GENEL - 03 Mayıs 2021 Pazartesi 12:18

Göktürk Caddesindeki sıcak asfalt çalışması tamamlandı

A
A
A
Göktürk Caddesindeki sıcak asfalt çalışması tamamlandı

Nevşehir Belediyesi tarafından hafta sonu Güzelyurt Mahallesi’ndeki Göktürk Caddesi’nde sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi tarafından hafta sonu Güzelyurt Mahallesi’ndeki Göktürk Caddesi’nde sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi.


Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince altyapısı yenilenen Güzelyurt Mahallesindeki Göktürk Caddesi’nde üstyapı çalışmaları devam ediyor.


Belediye ekipleri hafta sonu Jandarma Kavşağı’ndan 80. Yıl Bulvarı’na uzanan cadde de sıcak asfalt serimi gerçekleştirildi. Sıcak asfaltın 5 cm’lik aşınma tabakasının ise önümüzdeki aylarda atılacağı açıklandı.


Altyapısı sağlamlaştırılan ve daha önce parke taşla kaplı olan caddenin ulaşım konforunu arttıran belediye ekipleri ayrıca aya trafiğinin rahat ve konforlu bir şekilde sağlanması için de yaya kaldırımlarını yeniledi.


Baskı beton kaldırım imalatını da tamamlayan belediye ekipleri caddenin aydınlatma direklerini de değiştirecek.


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise caddenin her iki yönünde ve refüjde ağaçlandırma için otomatik sulama sistemi döşedi.


Çok sayıda süs bitkisi ve ağacın dikileceği cadde böylece daha yeşil bir görünüme kavuşacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.