GENEL - 20 Haziran 2021 Pazar 08:32

Kapadokya’da Babalar Günü gökyüzünde kutlandı

A
A
A
Kapadokya’da Babalar Günü gökyüzünde kutlandı

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonları bu kez babaların bu mutlu gününe ortak oldu.

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonları bu kez babaların bu mutlu gününe ortak oldu.


Ürgüp Belediyesi tarafından Babalar Günü dolayısıyla hayatında ilk kez balona binecek olan 10 baba için Kapadokya’da balon turu düzenlendi. Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk ve beraberindeki babalar bu sabah gün doğumunu gökyüzünde karşılayarak Babalar Günü’nü gökyüzünde kutladı.


Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk bu özel günde kıymetli babalarımız ile Ürgüp’ümüzü temsil eden ve balona ilk defa binecek olan babalarımız ile Babalar Günü’nü gökyüzünde kutluyoruz dedi. Aktürk, “ Şuan sabahın erken saatlerinde bu özel günde özel babalarımız ile kıymetli babalarımız ile Ürgüp’ümüzü temsil eden ve balona ilk defa binecek babalar ile bu Babalar Günü’nde hep birlikte balon turuna çıkacağız. Bizlerde hem şuan hayatta olan hem de ebediyete uğurladığımız tüm babalarımızın bu özel gününü Ürgüp olarak Ürgüp Belediyesi olarak kutlamayı bu şekilde değişik bir ambiyans ile yaşatalım istedik. Bu vesileyle Ürgüp’te ilk defa balona binecek 10 tane kıymetli insanla bugün birlikteyiz. Tüm Türkiye’deki kıymetli insanların, çınarlarımız, öğreticilerimiz, ustalarımız olan o kıymetli babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyorum” dedi.


Hayatında ilk kez balona binme sevincini yaşadığını ifade eden Ali Duygulu’da açıklamasında, “ İlk defa balon turuna katılıyorum. Bu mutlu günümüzde bütün babaların Babalar Günü’nü kutluyorum. Ayrıca Ürgüp Belediye Başkanımıza böyle önemli bir günde bize sürpriz yaptığı için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beykoz’daki orman yangını 9 saatte kontrol alındı İstanbul’un Beykoz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yaklaşık 9 saat sonra kontrol altına alındı. Beykoz Kılıçlı Mahallesi’nde saat 15.50 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Beykoz-Şile sınırındaki yangına ulaşımın kısıtlı olması, ekiplerin müdahalesini zorlaştırdı. Yangın ilk olarak saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınırken, rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın, saat 01.00 sıralarında tekrar kontrol altına alındı. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel ile müdahale edilirken, yaklaşık 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ile makilik alan zarar gördü. Valilikten açıklama Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Beykoz İlçesi Kılıçlı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın etkisiyle tekrar etkili olmuştur. Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahale ettiği yangın, saat 01.00 sıralarında yeniden kontrol altına alınmış olup, bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel müdahale etmiş olup, yangında 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ve makilik alan zarar görmüştür" ifadelerine yer verdi.
Kayseri Köpek saldırısında yaralanan 3 yaşındaki bebek 34 gün sonra evine kavuştu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi edilen 3 yaşındaki bebek geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. 34 gün boyunca bebeğinin evine dönmesini bekleyen baba bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, köpeğin resmi olmayan sahibinin babaya şikayetini çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi. Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü yaşanan olayda, başıboş köpek, sokakta oynayan 3 yaşındaki yabancı uyruklu A.D.’ye saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. Köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan çocuk, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Köpeğin resmi olmayan sahibi ortaya çıktı Ayrıca, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında A.D.’ye saldırarak ağır yaralayan köpeğin Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği tespit edildi. Ö.Y.’ye Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan ceza yazıldığı öğrenildi. Bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki A.D. geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. Kafasındaki ağır yaranın dışından bacaklarında da yaralanan A.D.’nin tedavisi Kayseri’de devam edecek. Bebeğinin eve dönmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getiren baba Salih D., "Bebeğim Ankara’da 5 tane operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Evine dönmesine mutlu oldum. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek. Çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu. Aileye şikayetçi olmamaları için para teklif etmişler Kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla para teklif edildiğini dile getiren Salih D., "Mahallemizdeki bakkalı aracı tutarak şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Her yeri yara içerisinde Ben çocuğum için varım. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.