KÜLTÜR SANAT - 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:19

Ekin uzunlar Nevşehir’de hayranlarıyla buluşacak

A
A
A
Ekin uzunlar Nevşehir’de hayranlarıyla buluşacak

Kendine has yorumuyla son dönemin en başarılı isimlerinden olan Ekin Uzunlar, 21 Mayıs Cumartesi akşamı TÜİK Meydanı’nda Nevşehirlilerle buluşacak.

Kendine has yorumuyla son dönemin en başarılı isimlerinden olan Ekin Uzunlar, 21 Mayıs Cumartesi akşamı TÜİK Meydanı’nda Nevşehirlilerle buluşacak.


Karadeniz müziğinin yeni yıldızı Ekin Uzunlar, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan açık hava konserinde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü akşam saat 20.00’da başlayacak olan konser TÜİK Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


Konsere dileyen herkes ücretsiz olarak katılabilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Emniyet ve jandarmadan okullarda trafik eğitimi Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ve jandarma trafik ekipleri merkez ve köylerdeki okullarda öğrencileri bilgilendirdi. Trafik Haftası Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çeşitli etkinlikler ve bilgilendirme toplantılarıyla devam ediyor. Simülatörle emniyet kemerinin önemi anlatıldı Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nde simülatör gösterisi yaparak öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi uygulamalı olarak anlatıldı. Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi okul bahçesinde kurulan simülatör önce görevli trafik ekiplerince öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı sonrada öğrencilerin bindiği araçta uygulamalı olarak anlatıldı. Jandarma trafik ekipleri okullarda Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıgöl İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri de köy okullarında trafiğin önemi hakkında öğrencilere bilgi vermeye devam ediyor. İlçeye bağlı Bağlıca Mahallesi Halil Duran İlköğretim Okulunda öğrencilerle bir araya gelen jandarma trafik ekipleri öğrencilere trafik kuralları hakkında önemli bilgiler verdi. Sarıgöl Bağlıca Halil Duran İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Balamutcu, "Trafik Haftası nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize trafik konulu bilgiler verdi. Oldukça yararlı oldu. Jandarma Trafik ekiplerine teşekkür ederim." dedi.
Antalya Gazipaşa’da kızartma yağları denetlendi Antalya’nın Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, fast food tarzı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim yapıldı. İş yerlerinde izinler kontrol edilirken, kızartma yağları da incelendi. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından fast food tarzı işletmelerde kızartmada kullanılan yağlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Yapılan kontrollerde toplu tüketim yerlerinde yemek yapılırken birçok kez kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlar incelenmeye alındı. "İş yerlerinin izinleri de kontrol ediliyor" Denetimlerde iş yerlerinin gerekli izinlerinin de kontrol edildiğini dile getiren Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatlarıyla denetimlerin aralıksız sürdüğünü kaydetti. Özçelik, ilçede fast food zincirlerinde ve toplu tüketim yerlerindeki kızartma yağlarına yönelik yapılan denetimlerde katı ve sıvı yağların incelendiğini belirterek, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak denetimlerimizi 7/24 esasına göre yapıyoruz. Kızartma yağlarının belli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmeyen yağların yapısı bozulur. Ortaya çıkan kimyasallar da insan sağlığına çok ciddi zararlar verebilir. Herhangi bir işletmede karşılaştığımız olumsuz durumlarda ise idari işlem uyguluyoruz" dedi.