EĞİTİM - 12 Kasım 2021 Cuma 11:16

Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin inşaat çalışmaları başladı

A
A
A
Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin inşaat çalışmaları başladı

Nevşehir’de Anadolu Vakfı’nın eğitime sürdürülebilir katkı sağlama hedefi doğrultusunda yaptırdığı Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı.

Nevşehir’de Anadolu Vakfı’nın eğitime sürdürülebilir katkı sağlama hedefi doğrultusunda yaptırdığı Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı. Okulun 2022 yılında tamamlanarak eğitim hayatına kazandırılması hedefleniyor.


Kuruluşundan bu yana Anadolu topraklarında 50’den fazla kalıcı eser inşa eden Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı’nın yaptırdığı Nevşehir Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin temeli atıldı. Sadece burs veren bir vakıf olmanın ötesine geçerek eğitim alanındaki tüm paydaşları destekleyen bir anlayışla projeler üreten Anadolu Vakfı, okulun inşaatının 2022 yılında tamamlanmasını planlıyor. Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, proje ile ilgili değerlendirmesinde, Anadolu Vakfı’nın 40 yılı aşkın süredir Anadolu insanı için çalıştığını vurguladı. Yazıcı; “Bu topraklardan kazandığımızı yine bu toprakların insanı ile paylaşma anlayışımız doğrultusunda başta eğitim ve sağlık olmak üzere insanımızın ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik yenilikçi ve öncü uygulamalar geliştiriyoruz. Her geçen gün kapsamı genişleyen projelerimizle yüz binlerce insanın hayatına dokunuyoruz. Eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratma misyonu ile çalışıyoruz. En önemli önceliğimiz eğitim. Ülkemizin dört bir yanında birçok okul, yurt ve kütüphane binasını eğitim hayatına kazandırdık. Eğitim kurumlarının bakım, tamir ve restorasyonuna katkıda bulunduk. Merhum Suzan Yazıcı adına gerçekleştirilen bağışların da katkısıyla vakfımız tarafından yaptırılan Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ile ulusal ve evrensel değerleri sahiplenen, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, sorgulayan, eleştiren ve farklılıkları kucaklayan bir gençlik hedefine desteğimiz devam ediyor” dedi.



“Okulumuz eğitime sürdürülebilir katkı hedefimizin bir parçası”


Anadolu Vakfı Genel Müdürü Nedret Aydemir ise açıklamasında; “Anadolu Vakfı’nın eğitim hayatına kazandırdığı onlarca eserden biri olan okulumuzu kısa sürede tamamlamayı amaçlıyoruz. Bu çalışmamız da pek çok değerli projemiz gibi eğitime sürdürülebilir katkı hedefimizin bir parçası. Sağladığımız 30 binden fazla bursun yanı sıra projelerimizle eğitime her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ile Nevşehirli gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktan gurur ve mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.


Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi binası, Anadolu Vakfı’nın kurucularından Kamil Yazıcı’nın merhum eşi Suzan Yazıcı adına gerçekleştirilen bağışların da katkısıyla Anadolu Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yaptırılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Orta Doğu’daki çatışma yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye yönlendiriyor Orta Doğu’da ABD-İsrail-İran ve Lübnan arasındaki çatışmalı süreçlerde Türkiye’nin barışçıl diplomasisi Türk yatırımcıya güven verirken, yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesini sağladığı değerlendiriliyor. Diyarbakırlı iş adamı Nihat Şahin, Orta Doğu’da ABD-İsrail-İran ve Lübnan arasındaki çatışmalı süreçlerde Türkiye’nin barışçıl diplomasisi Türk yatırımcıya güven verirken, yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelmesini sağladığını değerlendirdi. Şahin, savaştan Orta Doğu‘da en az etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Antalya’da bulundukları bir ödül töreninde turizmci arkadaşlarıyla istişareler ettiklerini söyleyen Şahin, "Çok fazla etkilemiş olduğu alan yok. Ama turizmci arkadaşlarımızın, savaşın dışında olan bir ülke olduğumuzu anlatmamız gerekir. Orta Doğu ülkelerinde etkilenebilecek ülkeler vardır. Ama Türkiye Cumhuriyeti Avrupa ülkesi. Savaştan en çok etkilenen ülkeler Dubai, Katar olmasına rağmen bunlar finans anlamında biraz güçlü ülkeler ama bizim ülkemiz büyük bir ülke, 86 milyon bir ülkeyiz. Devletimizin, hükümetimizin bu savaşlarla ilgili ilgili öngörüleri, finansla ilgili tedbirleri, güvenlik tedbirleri mevcuttur ve başarılı görüyorum. Turizmde Türkiye Cumhuriyeti’nin etkileneceğini düşünmüyorum" dedi. Şahin, mevcut otellerinin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu kaydederek, "Şu anda Mersin’de turizmle ilgili konaklama tesislerimizin içinde doluluk oranları yüksek. Türkiye Cumhuriyeti, Çukurova bölgesi savaş bölgesinden gelen vatandaşlarımız tarafından kaygı duyulmayan bir bölge olarak gördüklerinden dolayı Mersin’e geliyorlar. Yoksa başka ülkelere giderler. Kültür olarak da birbirimize yakınız. İran, Irak, Suriye bu bölgeler her zaman Türkiye’yi kendilerine yakın hisseden devletlerdir. Misafirperverliğimizi, bizimle ilgili hizmetlerimizi konaklama ile ilgili hizmetlerimizi sorunsuz yerine getiriyoruz. Turizm tabii ki bir ülkenin en önemli gelir kaynağı" diye konuştu. Türkiye’nin herhangi bir savaşa taraf olmamasının yatırımcılar için büyük bir avantaj olduğu değerlendirmesinde bulunan Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı: "Çünkü bizim dış ülkelerle, yatırımla ilgili, istihdamla ilgili elimizi güçlendiriyor. Sunabileceğimiz imkanlarımız var. Onlara sunabileceğimiz güvenli sahalarımız var. O bölgeden gelen yatırımcılarla istihdamla ilgili imkanlar sunuyoruz, onlar bize sunuyorlar. Şu anda görüşmelerimiz devam etmektedir. Kendimizi iyi tanıtıp o bölgelerde kaygı duyan yatırımcı insanları kendi bölgemize çekmiş oluruz."