili sorunlarını dinleyip ortak bir noktada karşılıklı görüş ve önerileri dinleyip çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Basın, internet ve sosyal medya aracılığı ile çiftçilerimize her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edecek” dedi.
Hakkari Vali Yardımcısı Karadağ: "Muhtarlara önem veriyoruz" Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, görüşme talebinde bulunan köy muhtarlarının taleplerini dinledi. İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen görüşmeye katılan muhtarlar, Vali Yardımcısı Karadağ’a köylerindeki içme suyu, sulama kanalı sorunu ile yol ve asfalt çalışmaları başta olmak üzere vatandaşların istek ve taleplerini ilettiler. Çözüm odaklı olarak köyler için yapılabileceklerin görüşüldüğü toplantıda Vali Yardımcısı Karadağ, vatandaşla devlet arasında köprü görevi gören muhtarlarla sık sık bir araya gelmeyen özen gösterdiklerini söyledi. Karadağ, amaçlarının muhtarlarla işbirliği içerisinde koordineli olarak çalışarak köylerdeki sorunları en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak olduğunu ifade etti. Vali Yardımcısı Buğra Karadağ, "Sizlerin talepleri ve sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Halkımızdan doğrudan haber getiren siz muhtarlarımıza önem veriyoruz. İnşallah köylerinizde yapılması gereken eksiklikleri ve taleplerinizi hep birlikte işbirliği içerisinde çözüme kavuşturacağız. Yeni seçilen muhtarlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. Toplantıda söz alan muhtarlar ise köylerindeki sorun ve talepleri dile getirdiler. Vali Yardımcısı Karadağ, sorunların imkanlar dahilinde çözümü konusunda ilgili şube müdürlerine talimatlarını iletti.