YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 15:47

NEVŞEHİR ATLETİZM GELİŞTİRME PROJESİ SONA ERDİ

A
A
A
NEVŞEHİR ATLETİZM GELİŞTİRME PROJESİ SONA ERDİ

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafınca Nevşehir Atletizm Geliştirme Projesi İl Seçmeleri yapıldı.
Kapadokya Spor Kamp Eğitim Merkezi koşu parkurunda gerçekleştirilen Atletizm Geliştirme Projesi İl Seçmelerine 150 sporcu katıldı. Müsabakalar sonunda Küçük Kızlarda: 1. 100. Yıl Ü.Başer İlköğretim Okulundan Senem Benli, 2. aynı okuldan Songül Arslan ve 3. yine aynı okuldan Elif Yılmaz oldu. Küçük Erkeklerde: 1. Özel Altınyıldız Kolejinden Erdem Öz, 2. Gülşehir Alparslan İlköğretim Okulundan Anıl Kalaycı ve 3. H.Lütfü Pamukçu İlköğretim Okulundan Ozan Galip Benli oldu. Yıldız Kızlarda: 1. Derinkuyu Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Burcu Kızılırmak, 2. H.Toki Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Tuğçe Yılmaz ve 3. Derinkuyu Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Şahsenem Aktepe oldu. Yıldız Erkeklerde: 1. 100. Yıl Ülfet Başer İlköğretim Okulundan Ramazan Çelik, 2. H.Lütfü Pamukçu İlköğretim Okulundan Oğuzhan Benli ve 3. Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Furkan Güvercinli oldu.
Dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törende Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer tarafından verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta 20 milyonluk mobil mutfak geri dönüşümle 1,5 milyona mal edildi Tokat Valiliği ve İl Özel İdaresi, 20 milyon TL’lik bütçeyle başlatılan mobil mutfak projesini geri dönüşüm ve ekonomik kullanım ilkeleriyle sadece 1.5 milyon TL’ye tamamlayarak önemli bir kamu tasarrufu sağladı. Tokat Valiliği ve İl Özel İdaresi, doğal afetlerde kullanılmak üzere 20 milyon TL’ye mal olacak bir mobil mutfak projesini geri dönüşümle sadece 1.5 milyon TL’ye mal etti. Bu başarılı geri dönüşüm projesi, yıkılan Tokat Valiliği mutfağından kalan eşyalar ve ihraç fazlası konteynerlerin kullanımıyla gerçekleştirildi. Yapılan mobil mutfak, kamu tasarrufuna büyük bir örnek teşkil ediyor. Geri dönüşüm ve ekonomik kullanım ilkeleriyle hazırlanan bu mutfak, Tokat Devlet Hastanesi önünde vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunarak kullanıma açıldı. Bu proje, hem çevresel sürdürülebilirliği destekliyor hem de kamu kaynaklarının verimli kullanımına örnek oluyor. “20 milyonluk mutfağı geri dönüşümle kendi imkanlarımızla 1,5 milyona mal ettik” Tokat İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir proje olan mobil mutfak aracını ilk kullanımda ziyaret eden Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, “Şu anda Tokat İl Özel İdaremizce yapılmış olan mobil mutfak aracını ilk kullanımda ziyaret ettik. Hastanemize gelmiş olan vatandaşlarımıza çorba ikramında bulunduk. 6 Şubat depreminin yıkıcı etkileri sürecinde biz Tokat olarak bilindiği üzere Adıyaman Gölbaşı’nda bulunuyorduk. O süreçte ihtiyaçlarımızın analizini ortaya koymaya çalışmıştık. Bu analizlerden ortaya çıkan sonuçlardan birisi de ilimizde muhakkak mobil mutfağın ve mobilize edinilebilecek fırınların da bulunması gerektiğiydi. Şu anda mobil mutfağımızı il özel idaremizin atölyelerinde tabirle geri dönüşümlü bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Yıkılacak olan hükümet konağımızdaki mutfak materyallerinden yine eski bir ihracat ithalat konteynerinden bu güzel eser ortaya çıktı. Anahtar teslim fiyatı yaklaşık olarak 20 milyon ve biz içerisindeki tüm dönüşümü 1 buçuk milyon liradan biraz daha az bir bedelle gerçekleştirmiş olduk. Burada atölyemizde çalışan özel idaremize bağlı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Tokat’ta depremlere hazırlıkla ilgili olarak koordinasyonu en üst düzeyde tutma anlamında da sürekli olarak bundan sonra da çalışmalarımız, tatbikatlarımız devam edecek. Arama kurtarma ekiplerimizle, yardımcı kuruluşlarımızla, gönüllülerimizle sürekli olarak hazırlık içerisinde olmaya, bundan sonra da devam edeceğiz” dedi. Vatandaşlar ise mobil mutfağı hizmete kazandıranlara teşekkür etti.
Aydın Aydınlı çiftçiler anız yakımına karşı uyarıldı Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasadı yapılan tarım arazilerinde çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, meydana gelebilecek zararlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Türkiye’nin en sıcak illerden olan Aydın’da hava sıcaklıklarının artması ile birlikte orman yangını ihtimalleri de yükselirken, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, birçok orman yangınlarına sebep olan anız yakımı konusunda çiftçileri uyardı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Anız Yakmak, Geleceğimizi Yakmak Demek” sloganıyla uyarı ve bilgilendirmeler yapılırken, hasadı yapılan arazilerde anız yakanlara da cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı. Hasadı yapılan arazilerde yasak olmasına rağmen yakılan anızların birçok zararının olduğu hatırlatılan bilgilendirmede çiftçiler uyarılırken, anız yakmanın zararları anlatıldı. Anız yakılan toprakta yangın ihtimalinin yanı sıra topraktaki besin maddelerinin azaldığı ve zamanla toprağın verimliliğinin düştüğünün de hatırlatıldığı açıklamada “Anız yakarak toprağı fakirleştirirsiniz, toprakta yaşayan canlıları yok edersiniz. Ekosistemi bozar, geleceği yok edersiniz. Karayoluna yakın anız yangınları ile görüş mesafesine engel olarak kazaya sebebiyet verebilirsiniz. Anız yangını tarla, bahçe veya ormanlara sıçrayarak kontrolden çıkabilir, başkalarına zarar verebilir” ifadeleri yer aldı.
İstanbul Alibeyköy’deki tramvay kazasına ilişkin vatmana 6 yıl 9 aya kadar hapis talebi Alibeyköy’de tramvay ile halk otobüsünün karıştığı kaza sonucu 10’dan fazla kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, tramvay sürücüsünün kırmızı ışık kuralına uymaması ile kazanın meydana geldiği belirtildi ve 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İstanbul’da 5 Aralık 2022’de Alibeyköy Cibali T5 hattına kayıtlı tramvay ile halk otobüsünün karıştığı kaza sonucu 10’dan fazla kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 10 kişi ‘mağdur’ sıfatıyla yer alırken, Semi Özcan ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Vatmanın kırmızı ışık ihlali sonucu kazanın meydana geldiği belirtildi Hazırlanan iddianamede, şüpheli Özcan’ın kullandığı Alibeyköy Cibali T5 hattına kayıtlı tramvayın, Ünal K.’nın kullandığı halk otobüsüyle Namık Kemal Caddesi kesişiminde çarpıştığı ve şüpheli Özcan’ın kırmızı ışık kuralına uymaması ile kazanın meydana geldiği aktarıldı. Uzlaşma sağlanamadığı aktarıldı 3 mağdurun kırık olacak şekilde, 7 mağdurun ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığının belirtildiği iddianamede, dosyanın Uzlaştırma Bürosu’na gönderildiği ancak uzlaştırma müzakereleri sonucunda uzlaşmanın sağlanamadığı kaydedildi. Ayrıca, şüpheli hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan takipsizlik kararı verildiği de öğrenildi. 6 yıl 9 aya kadar hapis talebi Hazırlanan iddianamede şüpheli Semi Özcan’ın ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 1 yıl 1 ay 15 günden 6 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.