ASAYİŞ - 20 Mart 2018 Salı 10:20

Kayseri merkezli FETÖ operasyonunda Nevşehir’de 1 asker gözaltına alındı

A
A
A
Kayseri merkezli FETÖ operasyonunda Nevşehir’de 1 asker gözaltına alındı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından silahlı terör örgütü FETÖ’ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında arandığı öğrenilen 1 kişi Nevşehir’de gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından silahlı terör örgütü FETÖ’ye üye olmak suçundan yürütülen soruşturma kapsamında arandığı öğrenilen 1 kişi Nevşehir’de gözaltına alındı.


Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Nevşehir’de meslekten ihraç edilen Uzman Jandarma Mustafa S. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mustafa S. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesine teslim edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Antik yola beton döktüler Aydın Beşparmak Dağları (Latmos) bölgesinde yer alan ve antik kentleri birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 500 yıllık taş döşeme antik yolun bir kısmına dökülen beton kaplama, doğaseverleri harekete geçirdi. Doğaseverler tarafından yapılan müracaatın ardından yolun korunması ve yapılan tahribatın düzeltilmesi için karar alındı. Herekleia Antik Kenti’nden Beşparmak Dağları’na (Latmos) kadar uzanan taş döşemeli yol, ilk kez arkeolog Dr. Dr. Anneliese Peschlow tarafından 70’li yıllarda keşfedilmişti. Herakleia Antik Kenti’nin kurucusu Pleistarkhos tarafından yaptırıldığı bilinen taş döşeli yollar; Myus, Alinda, Alabanda, Tralleis Antik Kentleri ve Menderes Vadisi ile Marsyas Vadisi’ni birbirine bağlıyor. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu yolların 2018 yılından sonra tescil işlemleri gerçekleştirilmişti. Geçtiğimiz aylarda Karpuzlu’ya bağlı Tekeler Mahallesi’nden Alinda Antik Kenti’ne uzanan 2 bin 386 metrelik antik yol kesimi üzerindeki bir bölgeye izinsiz olarak aralıklı bir şekilde beton kaplanması nedeniyle, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneğinin (EKODOSD) başvurusuyla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu (KVKBK) Müdürlüğü uzmanları tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemelerin ardından Müze Müdürlüğü tarafından belirlenecek yöntem ile kaplama yapılarak tahrip edilen taş döşeme yolun tekrar eski haline getirilmesi ve bir daha aynı durumun yaşanmaması için gerekli yasal işlemlerin uygulanması yönünde alınan genel kurul kararı ilgili kurumlara gönderildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bafa Gölü’nün kıyısındaki antik Heraklia kentinden gelen taş döşeme antik yolun en sağlam kalmış bölümlerinden birisi, Karpuzlu Tekeler Mahallesi’nden Alinda Antik Kenti’ne kadar uzanan yaklaşık 4 kilometrelik parkurdan oluşmaktadır. Taş döşeli bu yol, yöre insanları tarafından geleneksel olarak yıllardır at ve eşekleriyle zeytin yolu olarak kullanılmaktadır. Ancak son zamanlarda araçla yola girmek isteyen bazı duyarsız kişiler tarafından yolun belli bir bölümüne kaplama yapılmıştır. Bu olaydan sonra yapılan müracaatla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu uzmanları yerinde inceleme yaptılar. Yapılan bu uygulamanın ilgili müze müdürlüğü denetimde belirleyeceği teknik bir yöntemle ve ilgili belediyeler aracılığıyla taş döşemelere zarar vermeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınarak antik yol üzerinde benzer durumların yaşanmaması için kurul tarafından bir karar alındı. Bu karar ilgili kurumlara iletildi" dedi. "Aydın turizmi açısından önemli" Başkan Sürücü, antik yolun turizm açısından da önemine değinerek, "Bu yol Aydın turizmi açısından da çok önemli. Burada yapılacak ekoturizm faaliyetleri Aydın’ın yurt içi ve yurt dışı tanıtımına aynı zamanda bölge insanının sosyal ve ekonomik gelişimine de katkısı olacaktır" şeklinde konuştu.
Aydın Nazilli’ye yeni park için çalışmalar başladı Nazilli Belediyesi ile Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu arasında imzalanan protokol kapsamında Zafer Mahallesi 1730 Sokak’ta yapılması planlanan park için çalışmalar başladı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Zafer Mahallesi 1730 Sokak’ta park yapım çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 2 bin 100 metrekare alanda kurulan parkın, kenar bordür taşları döşenerek stabilizesi gerçekleştirildi. Çocuk oyun alanı, fitness bölümü, yeşil alan ve oturma noktalarının yer alacağı park; peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından vatandaşların kullanımına açılacak. Parkın yapımı esnasında alandaki ağaçların korunması için titizlikle çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Nazillimizde kişi başına düşen yeşil alanın artırılması, halkımızın sosyalleşebileceği alanların daha kapsamlı hale getirilmesi ve çocuklarımızın güvenle oynayabileceği alanların çoğaltılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz Zafer Mahallemizde yeni yapılan parkımızın ivedilikle kullanıma açılması için çalışıyor. Geçtiğimiz Şubat ayınca Belediye Meclisi’nde verilen kararla parkımıza trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Nazilli Adliyesi personeli Duygu Bayhan’ın ismi verilecek. Kızımızın adı bu parkta yaşayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.