EĞİTİM - 19 Nisan 2022 Salı 17:05

NEVÜ ve Eğitim-İş Sendikası arasında Lisansüstü Eğitim Alanında protokol imzalandı

A
A
A
NEVÜ ve Eğitim-İş Sendikası arasında Lisansüstü Eğitim Alanında protokol imzalandı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Nevşehir Şubesi Başkanlığı arasında, lisansüstü eğitim alanında iş birliği protokolü imzalandı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Nevşehir Şubesi Başkanlığı arasında, lisansüstü eğitim alanında iş birliği protokolü imzalandı.



NEVÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen imza törenine NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu ve Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir katıldı. Şube Başkanı İbrahim Demir ile bir süre görüşen ve daha sonra kendileriyle birlikte protokole imza atan Rektör Aktekin, imzalanan protokolün eğitim camiası için hayırlı olması temennisinde bulundu. Aktekin, “Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şubesi’ne bağlı tüm sendika üyelerinin meslekleri ile ilgili gelişimlerini takip etme, bilgi ve becerilerinin arttırılmasına yönelik lisansüstü eğitim alanında üniversitemiz ile Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanlığı arasında iş birliği protokolüne imza attık. Bu protokol çerçevesinde Eğitim-İş Sendikası’na bağlı tüm Nevşehir şube üyeleri üniversitemiz bünyesinde bulunan enstitülerimizin tezsiz yüksek lisans, tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans ve uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarına belirlenecek kontenjanlar dahilinde başvuruda bulunabilecek. Ayrıca üniversitemiz enstitüleri tarafından ilgili eğitim-öğretim dönemi için açılacak kontenjana başvuruda bulunacak söz konusu üyeler belirlenen öğrenim ücreti üzerinden yüzde 30 oranında indirimden yararlanacak. Ben bu vesileyle imzaladığımız protokolün, eğitimcilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir ise vermiş oldukları desteklerinden dolayı, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.