YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 12:57

NEÜ HİDROJEN ENERJİ BİLİNCİNİN ARTTIRILMASI KONULU PROJE

A
A
A
NEÜ HİDROJEN ENERJİ BİLİNCİNİN ARTTIRILMASI KONULU PROJE

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı, ’Leonardo da Vinci Yenileştirme Projesi Transferi’ kapsamında Nevşehir Üniversitesi Fen edebiyat fakültesi yürütücülüğünde ’Avrupa Çapında KnowledgeH2 (Bilinç H2) Hidrojen Enerji Bilincinin Arttırılması’ konulu proje sunumunun açılışı yapıldı.
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Otelinde düzenlenen açılışa Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, Üniversitesi akademik ve idari personeli, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile yurtdışından akademisyenler katıldı.
Sunumun açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz, "İnsanoğlunun hayatını idame ettirebilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Ama günümüzün en büyük sorunu da enerji kaynaklarının tükenmeye yüz tutması. Bütün dünyada bütün ülkeler, çevre kirliliğine sebep olmayan, elde etmesi ucuz ve yıllara sahi olan uzun vadeli enerji kaynaklarının peşinde. Özellikle de çevre kirliliği konusunda tüm dünyada duyarlılık oluşmaya başladı. Biz de Nevşehir Üniversitesi ve paydaşlarımızla bu noktadaki duyarlılığımızı sergiledik. Yenilenebilir enerji kaynaklarından birisi de hidrojen enerjisi. ’Avrupa Ülkelerinde Hidrojen Enerjisi Birincinin Geliştirilmesi’ başlıklı projenin faydalarından yola çıkılarak Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi yürütücülüğünde ve paydaşlarımız Niğde Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Portekiz’den Aveiro Üniversitesi, Litvanya’dan Eğitim ve Kültür İçin Mobil Teknolojiler Enstitüsü (İMOTEC), Almanya’dan İş adamları ve Girişimciler Derneği (EXUV), Nevşehir Belediyesi, Çorum Belediyesi, Nevşehir’den GESİAD, İstanbul’dan Birleşmiş Milletler Sanayi Geliştirme Kuruluşu - Uluslar arası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi (UNIDO-ICHET) ile birlikte bir proje hazırlandı ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığına sunuldu. Leonardo da Vinci Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında kabul edilen yenileştirme projesi transferi 1 Aralık 2011 tarihinde başlamış olup süresi 24 aydır. Proje kapsamında yapılacak çalışmalarla yenilenebilir enerji kaynaklarından birisi olan hidrojen enerjisi hakkında halkın ve ilgili sektörlerin bilinçlenmesi amaçlanmıştır. Ayrıca proje kapsamında hidrojen enerjisiyle ilgili çeşitli eğitim malzemelerinin hazırlanması hedeflenmiştir. Nevşehir Üniversitesi Rektörü olarak, projeyi hazırlayan, paydaş olarak katılan ve emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah başka projelerde de birlikte oluruz. Bu projenin istenilen hedefe, istenilen amaçlara en iyi ve en verimli şekilde ulaşmasını diliyorum. Gerek Üniversitemize, gerek şehrimize, gerek ülkemize, gerekse dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum."dedi.
Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği ’Avrupa Çapında KnowledgeH2 Hidrojen Enerji Bilincinin Arttırılması’ konulu proje; projenin koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Selçuk Kervan’ın ’KnowledgeH2 Projesinin Genel Görünümü’ ve ’Ortaklar Arasındaki İş Paketlerinin Dağılımı’, Zeynel Öztürk’ün ’KnowledgeH2 Projesi ve İş Paketleri ile Sonuçlarının Ayrıntılı Sınanması’, Alptuğ Yatağanbaba’nın ’Transfer Edilen Projenin Sunumu’ ve ortaklar tarafından yapılan sunumlar ile tamamlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir