GENEL - 06 Ocak 2020 Pazartesi 12:00

NTSO Başkanı Parmaksız, “Meslek Lisesinin organize sanayi bölgesine taşınmasını istiyoruz”

A
A
A
NTSO Başkanı Parmaksız, “Meslek Lisesinin organize sanayi bölgesine taşınmasını istiyoruz”

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız düzenlendiği basın toplantısı meslek liselerinin organize sanayi bölgesine taşınması gerektiğini söyledi.


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı m. Arif Parmaksız gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi. NTSO Başkanı Parmaksız Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği sözleşmesi imzaladıklarını ve bu sözleşmeye göre Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokolünü imzaladıklarını açıkladı. Parmaksız, “Malumlarınız olduğu üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB ETÜ arasında imzalanan “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla tüm meslek liselerinin kademeli olarak protokol kapsamına alınarak “Meslek Liseleri Yerleşkeleri” kurulması öngörülmekte olup, ilk olarak Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokol kapsamına alınmış ve oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nca yürütülmeye başlanmıştır.


Gerek nitelikli insan gücü ihtiyacı olan üyelerimizden gelen talepler, gerekse Nevşehir Sanayicisi ve Tacirlerinin temsilcisi sıfatıyla Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması gerektiği kanaatindeyiz.


Zira, yukarıda bahsi geçen protokolde de amaçlandığı üzere; Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığını yürüttüğümüz Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin AR-GE ve Beceri Atölyelerinin kurulması, atölye ve laboratuvarlarının donatılması ve desteklenmesi, üye firmalarda beceri eğitimi ve stajı imkanlarının sağlanması ve nitelikli insan gücü yetiştirmeye yönelik görevlerimiz bulunması sebepleri ile okulumuzun, nitelikli insan gücünün ilimizde yoğun olarak istihdam edildiği ve staj imkanlarının bulunduğu ve en önemlisi iş garantisi verilecek olması münasebeti ile Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınmasının İlimiz ve Ülkemiz için daha hayırlı olacağını düşünüyor, başta Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kamuoyunun desteklerini bekliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Cizre’de kamyonet otomobile arkadan çarptı: 2 yaralı Şırnak’ın Cizre ilçesinde kamyonetin otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Cizre ilçesine bağlı Dirsekli Mahallesi eski Şırnak yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezinden Dirsekli Mahallesi istikametine seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 73 ABK 915 plakalı otomobile, aynı istikametten gelen ve sürücüsü belirlenemeyen 34 MPM 750 plakalı kamyonet arkadan çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta da büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, araçlar içerisinde bulunan 2 kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, yolda ikinci bir kazanın yaşanmaması için güvenlik önlemi alarak trafiği kontrollü bir şekilde tek şeritten sağladı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi süren yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından normale döndü. Jandarma ekipleri, kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.