KÜLTÜR SANAT - 09 Ağustos 2023 Çarşamba 14:20

Kapadokya’nın dört bir yanında etkinlikler devam ediyor

A
A
A
Kapadokya’nın dört bir yanında etkinlikler devam ediyor

Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’nde binlerce kişi Murat Dalkılıç konserinde coştu.


Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali, birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. Göreme Festival Alanı’nda dün akşam binlerce kişiye seslenen Murat Dalkılıç, Nevşehirliler’e eğlenceli ve coşku dolu bir gece yaşattı.


Sahnede kaldığı süre boyunca en sevilen şarkılarını seslendiren Murat Dalkılıç’a, alanı dolduran izleyiciler de hep bir ağızdan eşlik etti.



Şehrin dört bir yanında etkinlikler devam ediyor


Festival çerçevesinde Paşabağları Vadisi’nde ise dün gece İnsan ve İrfan Vakfı’nca semah programı gerçekleştirildi.


Avanos Amfi Tiyatro’da da Kürşat Tamer, “Bozkır’dan Nişantaşı’na Bir Türkü Tiyatrosu” programıyla Nevşehirlilerle buluştu. Türk Halk Müziği sanatçısı Kürşat Tamer, sevilen türküleri seslendirirken, hikayelerini de izleyicilerle paylaştı.


Nevşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Otobüs Durağı’nda Üç Bencil” oyunu sahnelenirken, TÜİK Meydan’daki Kamyon Tiyatrosu da “Jip ve Janneke”yi ağırladı.


Avanos Amfi Tiyatro Önü’nde de “Maşa ile Koca Ayı” oyununa çocuklar büyük ilgi gösterdi.



Kapadokya’nın dört bir yanında etkinlikler devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum’da binlerce kişi ilahi ve ezgilerle golu gecede bir araya geldi Çorum Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği ve şehre manevi bir atmosfer kazandıran Geleneksel "Ramazan Akşamları" etkinlikleri, final programıyla yoğun katılım ve büyük coşku eşliğinde sona erdi. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının sona gelinmesiyle birlikte Çorum Belediyesi’nin düzenlediği "Ramazan Akşamları" etkinlikleri yoğun katılımla sona erdi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gece, Aziz Mahmut Hüdayi Camii İmam-Hatibi Fatih Kılıçoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Gecede, "Ey Sevgili" eseriyle geniş kitlelerce tanınan sanatçı Fadıl Aydın sahne aldı. Sanatçı, konser boyunca birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek salonu dolduran vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Sanatçının performansı katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın sanatçı Fadıl Aydın’a çiçek ve hediye takdiminde bulunurken programa Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile çok sayıda katılım sağlandı. Gecenin sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Sanatın Allah’ın razı olduğu ortamlarda da yapılacağını bize gösteren Fadıl Aydın gibi tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Rabbim sayılarını artırsın. En güzel ilahileri, en güzel ezgileri söylesinler. Ümmetin çocukları, yavrularımız, anneleri ve babaları onlara eşlik etsin. Bu mutluluk, bu huzur, bu güzellik inşallah dünyayı aydınlatsın, bütün mazlumlara umut olsun." dedi. Konuşmasında İslam coğrafyasına da değinen Aşgın, "Tüm mazlum coğrafyaların güldüğü; Gazze’de, Filistin’de, Doğu Türkistan’da böyle gecelerin düzenlendiği günleri Rabbim bizlere göstersin" diye konuştu.
Manisa MCBÜ’de geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirildi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bayramlaşma Töreni, bu yıl da Ramazan Bayramı vesilesiyle farklı yerleşkelerde gerçekleştirildi. Törenler; Şehzadeler Yerleşkesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi fuaye alanı, Uncubozköy Sağlık Yerleşkesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimlik katı ile Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Dumanlıdağ Restoran’da yapıldı. Törenlere Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay ve Prof. Dr. Oktay Üçer, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, her bir yerleşkede gerçekleştirdiği konuşmasında Ramazan-ı Şerif ayına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu dile getirerek, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise azaptan kurtuluş olan bu mübarek ayın; kalplerimize huzur, gönüllerimize sükûnet, hayatımıza bereket ve selamet getirmesini temenni ediyorum. Aynı zamanda, başta mazlum coğrafyalar olmak üzere tüm İslam âleminde yaşanan sıkıntıların sona ermesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Rektör Kibar, Ramazan ayının yardımlaşma, dayanışma ve manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, kültürümüzde ve inancımızda müstesna bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, bu kıymetli günlerin birlik ve beraberliği daha da güçlendirmesini temenni etti. Konuşmasının sonunda ise, "Rabbim bizleri sevdiklerimizle birlikte sağlık, huzur ve afiyet içinde Ramazan Bayramı’na da eriştirsin. Bu vesileyle Ramazan Bayramı’nın sizlere, kıymetli ailelerinize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Katılımınız için her birinize teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. Programlar, bayramlaşmanın ardından çekilen toplu hatıra fotoğrafları ile sona erdi.