GENEL - 14 Mart 2021 Pazar 13:26

Vali Becel, 14 Mart Tıp Bayramı mesajı yayımladı

A
A
A
Vali Becel, 14 Mart Tıp Bayramı mesajı yayımladı

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama ile sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklama ile sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.


Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, medeniyet anlayışımızın insana verdiği değer yargıları ve zamanın gerektirdiği donanım ile yetişen sağlık çalışanlarımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde büyük görevler üstlenmiştir dedi. Vali Becel açıklamasında, “Günümüzde her alanda büyük bir ivme kazanarak gelişen, büyüyen ülkemiz, sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile de dünyanın önde gelen birçok ülkesine örnek teşkil eden bir konumdadır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımız, vatan sevgisi, vefa ve hoşgörü gibi değer yargılarıyla bu meşakkatli görevi yerine getirirken her türlü takdirin üzerinde gayret ve özveri sergilemektedirler. Tüm dünyada baş gösteren ve etkisi halen devam eden Covid-19 salgınının ortaya çıktığı günden bugüne kadar salgınla mücadelede mesai kavramı gözetmeden büyük bir özveri, çaba ve gayret ile çalışan sağlık çalışanlarımızın bu fedakârlığı asla unutulmayacaktır. ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ sözleriyle Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgi, güven ve takdirini kazanmış, dünyanın en zor ve en onurlu işlerinden birini yapan, insanımıza sabırla, hoşgörüyle hizmet eden hekimlerimiz başta olmak üzere ilimiz genelinde görev yapan bütün sağlık çalışanlarının ‘14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 61 yaşındaki beyin cerrahı, maraton koşusunda uluslararası ödül kazandı Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, ilerleyen yaşına rağmen katıldığı 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Dr. Vural, "Haftada 50, ayda 200 kilometre koşup yarışmalara hazırlanıyorum. Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor" dedi. Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan 61 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, mesleğinin yanı sıra hayatının her anında sporu da ihmal etmedi. Gençlik yıllarında önce futbol, ardından da yüzme ile uğraşan Dr. Vural, bir dönem yüzme kulübünde yöneticilik yaptı ve yaklaşık 20 milli sporcu yetiştirdi. Vural, 7 yıl boyunca Türkiye Yüzme Federasyonu’nda asbaşkanlık görevini yürüttü ve 5 yıl önce koşuya başladı. Bir süre sonra maraton yarışmalarına hazırlanan Dr. Akın Vural, geçtiğimiz hafta 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Haftada 50, ayda 200 kilometre koşuyor Haftanın 4 günü toplam 50 kilometre koşarak antrenman yapan Dr. Akın Vural, ayda ise 200 kilometre koşup spordan bir an olsun vazgeçmiyor. "Yaş grubumda ikinci oldum" 5 yıldır düzenli olarak koşu antrenmanları yaptığını belirten Vural, "Haftada 4 gün yaklaşık 50 kilometre koşuyorum, aylık ise 200 kilometreye ulaşıyorum. Yarışlara katılarak bu çalışmaların karşılığını almaya çalışıyorum. Son olarak Sırbistan’daki uluslararası yarışta, 21 kilometrelik yarı maratonda yaş grubumda ikinci oldum" dedi. "Spor beni motive ediyor" Yoğun iş temposuna rağmen spordan vazgeçmediğini ifade eden Vural, "Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor. Koşu bana hem enerji hem de motivasyon sağlıyor" diye konuştu. "Hareketsizlik, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor" Ailesinin de sporla iç içe olduğunu vurgulayan Vural, "Kızım modern pentatlonda, oğlum ise kanoda milli sporcu. Hastanede ise ’Seyhan Doğa Sporları’ grubuyla çalışanları da spora teşvik ediyoruz. yaklaşık 50 personeli koşu ve bisiklet gibi aktivitelere yönlendirdim. Hareketsizlik ve kötü alışkanlıklar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Spor, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için vazgeçilmez" şeklinde konuştu. "Spor ameliyatlarda da fayda sağlıyor" Koşunun özellikle mesleki performansına da katkı sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, "Beyin sağlığı açısından spor çok önemli. Daha iyi düşünmeyi ve motive olmayı sağlıyor. Zor ameliyatlarda spordan aldığım motivasyonla daha başarılı sonuçlar elde ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 20 yarışa katıldım 10’a yakın derece elde ettim. Hedefim, aldığım sonucu daha ileriye taşımak" ifadelerini kullandı.