GENEL - 19 Mart 2021 Cuma 14:09

Bu camide cuma hutbesi işaret dili ile okunuyor

A
A
A
Bu camide cuma hutbesi işaret dili ile okunuyor

Nevşehir’deki Fişekçi Camii’nde cuma hutbeleri işitme engellilerinin de hutbeden faydalanabilmesi amacıyla işaret dili ile okunmaya başlandı.

Nevşehir’deki Fişekçi Camii’nde cuma hutbeleri işitme engellilerinin de hutbeden faydalanabilmesi amacıyla işaret dili ile okunmaya başlandı.


Nevşehir İl Müftülüğü tarafından engelli koordinatörü olarak atanan Fişekçi Camii İmam Hatibi Vedat Çiğdem, 3 arkadaşı ile birlikte katıldığı işaret dili eğitimi sonrasında cuma hutbelerini işaret dili ile engelli vatandaşların da anlamalarını sağladı. Çiğdem, “2019 yılında İl Müftülüğümüz tarafından engelli koordinatörü olarak görevlendirildim. Bunun üzerine sahaya indik. Sahada Diyanetimizden, İl Müftülüğümüzden engelli kardeşlerimizin beklediği, istediği yönde bir çalışma yaptık. Sahada gördük ki özellikle işitme engelli kardeşlerimiz camilerde yapılan hutbeleri ve camilerde yapılan bazı nasihatleri anlayamadıklarını bizlere ilettiler. Bizde bunun üzerine bir çalışma başlattık. İlimizden üç kişi işitme engelli lisanını, yani işaret dilinin kursunu aldık. Şu an bir kardeşimiz bu kursu bitirdi ve camimizde hemen işitme engellilere yönelik işaret diliyle hutbenin çevirisine başladık. Böylelikle işitme engelli vatandaşlarımızın dinlerini daha iyi öğrenmelerini veya camide yapılan hizmetleri daha iyi anlayabilmeleri için vesile olmaya çalıştık” dedi.



“Vatandaşların tepkisi çok iyi oldu”


Fişekçi Camii İmam Hatibi Vedat Çiğdem, işareti dili eşliğinde verilen cuma hutbesi sonrasında vatandaşların da buna tepkisinin çok iyi olduğunu söyledi. Çiğdem, “Vatandaşlarımızın tepkisi çok iyi oldu ve çok iyi karşıladılar. İlimizde böyle bir hizmetin açıklığını biliyorduk. Gerçekten işitme engelli kardeşlerimiz daha çok sevindiler. Ve bunu biz daha çok genişleterek yaygınlaştıracağız” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.